טיול לשוויץ ואוסטריה- אשמח להערות

elihightec

New member
טיול לשוויץ ואוסטריה- אשמח להערות

אשמח לחוות דעתכם לגבי הטיול בשוויץ ואוסטריה. ארגנתי את רוב הימים ואשמח לקבל חוות דעת. נוסעים זוג + תינוק. כשרק אני חובב הליכה בטבע, רכבלים וכ'ו. ההורים יצטרפו לחלק מהטיול בשוויץ. יום 1 - נחיתה במינכן ולינה 20 דקות משדה התעופה, יאספו אותנו מהמלון. יום 2 - נסיעה ל-Friedrichshafen לשם הסתובבות ברחובות וקניות (בשביל האישה), אם יהיה זמן גם Meersburg, לינה ב-Überlingen. יום 3 - נסיעה לשטיין אם ריין והסתובבות מ-09:30 עד סביבות 11:00 ונסיעה לכיוון לאונטברונן שם נהיה בבית מלון 2 לילות. אם יהיה זמן אולי נעצור בשפרנגולי שב-ZUG. נגיע בערך ב-15:00 ואז חשבתי לעלות למיורן בהנחה שלא יהיה גשם. יום 4 - בבוקר נסיעה למפלי טרומבלך (מקווה שהכביש עובר בעמק ורואים את המפלים בדרך). שם אני אעלה להסתובב (אולי אשתי והילדה יחכו בעיירה שבקצה העמק??). אחר כך, חזרה למלון. אני אעשה את מסלול וונגן-מניכלן-קליינה שידג - לאונטברונן. בינתיים אשתי והקטנה במלון- יש חדר משחקים לילדים או שיסתובבו בעיירה וגם אולי ההורים שלי שבדיוק יגיעו יקפצו לארח לחברה. בערב - פונדו במסעדה בלאונטברונן. יום 5 - שיט מ-ISELTWALD (שם הדירה) לבריניץ, הסתובבות בעיירה, עליה לרוטהורן ברכבת קיטור בצהריים (התינוקת נשארת עם ההורים), שיט חזרה ל-ISELTWALD. באותו היום נכנסים לדירה אז בבוקר מוקדם קניית מצרכים בסופר באינטרלקן ונסיעה לדירה ב-ISELTWALD. יום 6 - יום שוק ב-טון (יש חניה באיזור? קראתי חוות דעת בלמטייל על הרבה טיפוסים מפוקפקים שם - האומנם??) , אולי עליה בפוניקלר לביטנברג אם ירצו, יש גם גלגל ענק בטון. אחה"צ גרינדלוולד. יום 5 - קניון ה-AARE (מי שרוצה יעשה ומי שלא יחכה במסעדה שבכניסה) ואחה"צ אינטרלקן ו/או מיורן (אם מקודם לא היתה ראות טובה). יום 7 - ברן. כולל סיור מודרך בפרלמנט שנראה לי מעניין והבנתי שיש. אחפש איזה עיירה לדרך לעצירה. יום 8 - לוצרן. יום מלא. אם נספיק ניכנס למוזיאון התחבורה שם אבל כנראה שלא. יום 9 - נסיעה לברוק למפעל השוקולד. אשתי תעשה סדנת פרלינים/טרפלס של שעתיים + סיור ואני אכנס עם הקטנה סתם לסיור הרגיל (אפשר בגיל שנתיים?). היתרון הוא שאשתי לא תצטרך לעמוד בתור כי זה מוזמן מראש. באותו יום יש גם פסטיבל ימי הביניים בעיירה גרוייר, נסתובב שם+טירה+פונדו גבינות. למחלבה לא יודע אם ניכנס כי ראיתי חוות דעת לא משהו וגם אני משער שם תור ענק של תיירים. יום 10 - נסיעה בבוקר לאפנצל (בשאיפה לעצור בשפרנגולי אם אמצא בדרך). סיור במפעל גבינות אפנצל + סיור בעיירה בא גם נלון. יום 11 - הסתובבות באפנצל, נסיעה לכיוון מוסרן שבזיפילד תוך עצירה בחנות המפעל של מילקה ב-Bludenz. במוסרן נשהה 6 לילות. שם עוד לא ארגנתי את הימים אבל בעיקרון רוצים להיות ב:אקווה דום, טירת נויינשטויין (רק אני אעלה), עיירת פולסן, עיירת oetz, אינסברוק, אגם אכנסי (לא רחוק מדי?). עוד המלצות? יום 17 - נסיעה לכיוון ארדינג שליד נמל התעופה במינכן תוך מעבר ב-Oberammergau (או אולי כדאי לשלב דווקא פה את אכנסי במקום). אם נספיק יש פסטיבל בעיירה, יש את מבשלת הבירה ואחה"צ נלך למתחם הספא הגדול בארדינג. יום 18 - קניות. במינכן או בסביבה. יום 19 - חזרה הביתה.

דניאלה1311

Active member
מנהל
קניות בפרידרכיסהאפן? לא ראיתי שם אזור קניות. אם אין סיבה מיוחדת לעצור שם הייתי במקומך מוותרת, מטיילת במיירסבורג. קניות לעשות רק במינכן יש שם מכל טוב מכל סוג חנויות ענקיות צריך רק זמן כסף וקצת כח.

למתי אתה מתכנן את הטיול?

כי בחורף יתכן וחלק מהאתרים שצינת יהיו סגורים גם אני חושב שאתה מפספס מעט את ההרים כמי יונג פראו יוך או שליטה ורן לטרומל בך יש מעלית ככה שהיא יכולה ביעף לעלות עוד שאלה מה זה קניון אארה? ואיפה זה?

אדמiנית

New member
קניון (מפלי) הארה

מומלץ

שהוא אמר קניון איך שהוא נינעל לי

על אארה צנטרום בטון וזה קניון של 4 אולי 5 חניות אז לא הבנתי את ההתלהבות וזה אכן מקום קסום ויפה הינו שם לפני כ5 שנים

לאונידס

Active member
זהו טיול או טירונות?

הטיול שלך מאוד מאוד צפוף והרושם שלי הוא שאתה נותן לאתרים ואטרקציות מעט מאוד זמן. התוצאה תהיה סימון V על מקום אבל בלי לראות חלק גדול ממה שיש למקום להציע - לעומת זאת יהיה לך הרבה מאוד זמן נסיעה על הכביש. הצעתי היא שתנסה לצמצם זמני נסיעות לטובת זמני אטרקציות. לגבי כמות הזמן לקניות זהו עניין אישי. אני לא יכול להגיד לך ש 3 ימים (יחד עם יום שוק 4 ימים) שמוקדשים לקניות מתוך 17 הם יותר מידי. אבל בכל זאת הצעה כללית: תנסה לרכז את הקניות בימים האחרונים. א. ממש לא נוח להסחב עם חבילות גדולות. ב. הסיכוי לגניבות גדל כשהמכונית עמוסה מכל טוב. ג. החזר מע"מ כדאי יותר כשמרכזים את הקניות. מכיוון שאתם מתכננים הרבה מאוד קניות יכול להיות שמדובר בסכום משמעותי.

elihightec

New member
תודה! תוכל להיות ספציפי לגבי מים מסויימים

איפוא אני עושה הרבה זמן על הכביש? פעם אחת בדרך ממינכן לשוויץ, בשוויץ אהיה 8 לילות בכל האיזור של אינטרלקן ורק יום אחרוג ואסע רחוק עד גרוייר. אח"כ יש נסיעה עד לאוסטריה, שם נהיה באיזור 6 לילות ורק יום אחד ארחיק עד טירת נוייינשטויין. כל האיזור של לאונטברונן, גרינדלוולד, בריניץ ,טון, אינטרקלן הבנתי שקרובים מאוד אחד לשני. בכוונה אני מנסה להימנע מנסיעות רחוקות מדי. אשמח להצעות לתיקון בימים.

מה זה גרינדלוולד?

זאות עירה קטנה שאין שם יותר מידי מה לעשות רק לטפס על מנליכן או פירשט או ינגפראו יוך שכל אחד מההרים האלו זה לפחות יום מלא

לאונידס

Active member
אוקי תקח כדוגמה ימים 2+3

יומיים מלאים בטיול שלך ומה בעצם אתה מספיק? שעתיים טיול בעיירה (אתה צודק, מאוד יפה). אבל יש המון עיירות יפות בדרך הטיול שלך, אם אתה לא מתכוון להגיע למפלי הריין אולי תוכל לתכנן יומיים שמנוצלות בהן יותר משעתיים למטרות טיול? או יום 5 (השני, יש לך פעמיים יום 5), אני מניח שאתה רוצה להקדיש יום גם לטיול בקניון (אני לא בטוח לאיזה קניון אתה מתכוון) גם לאינטרלקן עצמה וגם עליה ליונגפראו (לזה רמזת בעניין הראות?) א. נראה שחסר לך יום בגלל ספירה לא נכונה. ב. אולי בקושי תספיק את התוכנית הזו ביומיים. ג. אתה מייבש חלק מהמטיילים במסעדה. אולי אם כבר אתה מעלה את כולם ליונפראו (דרך אגב - עולה הון) אתה כטייל טבע תעשה את אחד המסלולים לטיול במורד והאחרים יחליטו אם בא להם לשחק בשלג, להנות מהנוף, לשתות שוקו או ירידה מדורגת ואיטית ברכבות. זהו כבר טיול ליום. טיול אינטרלקן צריך לחשב בנפרד, אולי יום לחוץ אם כולל את מעברי ההרים, אני הייתי מקדיש יומיים (נוסף ליוגפראו). במעברים יש תצפיות יפות, מערת קרח... אם אתה כבר שם חבל לדלג. או יום 8. טרחת והגעת ללוצרן. מראש מובנה אצלך בטיול שלא תספיק מה שאתה רוצה לראות. לא כדאי לוותר על הגעה למקום אחר (כולל נסיעה) ולקבל את מוזיאון התחבורה ואולי פלנטריום? אני לא יכול להגיד לך על מה לותר כי אני לא מכיר את סדר העדיפויות שלך אבל כמעט כל מקום יש בו זמן טרה של מנהלות (שעה נסיעה לכל כיוון, חניה, התארגנות וכו'). החיובי: א. כמו שאמרת, הרעיון של טיולי כוכב למקומות קרובים אכן נכון ומתאים. מאפשר גמישות למקרה של מזג אויר לא בהיר. לכן לא ממליץ על תוכנית קשיחה. ב. רשמת המון אתרים. טוב כי יש לך ממה לבחור ובטיול כוכב חלק מהבחירות אתה יכול לעשות כשאתה שם בהתאם לחשק ומזג האויר.

elihightec

New member
תודה על ההתייחסות הקונקרטית!!

אין הכוונה ליונגפראו - יש לנו תינוקת שלא תעלה לכאלה גבהים, אשתי לא תרצה לעלות ולהורי יש בעיות בריאותיות. הכוונה ביום 5 (השני - סליחה טעות. לא חסר ימים יש לנו 9 לילות בשוויץ) זה לעלות לעיירה מיורן אם לפני זה היו תנאי ראות לא טובים. מיורן לא מאוד גבוה ושלוש שעות נראה לי מספיק. לגבי קניון האארה לא בטוח עד כמה כולם ירצו למרות שזה מסלול שטוב לכולם. לכן אמרתי ניכנס מהצד של המסעדה ומי שבאמצע ירצה יוכל לחזור ולחכות לשאר. שוב, מדובר במסלול לפי מה שהבנתי של 40 דקות כל כיוון בהליכה. אתה צודק שביום השליש נראה רק את שטיין אמ ריין. אבל ממינכן לשוויץ יש איזה 5-6 שעות נסיעה לפחות על פי גוגל. מצד אחד רציתי לעשות כן מן טיול כוכב ולא להתפרש כל פעם לינה במיקום אחר לגמרי. מצד שני 5-6 שעות ביום זה יותר מדי לנסיעה עם תינוקת. לכן חשבתי לשבור את זה בלילה אחד לינה ועל הדרך אפשר גם לעבור דרך שטיין או ריין. בכל מקרה היו 5-6 שעות נסיעה ממינכן. גם בדרך חזרה מאיזור אינטרלקן לאוסטריה אני שובר עם חנית לילה באפנצל. ככה יצא 2.5-3 שעות נסיעה ולא 5-6 ביום אחד. כדאי לוותר על מקום אחר בשביל מוזיאון התחבורה? הוא באמת ממש יפה? לוותר על טון? או על בריניץ ורוטהורן? אני אברר לגבי מוזיאון התחבורה.

לאונידס

Active member
ראשית מתנצל על הבטלנות שלי

עבר קצת זמן מאז שטיילתי בחלק מהאתרים שאתה מציין והמפה לא חקוקה לי בראש. כדי למלא את הבקשה שלך אני צריך לפתוח מפה ולצייר את המסלול שלך ואני לא אתפנה לכך (לפחות לא השבוע). אחרי ההבהרה שלך לגבי היוגפראו והיום החסר שאר ההמלצות הן עניין של טעם אישי, והטעם האישי שלי שונה מהטעם האישי שלך. אני אגיד לך מה טוב למשפחה שלי מהנסיון שלנו, אבל אתה תצטרך להחליט מה טוב למשפחה שלך. אני לא הייתי שובר נסיעה של 5-6 (בטח תיקח 7) שעות נסיעה בעזרת לינה. ברור שכדאי לעצור בדרך למשהו מעניין לשעתיים (אצלך זה שטיים-או-ריין) ולא לנסוע כל כך הרבה שעות ברצף, אבל אני הייתי חותר ליעד לינת הכוכב. לגבי מוזיאון התחבורה: אני מאוד אוהב רכבות ובתחום הזה המוזיאון בין המוזיאונים הטובים ביותר שביקרתי בהם. לעומת זאת גן הקרחון מבחינתי ברמת "נו בסדר, נחמד". אם תשאל את זוגתי תקבל תשובה הפוכה (ואז פיצול יכול גם כן להיות פתרון). אני לא יודע מה המצב אצלכם.

elihightec

New member
עוד משהו

לברן ולוצרן ניסע מאיזור המגורים שלנו ב-ISELTWALD (ליד אינטרלקן) הסיבה לכך היא שיומיים אלה שמורים לימים גשומים בהם לא ניתן להסתובב בטבע ובמקומות האחרים. לכן בחרתי שלא לישון ליד הערים. כעיקרון מגוגל מפות ראיתי שמדובר על שעה נסיעה בכל כיוון ובאותם ימים לא ארגנתי מקומות נוספים.

:- D מסכים בהחלט

אני לא כל כך מבין מה זה קניון ה-AARE אשמח לפרוט בעיקר איפה זה אם ב"שטיין אם ריין" אתה מתכוון למפלי הריין אז אתה צריך אולי יותר זמן יש לך שם טירה ומסלול יפה כמובן הפלגה וטיפוס על הסלע עצמו (המפל) בZUG יש אגם יפה שווה אולי להפליג שם טרומבלך זה מפל בתוך ההר ככה שלא באמת תראה אותו מהכביש יש מעלית שעולה ואפשר לרדת ברגל וזה אחרי אינטרלקן אני חושב שתתאכזב ביום שישי השוק בטון כי אני כמעט בטוח שהוא רק בחמישי ושבת בקיצור שווה אולי שוב לבדוק את המסלול שלך .... וזה בהחלט המון

elihightec

New member
אעשה סדר בדברים

קניון AARE הכוונה ל- http://www.aareschlucht.ch/ בשטיין אמ ריין הכוונה לעיירה שאומרים שהיא מהיפות בשוויץ ולא למפלי הריין שאליהם אני לא מתכוון להגיע. גם ב-ZUG אני לא מתכוון לעצור לשיט. אולי רק לאיזה בית קפה לשם עצירה בדרך. יום 6 אין הכוונה ליום שישי אלא היום השישי לטיול. השוק בטון הוא בימי רביעי ושבת. טרומבלך - הבנתי שעולים עם מעלית ואז עולים עוד קצת במדרכות ומסתכלים בצפל שבהר. אני אשן 2 לילות בלאונטברונן ועוד 6 לילות ב-ISELTWALג שליד אינרלקן ככה שזה אמור להיות לי די קרוב. אני מניח שהסתכלות במפל זה בערך שעה-שעה וחצי, לא ? גרינדלוולד - זה עיירה מאוד מפורסמת ומאוד נחמד להסתובב שם (כך קראתי). אי אפשר להעביר שם שעתיים אחה"צ בהסתובבות ובבבית קפה עם נוף? לגבי הטיול בהרים אז אני עושה יום של קליינה שידג, טיול רגלי כמו שכתבתי.

elihightec

New member
האם הימים שלי צפופים?

יש לי 2 אתרים כל יום (בוקר ואחה"צ). האם להקדיש לעיירה כמו שטיין או ריין יותר משעה-שעתיים? האם יום של שיט של שעה לבריניץ, עליה לרוטהורן ועוד שעה שיט חזרה זה עמוס לי ליום? אשמח לדעת לגבי ימים ספציפיים מה לשנות? לגבי ימי הנסיעות לעיתים אין ברירה כי אני נוחת במינכן ונוסע לשוויץ עם לילה עצירה בדרך. זה חוסך לי 300 דולר על כרטיסי טיסה ועוד סכום לא ידוע עדיין על רכב שזול יותר במינכן. מה גם שהחלק השני של הטיול באיזור זיפילד שבאוסטריה זה אותו מרחק משם למינכן ולצירים (אם הייתי טס מציריך).

אני חושב

ושוב זו רק דעתי וכנראה שאני טועה אתה מעמיס יותר מידי אתרים השאלה מה אתם אוהבים, מה יפה בעניכם ? ואיך אתם אוהבים את הטיולים שלכם ובזה אני לא יכול לעזור יש באיזור טון לבד עירה בשם סיגריסוויל אגם שאפשר למצוא שם זהב (כלומר כולם מוצאים שם) ולדוג דגים, חוות למה וצבאים יש את הניזן שבתמונה שיש משם נוף יפה שיש ראות טובה להיות בגרינדלוואלד ולא לטייל בינגפראו יוך או שליטהורן נישמע לי רק לעשות
היתי שם אבל שוב זו דעתי בלבד

elihightec

New member
תודה אבל אשמח אם תצביע לי על ימים עמוסי אתרים

אני לא מטייל ביונפגראו ולא בשילטהורן מכייון שאשתי לא חובבת מקומות עם רכבלים/פסגות של 3000 מטר וכ'ו ובנוסף לא נעלה עם תינוקת לכאלה גבהים. לכן, סוכם שיש לי איזה אחד/שניים חצאי ימים לטיולים עצמאיים. נראה לי שלעשות את מניכלן-קליינה שידגה במסלול הליכה של שעתיים יהיה יותר נחמד מלעלות ברכבת עמוסת תיירים במשך שעתיים כל כיוון עד לגובה 3600 מטר. כמובן שאם הייתי יכול הייתי עושה הכל אבל זה רק סדרי עדיפויות. בנוסף אהיה במפלי טרומבלך ואעלה לוונגן ולמיורן ואנחנו גם ישנים בעמק לאונטברונן ששם כל מה שציינתי נמצא. כלומר אני די מכסה את האיזור של עמק לאונטרובנן. לא? דווקא היה נראה לי שמי שעובר באיזור ועולה ליום עד ליונגפראו ולא עושה מסלולי הליכה ולא מטייל בעיירות כמו וונגן ומיורן עושה סתם וי כדי להגיד שהיה שם...כי זה האתר הפופלארי וכל התיירים מכוונים לשם. עוד פעם..אשמח לחוות דעת על ימים ספציפיים. האם להיות חצי יום בעיירה טון ביום שוק (נניח מ-09:00 בבוקר ועד שתיים או שלוש) ואחה"צ להיות שעתיים-שלוש בגרינדלוולד זה עמוס אתרים? אנחנו לא נעלה כולם לפירסט למסלול הליכה אם זאת הכוונה. מציע לוותר על משהו ביום X ולעשות במקומו משהו אחר? כעיקרון אני כן אוהב רכבלים, נופים דרמתיים והליכה (קלה). שנינו אוהבים עיירות יפות ומיוחדות , בתי קפה עם מאכלים או עוגות מיוחדות, שוקולד, הדרכות (כמו מפעל גבינה וכ'ו), פסטיבלים.

ימים 6 ו 9 אני חושב

שהם עמוסים מידי יש לך באמנטל מפעל מאוד קטן וחמוד של גבינה ואפשר לעשות שם קורס בהכנת גבינות בתאום מראש אם אתה לא הולך לקזריי בברוק (שגם אני לא מתלבה ממנה) שווה לך אולי לתת קפיצה לשם בברן למעט מהפרלמנט, יש לך את ברן גרדן עם סירטון קצר על ההיסתוריה וכמובן דובים יש לך מוזאון אינשטיין שווה גם ביקור והמונסטר שלפחות הגינה לייד שווה שיהיה לך יום ניפלא וטיול מהנה

למעלה