טיול לנורבגיה

homets

New member
טיול לנורבגיה

שלום לכולם,

אנחנו מתכננים לטוס לנורבגיה בחודש ספטמבר. רציתי לדעת האם קיימת אפשרות לטייל במדינה ללא השכרת רכב. במידה ולא - איך תנאי הנסיעה שם בעונה זו בהשוואה לארץ?
ובכלל, איך תנאי מזג האוויר בעונה זו (אמצע ספטמבר עד אמצע אוקטובר פחות או יותר).

שאלה נוספת - האם מומלץ להזמין מקומות באכסניות מראש או שניתן פשוט להגיע? אנחנו בונים על חדרים זוגיים באכסניות.

תודה!

panogama

New member
השאלה מה אתם מתכננים לעשות בטיול?

טרקים או יותר אתרים?
לטיול טרקים הרבה יותר נוח תחבורה ציבורית ולטיול יותר רגוע שעוברים ממקום למקום יותר נוח רכב שכור.

טיילתי בנורבגיה עם רכב ובלי רכב ואני יכול להגיד שהתחבורה הציבורית מאוד מדויקת ונוחה - בתנאי שבודקים מראש את הזמנים (שעלולים להיות לא נוחים, במיוחד בתאריכים הנ"ל שהם לא בעונה).

תנאי נסיעה - מאוד רגוע, מהירות מקסימלית 80, אין עומס בכלל ולכן הכבישים הצרים לא מפריעים. בניגוד לארץ כמעט כל הכבישים הם עם נתיב אחד לכל כיוון (בלי שוליים) וגם זה בלחץ, יכול להיות מצב שבו שני קראוונים צריכים ממש להאט או לעצור בשביל לעבור במקביל. בכל זאת הנהיגה שם היא חוויה אמיתית.

הזמנת מקומות - מומלץ להזמין מראש בערים "הגדולות" וכמובן חובה ללילה הראשון. בדר"כ רוב הלינה בנורבגיה היא בבקתות בקמפינגים שבהם לא מזמינים מקום (השאלה כמה מהם פתוחים? בספטמבר) ופחות בערים.

homets

New member
קודם כל תודה על התגובה!

אנחנו מתכננים לשלב טיולים קצרים (לא טרקים בני כמה ימים), מניחה שלא תהיה ברירה אלא לשכור שם רכב.

מה הבעיה בחודש ספטמבר בנורבגיה? ממה שהבנתי אמנם מדובר בסוף העונה, אבל עדיין מזג האוויר טוב יחסית. אני טועה?

נטלי

adrenalinsmc

New member
מתנה חינם

שלום לכולם

רציתי לשתף אותכם בכך שחברת אינספייר יצאה במבצע חסר תקדים

נרשמים למעודון הלקוחות ללא כל תשלום.

ומקבלים מידית מתנה מתוך המבחר המוצע.

את המתנה מקבלים ללא כל תשלום או תנאים פשוט נרשמים ומקבלים מתנה

אני מצרף קישור להרשמה למועדון הלקוחות של אינספייר

להרשמה למועדון הלקוחות לחץ כאן

jeshu

New member
פעם הבאה זו תהיה מחיקה + חסימה בלי התראה אני משאיר את זה כאן רק כדי שיוכלו גם אחרים לקרוא את ההתראה הזו.

W12X

New member
אפשר ללא רכב - אם כי זה סובל ממספר מגבלות

1) יש תחבור ציבורית למקומות מסוימים רק בעונה/חופשת קיץ שזה אומר יוני עד אוגוסט.
2)גם אם יש - זה בד"כ פעם-פעמיים ביום
3)התחב"צ לא זולה בכלל

הייתי שם לפני שבועיים(לשבועיים) - היה מז"א טוב בערים וגשום/קריר בהרם - הבנו שאוגוסט-ספטמבר יותר טוב בהרים
יכול להיות שעדיף לכם לטוס לשבדיה ולשכור שם שכן המחירים זולים משמעותית.
לגבי הזמנה מראש - למרות שזה סוף עונה הייתי מברר לפני מדגמית לפחות - אנחנו נתקענו שם התחילת עונה ללא מקום לישון חוץ ממלון יחיד במחיר מופקע בעיר שיש בה לא מעט מלונות כי הנחנו שיהיה מקום(העיר אירחה ארוע כלשהו) - בDNT יקבלו אתכם בלי בעיה לא משנה אם יש מקום או אין.

למעלה