טיול לפירנאים

טיול לפירנאים

אהלן, אני בן 18 ועומד לפני גיוס, ואני חבר רוצים לטייל בפירנאים. אז כמה שאלות: שמעתי שהצד הספרדי יפה יותר מבחינת הנוף, האנשים נחמדים יותר ובנוסף זול יותר. האם זה נכון? באיזה צד שלה הפירנאים ובאיזה אזורים בדיוק כדאי לטייל. הטיול מתוכנן לתחילת אוגוסט ורציתי לדעת אם לא יהיה חם באזור, ועדיין יהיה נוף ירוק ועם אגמים ומעיינות מלאים. אשמח גם לקישורים בנושא ותמונות מהאזור. תודה רבה

ר ו נ ן ג

New member
תקופה טובה לטייל בפירנאים

כמה זמן אתה מתכנן לטייל? טיול רגלי בעיקרו? לינה בשטח / קמפינגים? אם תתן עוד פרטים, אוכל אולי לעזור.

אז ככה

אנחנו מתכננים להיות שבועיים בפירנאים (אמצע יולי עד תחילת אוגוסט) ואח"כ כנראה שניים-שלושה לילות בברצלונה או בטולוז. הטיול יהיה כמובן רגלי, רוב הלילות לינת שטח וכו'.. רציתי לדעת באיזה אזור כדאי להתמקד (אני מחפש יותר נוף אלפיני פורה וירוק..), אזורים ופארקים נחמדים שכדאי לבקר בהם, טיפים וקישורים לתמונות. תודה!

ר ו נ ן ג

New member
טרק בפירנאים

אפשר לעבור כברת דרך גדולה בפירנאים בשבועיים, הטרק שאני עשיתי היה ה GR 11 מסלול שחוצה את הרכס מצד לצד, מהאטלנטי לים התיכון (או להיפך), אם אתם נוחתים בברצלונה, הגיוני יהיה להתחיל מהצד המזרחי של הפירנאים. כדאי להגיע לפארק אורדסה שהוא הפארק המרכזי שם (מערבית לאנדורה). העיירה בשם טורלה היא שער הכניסה לפארק. שם אם תרצו תוכלו לטפס לפסגת הפרדידו, אחת הגבוהות בפירנאים. בכל מקרה כדאי להצטייד בספר ומפות וכמובן בשק"ש 3 עונות, אוהל, ערכת בישול... הכניסה לפארק אורדסה

איפה אפשר להתחיל אם לא

בברצלונה..? והאם אתה ממליץ על חברת נסיעות כלשהי עם יעדים לאזור הזה. איזה צד לדעתך של הרכס עדיף יותר (צרפתי או ספרדי), במחינת נוף, אנשים, מחירים וכולי, ואבקש קישור לתמונות מהאזור אם יש לך. תודה!

ר ו נ ן ג

New member
בבילבאו, למשל

אני התחלתי את הטרק מהצד המערבי, מהאטלנטי. אני חושב שהצד הספרדי עדיף, נדמה לי שהוא גם פחות מתויר. מחירים אני לא ממש זוכר, טיילתי שם ב98'. רק בחלק מהלילות שהינו בקמפינגים, כשירדנו אחת לכמה ימים לעמק (לא יקר), שאר הלילות למעלה בהרים, באוהל. קישור לתמונות תוכל למצוא בטח בגוגל.

philipr

New member
טרק בפירנאים

האם הטרק הזה אפשרי גם ל"מתחילים"? מה הייתם ממליצים לזוג שלא מאוד מנוסה בטרקים- אבל שיכול להתרגל... תודה.

sela v

New member
נא לשים לב

שרשום בסוף הכתבה, שהכתב היה אורח של חברה (ישראלית) שמוציאה לטיול זה.

למעלה