עונה בשמחה
הייתי בתיאלנד לפני 3 שנים, בירח דבש. תיאלנד זה גן עדן!!!
ראשית כל, רמת התיירות שם היא מטורפת. זה מקום שערוך לתיירים ולכן מבחינצת אוכל/מלונות/אירוח/טיולים היא במקום ראשון לפי דעתי.
כמובן שאם את מחפשת לחסוך ולהתקלב זה בסדר ותמצאי הרבה מקומות מאוד זולים. אבל בעיניי חשוב מאוד שתמצאי חדר במלון/צימר שיש בו מזגן. כי מאוד מאוד חם ולח שם.
טיפ נוסף אני ממליצה לך להגיע עם תיק יחסית קטן בגדי קיץ כפכפים ונעלי ספורט. למה? כי את הולכת לקנות הכל שם!!! ועוד דבר על תקני באיים כי זה "יקר" יותר מהקניון בבנקוק ואם הטיסה שלך חזרה לארץ מבנקוק אז תדאגי לבלות בקניון יומים לפני הטיסה לפחות ולקנות מלא דברים

אז ככה שבועיים זה מצויין את יכולה לחלק את הזמן בין איים, הצפון (טיול ג'יפים למשל) ובנקוק(מקדשים וקניונים זולים)
אני ממליצה ככה: 3 ימים טיול ג'יפים בצפון מאוד יפה שם. אחר כך רוב הטיול באיים קופנגן, פוקט, קוסמוי, קופפי (אם תרצי המלצות על מלון אשמח לשתף). ולהשארי 3 ימים לבנקוק העיר לראות קצת מקדשים וללכת לקניון ששמו MBK זה קניון עם כל כך הרבה דברים זולים ביגוד נעליים מזודות וכו'.
ועכשיו לשאלות שלך: 1. בתיאלנד כל הזמן חם, אבל יש להם מונסונים שזה גשם חזק אבל עדיין חם. בעיניי אין עונה ספציפית שכדי להגיע לפעמים את נופלת על תקופה יבשה והגשם בא רק בלילה כשאת ישנה ולפעמים את מגיעה כשיש כל יום מונסון, אבל שום חם ולכן זה לא נורא.
2. 13 ימים זה מספיק אני הייתי ממליצה חודש אבל אם זה הטיול זה מספיק!
3. אני לא נאלצתי לעשות שום חיסונים וגם לא חברים שלי שטסים כל הזמן גם עכשיו. אבל אם יש טיול ספיצפי שאת מתכננת כדי להתייעץ עם רופא אולי המקום שתהיי בו הוא פחות תיירותי. (לא ממליצה לך לשתות מים מהברז)
4. אני בטוחה שיש כל מיני חיידיקים בכל מיני מדינות בעולם שאין בארץ. צריך להזהר לאכול במקמות שאת לא מרגישה בטוחה, ואם יש ספק אז עדיף שלא.
אם תרצי עוד מידע אשמח לשתף אותך..... תהני!!!