טיול לתאילנד

ג א ר י

New member
טיול לתאילנד

תחילה אני מודה לכל המשיבים ובמיוחד ל aviron שמגלה בקיאות וידע רב. כפי שצייינתי אני אמורים(זוג + 2) לשהות שבוע בצפון,שבוע בבנקוק ושבוע בפוקט. האם לשבוע בצפון ללא טרקים יותר מיום אחד יכולה להספיק לינה בצ'אנג מאי בלבד + גיחות יומיות לשבטים או שרצוי לשלב לינה בצ'אנג ראי, ואם כן מה החלוקה בין 2 ערים אלו ומה ניתן לראות בכל עיר. בברכה

aviron

New member
צפון: להלן הצעתי

2 לילות לינה בצ'יאנגראי הגיעו לצ'.ראי לא מאוחר משעות הצהרים. ( יש טיסת בוקר וטיסה לפנה"צ של חברת תאי אייוורס אינטרנשיונל) לאחר התמקמות במלון: שייט עם סירה שמשיט אותה מקומי , בנהר הקוק, אל כפר שבט הקארן. השייט לכל צד : 1 ש'. בכפר הקארן תשוטטו קצת, תלקקו גלידה במרפסת שעל הנהר (ד"ש מ ben..) וריכבו על פילים (כל 2 על פיל) כשעה. בדרך חזרה בנהר - בקשו את המשיט לעצור לכם בכפר האקה - טפסו על הגבעה אל הכפר וצפו בעיקר איך "תכשיטן, הכפר עושה קישוטי "כסף" מפחיות שימורים... בערב צאו אל שוק הלילה של צ'.ראי - פיצה האט (פיצה קומפני) ובננה-לוטי (רוטי) - במקום... ולא רק.. למחרת צאו ליום טיול: את יום הטיול הזה רכשו באחד מדלפקי התיירות (יש המון). 1)פרוייקט union hilltribe - תוכלו לראות את ארוכות-הצוואר, ארוכות-האוזניים, יהו. 2)דוי טונג: גני פרחים - מרהיב ביותר (!!!) ע"ש המלכה-האם. 3)מערת הדגים - נקרא התאית טום-פלה : באתר זה שלא מוכר כלל לתיירים - מערת ענק עם פסלי בודהה חצובים בסלע, פגודה מדהימה ביופייה מתקופת ממלכת לאנה וקופים המגיעים מהג'ונגל שבהר ע"מ לנסות ולקבל אוכל.. 4) מסאיי - עיירה שהיא הנקודה הצפונית ביותר בתאילנד. תוכלו לצפות על מעבר הגבול לבורמה, ואף לעבור בעצמכם לעיירה הבורמזית הסמוכה (צריך דרכון) . אם תעברו: לאחר הגשר, ולאחר שנכנסתם לבורמה - השכירו ריקשה מדוושת (זול מאד) והמדווש ייקח אתכם לסיור נחמד בעיר הבורמזית. 5) משולש-הזהב. תוכלו, וכדאי, לשוט בסירת סיפדבוט על נהר המקונג לאורך חוף בורמה וחוף לאוס, ואף לרדת באי על הנהר ששייך ללאוס.. כל האמור הינו טיול יום אחד, בניחותא, חזרה למלון משהו כמו 18:00 אגב: מלון שני ממליץ לכם מאד כמשפחה: rimkok. המלון ממוקם על גדת נהר הקוק, חדרים סבירים בהחלט, גנים יפים ובריכת שחייה נהדרת.. 3-4 לילות בצ'יאנגמאי : את המעבר מצ'יאנגראי לצ'יאנגמאי - ממליץ לעשות, עם וואן שתארגנו מבעוד מועד (על נהגו) . יש גם טיסה - רק שהיא בערב... זמן נסיעה: 3-3.30 ש'. בדרך תבקשו מהנהג לעצור לחניות (חניות, לא חנויות..) ב: אחרי כ- 40 ד' בפונדק דרכים הנקרא "שרינג גארדן" - עוגות פאי וקפוצ'ינו עם נוף מרהיב במקום) וב"הוט ספרינג" - מעיינות מים חמים (והרבה דוכני טקסטיל..) בהן תוכלו לשלוק בייצי שליו שבנות המקום יימכרו לכם.. נצלו את הוואן - ותבהירו חזור ובאור לנהג שזה ללא תוספת תשלום (הנהג יסכים, לעניות דעתי...) ובקרו בסאנקאמפנג - ע"מ לבקר ב"עבודות היד". בקרו בעיקר - אל תחמיצו - באומנות הריהוט מעץ טיק, וגם : שמשיות ומניפות. בערב: שוק הלילה של צ'יאנגמאי, הללוייה ! ולא קשור באם כן קניות או לא קניות. המקום תוסס ושמח, מסעדות (אפילו ישראלית..), אומנות הציור מצילום לציור, ועוד ועוד. כבר בערב זה אתם יכולים לרכוש לכם את המשך טיולי היום הבאים באיזור צ'.מאי , יש עשרות דלפקי תיירות במקום. למחרת : יום טיול לדוי אינטנון. פארק לאומי , בתוכו הנקודה הגבוהה ביותר בתאילנד, מפלים שופעי מים, יערות עד, אורכידאות בטבע, צפרות, כפרי שבטים ועוד. קחו איתכם: מעיל לפיסגה ... (עשוי להיות קר) ובגדי-ים למפלים... למחרת: יום טיול למחנה הפילים שנמצא במיי-טאנג. בכוונה הדגשתי את שם המקום, כי יש המון מחנות פילים בסביבה. במיי טאנג אפשר לעשות ראפטינג על רפסודת במבוק במורד נהר הטאנג, אפשר לנסוע בכרכרה רתומה לשוורים, לצפות ברחיצת הפילים בנהר ובאילוף פילים, אפשר לרכב עוד פעם על פיל ואפשר לאכול יופי של ארוחת צהרים במקום. על יד יש גם חממות לגידול פרחי אורכידאות. למחרת: יום ב"איזי" - הגיעו לפני המהרים, בעזרת טנדר טוייטה, אל מקדש הפעמונים שבדוי סוטפ. לאחר מכן: גן החיות, הנמצא בתחילת העלייה אל דוי סוטפ. שוטטו לאחר מכן בעיר העתיקה ובאיזור שער טאפה. מצ'יאנגמאי יש טיסה ישירה ב- 12:50 של חברת "תאי איירוס אינטרנשיונל" אל האי פוקט - לכן המלצתי הינה בסר הנ"ל: בנגוק טיסה לצ'יאנגראי, ומצ'יאנגמאי טיסה לפוקט. (אין טיסה ישירה מצ'.ראי לפוקט) אגב: בהחלט ממליץ לכם לרכוש "תאי-פס" שזה כמו ה"ווזה" - , של חברת תאי איירווס אינטרנשיונל. את ה"תאי פס" ניתן לרכוש בארץ, במשרדי הנסיעות. מדובר בקופונים ל- 4 טיסות, וזה מה שאתם צריכים : בנגקוק - צ'ראי קופון אחד, צ'.מאי - פוקט - 2 קופונים, ]וקט - בנגקוק קופון אחד. בצורה זו תוזילו מאד את עלות הטיסות אני גם מציע לך לרכוש את ה"תאי פס, של חברת תאי, וגם אם יותר יקר מחברה אחרת - ולא של חברה אחרת, כי הם אמינים מאד ואפשר גם להחליף מועדי טיסות איתם , וגם באם החמצתם טיסה - הקופון לא על קרן הצבי , כפי שיש עם מספר חברות תעופה תאיות אחרות. בהחלט חוזר גם על המלצתי שלא לרכוש טיולי ג'יפים בצפון. הג'יפים רעועים, לא מתוחזקים כהלכה, המיזוג "על הפנים" בעיקר ליושבים מאחור ולא נוח , בהמעטה, לשבת בהם, ועוד לאוים.. (בעלי לינקים המסונפים כספית לטאנהרדבריק יכולים להתחיל להשתלח בי..) בוואן הרבה הרבה יותר נוח - יש נהג, יש מדריך, יש מזגן.) טוב. אז זאת היתה המלצתי לגביי הצפון, טיול נעים.

ג א ר י

New member
אין לי מילים לתאר את תודתי לaviron ...

אני פשוט המום מהידע, מזריזות התשובה והכי חשוב, אני מספר שבועות גולש כדי ללקט מידע גם באתר המתחרה(למטייל) ורק עכשיו קיבלתי את מה שרציתי. aviron - מספר דברים נוספים: המלצת לי על מלון שני בצ'אנג ראי ושמו-rimkok אבל את המלון הראשון לא הזכרת. האם תוכל להמליץ לי על מלונות בצ'אנג מאי,בנקוק ופוקט. האם תוכל לבנות לי מסלול(רק אם לא קשה לך) לבנקוק לשבוע (גיחות יומיות לקאנצ'בורי ופטאיה) ופוקט כשבוע(דרך אגב-האם 5 ימים בפוקט מספיקים). בברכה ושוב רב תודות

aviron

New member
בתי מלון

כנראה טעות קולומוס - בצ'.ראי ממליץ על מלון RIMKOK. בכל מקרה, ובמידה ולא יהיה מקום: מלון וונגאין ממוקם ממש ממש במרכז, ע"י שוק הלילה, והוא לא רע. צ'יאנגמאי: המלונות: פלאז'ה צ.מאי, אמפרס, אימפריאל מייפינג - מומלצים מאד. סמוכים אל שוק הלילה. בנגקוק: מאד ממליץ על מלון "אסיה בנגקוק". במלון זה ממליץ לשדרג מבעוד יום (בהזמנה) את החדרים לחדרים דה-לוקס, זאת תוספת לא גדולה של כסף. החדרים הללו הרבה יותר מרווחים. הזמינו בקומה גבוהה, לכוון ה"גולד מאוטנד" (הר הזהב) - כך יהיו לכם חדרים שקטים. המלון "יושב" בסמוך מאד (יש כניסה היישר מלובי המלון) לתחנת הסקיי-טריין (רכבת השמיים) - שאיתה תוכלו להגיע מהר מאד (בנגקוק פקוקה) ובאופן ממוזג להרבה אתרים ומקומות, כמו למשל אל שוק סוף השבוע, אל הפאטפונג , אל מרכזי הקניות MBK עם ה"טוקיו סנטר" שבתוכו, דיסקברי, סיאם ופארגון. כן נמצא המלון במרחק הליכה אל פלנטיפ פלאז'ה - מרכז קניות של מחשבים ומורין, וכן אל שוק פרטונם. במלון 2 בריכות שחייה, ארוחות-בוקר בהחלט סבירות, החדרים ממוזגים ומצויידים ב- TV ועוד. על יד המלון סופרמרקטים הפתוחים 24 ש' ביממה. פוקט פטונג-ביץ' הינה העיר שבה "מרכז העניינים" של האי פוקט. בפטונג-ביץ' ממליץ על מלון "דונג'יט". מלון נוח מאד, משתרע על גן טרופי עם בריכות שחייה יפות, המלון לא יקר בשמיים. (יש יותר טובים, אך הרבה יותר יקרים: הולידיי-אין, אמהרי קוראל-ביץ', ועוד) קופיפי מלון קבנה , באם בניינו הושלם, המלון הטוב ביותר באי. 5 ימים בפוקט מספיקים. אולי יותר מידיי: 1) יום טיול למפרץ פנגנגה (ג'יימס בונד"), 2) חצי יום סיור אי, כולל יער הגשם. בערב אל תחמיצו (יקר אבל שווה) את "פוקט פנטזי", כולל ארוחה !! מופע מדהים. אל קופיפי אפשר להגיע גם בטיול יום (הפלגה בת שעה-וחצי לכל כוון ) , אך בהחלט הייתי ממליץ על שהייה בת 2 לילות לפחות באי גן העדן זה.

aviron

New member
בנגקוק

1) יום סיור במקדשים ובארמונות, דגש על: ואט טרימיט (בודהה מזהב), ואט פו (בודהה השוכב) והארמון הגדול. בצהרים שייט בקלונגים (תעלות מים) היוצאות מנהר הצאופרייה. בערב: שוק הלילה החדש ,סואן לום". 2) ילדים אמרתם? "ספארי וורלד" ו"דרים וורלד". גם אתם תהנו 3) יום טיול אל השוק הצף וגן הורדים. אל תטרחו להגיע אל קאנצ'נבורי - זה רחוק והילדים ייקטרו. לא מצדיק. 4) בנגקוק , העיר: אם שבת/ראשון: התחילו בשוק סוף השבוע. מרכז הקניות המפואר "סיאם פארגון" - למטה יש את "עולם הים", אקווריום ענק. ארוחת ערב בקאוסן תפגיש אתכם עם הצעירים התוססים , מידרחוב נחמד ודינמי. יש עוד, רק שהתעייפתי...

תודה תודה תודה

כמה כיף שיש אנשים עם כ"כ הרבה ידע שדואגים לחלוק אותו אם האחרים. אנחנו משפחה מטיילת יותאים לתאיילנד ב9/7 לשלושה שבועות ובעזרתך עשית לנו סדר בטיול. מבקשים אם אפשר המלצתך על אזור קנצנבורי - האם במאורגן או לבד, מעוניינים ב2 לילות באזור. בנוסף-האי אותו אנו עומדים לבקר הוא: קוסאמט - המלצה למלונות באי ואם יש מספרי טלפון/אתרי אינטרנט מה טוב.... תודה ויום מקסים - אני ומשפחתי.

aviron

New member
אכן

המילה "כייף" - גם לי כייף. לקאנצ'נבורי , ללינת 2 לילות - ועל הסף: 2 לילות באיזור , למשפחה ובכלל: מעולה !! טיול יום (יציאה וחזרה לבנגקוק באותו היום ) למשפחה: מיותר. טיול יום , בדר"כ, מבוסס על הגעה לגשר שעל הנהר קואיי, שייט קצר על נהר הקואיי, ביקור במוזאון ובבית העלמין הצבאי הבריטי ועוד משהו. קאנצ'נבורי עם ליה (ות) - נותנת אפשרות מעולה לטייל בכל רחבי הפארק הלאומי "ארואן, , שבו אטרקציות אין ספור: כל הנזכר בויול יום + נסיעה ברכבת לאיזור גבול בורמה, ביקור ב"מצוק המוות" שמעבר לסיפור הדמים שבה זוהי פנינת נוף מרהיבה, שייט של שעה מאיזור הגבול עם בורמה ועד למצוק המוות, הנהר זורם ליד מקדש מדיטצייה לנשים (מקדש הנשים בלבן) וזה מהמם לראות עשרות רבות של נשים, עוטות סרי לבן, בכל היער שבסביבה - עוסקות במדיטצייה. מהצד השני של העיר קאנצ'נבורי: המקדש בו אפשר לראות את "הנזירה הצפה" - המקדש עצמו מעניין מאד, מקדש הנמר - אני מתכוון למקדש ענק בנוסח סיני/תאי/בורמזי שבו יש נמר ענק מאבן, ויש גם את המקדש שבו נזירים מטפלים בטיגרסים חולים/פצועים. (במקדש זה לא הייתי - בגין סלידתי מכליאת נמרים והפיכתם לנמרי-נייר) וקאנצ'נבורי עצמה - עיר תוססת ונחמדה. המון המון מסעדות/גסטהאוסים/דיסקוטקים צפים - ועוד. לכן: אכן ממליץ להגיע לארואן-פארק , עם ילדים, ל- 2 לילות ! ואיך להגיע? אפשר בהחלט להזמין מלון , לארגן העברה בוואן באמצעות אחד מדלפקי התיירות שבבנגקוק (יש המון) , להתמקם במלון ולרכוש סיורים, ע"פ מה שהזכרתי כאן, מדלפק התיירות שבמלון. (אפשר להגיע גם בתחבורה ציבורית - רכבת/אוטובוס - לא מומלץ. לוגסטיקה לא קלה עם ילדים ומטען) נוח עוד יותר לרכוש "דיל" מאחת מהסוכניות שבבנגקוק (ישנם מספר סוכניות של ישראלים , תרצו - ניתן לכם איך להתקשר אליהם) , דיל שייכלול העברות+מלון+טיולים/סיורים. אני? אני עם ילדים ומטען הולך על "דיל".. לגביי קו סאמט (קו = אי ) - לא מכיר.

ושוב תודה.....

ושוב תודה... אנו כמשפחה ניקח כמובן את הדיל המלא: יציאה וחזרה לבנקוק , 2 לילות, כולל פארק ארואן. כן, נשמח עם יצרו איתנו קשר מסוכניות הנסיעות בבנקוק ע"מ לקבל פרטים נוספים. תודה על השרות - עודד ומשפחתו.

aviron

New member
קשר

אתם צריכים ליצור קשר עם משרד נסיעות כלשהו - לא הם איתכם.

משרדי נסיעות

ושוב שלום, חוזר למכתבך הקודם-אשמח לקבל שמות כתובות ומספרי טלפון של משרדי נסיעות כדי שאוכל לעשות את התאומים הנדרשים. בברכת ערב נעים/בוקר טוב - משפחה מטיילת.

aviron

New member
בבקשה:

סדר הרשימה כפי שמובאת על ידי אינה מצביעה על "יותר/פחות טוב" ! המשרדים בבנגקוק , אך בפירוש מבצעים בכל רחבי תאילנד. 1) גיל, "כחול לבן" דוא"ל: [email protected] אתר: www.bluenwhite.com טל' מהארץ: 66-22820507 פקס: 6-22813792 2) די ג'יי - dj- לא יודע איך קשר אליו - אלון. 3) הקשר הישראלי - טל' 66-22819181 4) מרטין - אפשרות לקשר איתו באמצעות מסר אישי , כאן בפורום - חפשי "מרטין מבנגקוק". 5) ראובן - colors of asia travel ltd. דוא"ל: [email protected] טל': 66-22514430 , פקס: 66-22514409 טל' נייד של ראובן: 66-817001256 6) שוקי - חברת "תוריסמואסיה" טל' נייד שלו: 66-819374760 דוא"ל: [email protected] 7) גרין האוס, לא יודע איך קשר אליהם. בצפון (צ'.רא, צ'מאי) מדריכה יוצאת מהכלל , מעולה - דרכה אפשר לא רק הדרכה , אלא גם כל מה שנקרא LAND (בתי-מלון, העברות וכ"ו) : ladda : דוא"ל : [email protected] טל': 66-818826572 פוקט כנ"ל (כמו בצפון) מעולה - mook טל. 66-896521243 דוא"ל: [email protected]

למעלה