טיול לסין

guanyin

New member
וטוב שלא הלכת!

מילינדה - המחירים בהחללללללללללללט עלו ב6 שנים האחרונות, וכמו שרחל אמרה - היואן הוא גם כבר לא מה שהיה כשהיינו צעירים! תזכור שתיירות הפנים בסין עולה משנה לשנה, ולא מדובר על עליה של עשרות תיירים, אלה של מיליונים. לכן כדי "לסנן" את התיירים (נאמר שבכל רגע נתון יהיו "רק" 30,000 סינים בז'יוזאיגו) הם מקפיצים את המחירים. בשנה שעברה היו שמועות שהחל מהשנה כרטיס כניסה לז'יוזאיגו יעלה 500 יואן! ועל יאנגשו, שאני בכלל לא אפתח את הפה!

milindapanna

New member
כמו שאמר קונפוציוס:

"אויי וויי!" (מאמרות סימן 5). אני מודע לזה, רק שכשאתה מגיע כמה פעמים בשנה למקום אתה פחות שם לב לשינוי לאורך הזמן, ואחרי כמה שנים של חוסר טיול בסין הבן אדם שוכח... נו טוב, ניסע לאיטליה

milindapanna

New member
לא כל מקום שיש בו יותר תיירות הוא פחות טוב

לפעמים עוד תיירות יכולה גם לעשות טוב למקום (למשל בפעולות הגנה על אזורים מסויימים, וודאי שלא בהקמת לונה פארק על אתר ארכיאולוגי...). אבל אני מסכים איתך שאלה לרוב היוצאים מן הכלל. ב 15 השנים האחרונות ראיתי מקומות בסין שהשתנו לטובה וכאלה שלא, אבל כאמור - אני כבר לא מעודכן...

GnomeBubble

New member
אוטובוס ../images/Emo10.gif

ובגלל זה מדובר בבעיה. לא מדובר פה בנסיעת סליפר של 12 שעות בהם מנסים בכוח להרדם ולא מצליחים, אבל זה גם לא משהו סימפטי במיוחד למי שלא רגיל לנסיעות אוטובוס ארוכות (ובתור ישראלים, זה נכון לגבי רובנו
). אין שם מן הסתם שדה תעופה או תחנת רכבת, אז הדרך היחידה להגיע לשם היא על גלגלים - וזה אומר אוטובוס, מיניבוס או מונית. אבל זאת נסיעה קצת ארוכה, ככה שמונית בטח תהיה לכם קצת יקרה.

renjintso

New member
אם ככה

את צריכה לשנות כיוון. להגיע לכל המקומות שאמרת בזמן קצר זה בדיוק סגנון "7 ארצות ב-3 ימים". לדעתי תתחילי בכמה ימים בבייג'ינג, סיימי ביום-יומיים בהונג קונג, וביניהם תבחרי אזור אחד מאלה שחשבת עליהם: או יאנגשו-גווילין, או סיצ'ואן או יוננאן. זה מספיק לגמרי. בערים גדולות אם הזמן מוגבל כדאי להזמין מלונות מראש ולדעת לאן מגיעים כדי לחסוך התברברות, במקומות קטנים יחסית כמו יאנגשו, דאלי או ליג'יאנג זה הרבה פחות קריטי.

זהרצנו

New member
כל פורום מתחתנים נוסע למזרח?!

גם אנחנו נוסעים לסין בתחילת ספטמבר (לירח הדבש) וגם אנחנו התחלנו לתכנן פחות או יותר בסוף שבוע שעבר . חשוב להגיד שבגלל שספטמבר זה חודש של חגים בארץ, יש סיפור גדול עם הכרטיסי טיסה - אחרי כמה ימים מורטי עצבים הצלחנו לארגן כרטיסים בטורקיש איירליינס וגם זה יצא קצת יותר ארוך מהמתוכנן (מה שעושה לנו טיול ארוך במיוחד). אני עדיין לומד מה ומי אבל אין ספק שהלונלי פלנט עושה את העבודה מעולה - נותן כיוון כללי טוב ומשם כבר חוקרים ברשת (למטייל לדוגמה, אחלה אתר). המסלול המתוכנן שלנו: הונג קונג -> שנזאן -> גווילין -> לונגשן -> (אולי: קווינגז'ואו - זה מחוז חדש שנפתח לתיור) -> קונמינג -> דאלי -> לז'יאנג -> סצ'ואן (צ'אנגדו) -> צ'ונגצ'ינג (אולי) -> שי-אן -> בייג'ינג. את רוב המסלול בנינו לבד (עם אתרים באינטרנט) לפי האטרקציות המרכזיות באיזור. סך הכל אנחנו מתכננים 34 ימים כולל הטיסות (שיוצאות כמעט יום שלם כל כיוון). בהצלחה זהר (ואפרת)

Mei11

New member
זה מאד אמיץ מצדכם

ואני מתכוונת לעניין החתונה, לא לנסיעה לסין.
רק שימו לב חברים - הראשון עד השביעי באוקטובר הוא שבוע של חופשה בסין (זה חג העצמאות שלהם). מליוני סינים מסתובבים חופשי ברחבי סין. מומלץ בחום להערך לפני זה עם הזמנות למלון ואמצעי תחבורה. אלה ימים מצויינים להתחפרות בחדר במלון ולהתעמקות במטרה האמיתית של ירח הדבש...

זהרצנו

New member
אנחנו יודעים

תודה רבה, לא חשבתי על זה ככה - זה גם היה כבר לפני חודשיים אז חיי הנישואין כבר sinking in...
אנחנו יודעים לגבי החג - הזנב של הטיול (כלומר השבוע האחרון) הוא כזה של אין ברירה - פשוט לא היו טיסות בחזרה לארץ. מה שכנראה יקרה זה שאת רוב השבוע האחרון נעשה בביג'ינג וזה בערך יהיה החלק היחידי בטיול שמוזמן מראש (אולי נזמין גם בהונג קונג בשביל הנחיתה הרכה).

claire12

New member
מלונות

שוב- תודה רבה לכל המגיבים! אני שמחה לבשר שקיבלנו אוקיי על הכרטיסים
אז אני בטח אעזר בשירותכם בחודש הקרוב- בנתיים אני אשמח להמלצות על מלונות בביג'ין ובהונג קונג (מלונות ברמה סבירה, לא מפוארים) ושאלה נוספת- מאיפה כדאי להזמין טיסות פנים? מהאינטרנט, דרך סוכנות בארץ או בסין? והר- נתראה בסין הא?

למעלה