טיול למצדה

מתמחה15

New member
טיול למצדה

שלום לחברי הפורום ברצוני לשאול האם אתר מצדה פתוח בשבתות? האם הכניסה(עליה בשביל הנחש עולה כסף) כמה עולה בערך עלייה ברכבל? האם החניון במצדה עולה כסף לאוטובוסים של קבוצות ורכבים פרטיים. האם מישהו מכיר טלפון של הנהלת האתר לבירורים. אודה לתשובותכם:)

מצדה, פרטים בסיסיים

פתוח 7 ימי בשבוע, שעות רגילות 8 - 4, יום ו' שעה פחות. חניה כלולה במחיר הכניסה. עליה ברגל לא עולה, כניסה עולה 23 ש"ח מחיר רגיל. רכבל עם כניסה עולה כ-50 ש"ח. טלפון יש ב-144 או באתר רשות הטבע והגנים

yuval433

New member
אם אתה מתכנן לעלות ברגל

אם אתה מתכנן לעלות ברגל אני ממליץ לעלות בשביל הרץ הרומי ולא דרך שביל הנחש. הכניסה לאתר עולה כסף. (חינם לבעלי מטמון). הנסיעה ברכבל עולה כסף (הנחה לבעלי מטמון). ניתן לנסוע ברכבל בכיוון אחד בלבד. בדיוק לפני שבוע, עליתי למצדה עם המשפחה. להלן ציטוט מהסיכום שהעלתי לפורום טיולים וידיעת הארץ: =============================================================== עלייה למצדה דרך שביל הרץ - סיכום כמה מביני דבר יעצו לי לא לעלות דרך השביל הרץ. החלטתי כן לעשות זאת, ובדיעבד זה היה לדעתי האופן המומלץ ביותר לסיור שכזה. מבחינה מתודית, הכוונה היתה להמחיש לילדים את המאמץ הרומאי לחסל את קן המורדים שעל ההר. בנוסף, גם את נקודת הפריצה של הרומאים להר. ההליכה בשביל הרץ הרומי בסמוך לשרידי הדייק והמחנות המחישו זאת היטב. (בן ה - 6 הציץ למעלה תוך כדי עליה בשביל הסוללה כדי להיות בטוח שמגיני ההר לא יחשבו אותנו לחיילים רומאיים ושלא ישפכו עלינו שמן רותח או יירו בנו חיצים .... ) בתחילת המסלול, בני בן ה-12 סיפר שהיה במקום כמה שבועות לפני כן, וסיפרו להם שהרומאים בנו סוללה כדי לעלות על ההר. ביקשתי שיראה לי את הסוללה, אך הוא לא ידע לעשות כן. (די ברור, הינו בצד המזרחי. בבית הספר, לא הראו להם זאת, למרות שמההר זה בולט. לא אתפלא, אם המורה בעצמו לא ידע איפה זה ...) בסיום הטיול, נושא איסוף המים לבורות, הדייק, המחנות, והסוללה היה ברור לכולם. מנהלות ------- חנינו בחניה התת קרקעית של מצדה. חניה מסודרת ובשפע. עלינו במעלית כדי לראות את הסרטון (כ - 10 דקות) וכדי לשלם. יצאנו בדלת המוליכה לרכבל, אך פנינו החוצה לכיוון השביל הרץ. לקח לנו שעה וחצי להגיע למרגלות הסוללה. עצרנו למנוחה ליד בורות המים. לאחר הבורות ניתן להכנס, והילדים שמחו לעשות זאת. הטיפוס דרך הסוללה עד לפסגה לקח פחות מעשר דקות. סיור על ההר ירידה דרך הרכבל. הטיפוס קצת קשה, אך לא מסובך. כאמור עם ילד בן 6 עשינו זאת בשעה וחצי.

יובל, בהזדמנות, נסה את שביל המים

יש שביל שמאד קשה למצוא אותו, שמוביל מבריכות האגירה הענקיות לארמון הצפוני. נשארו ממנו מעט שרידים אבל אפשר לעשות אותו. ההליכה בשביל דורשת יכולת של מיטיבי לכת מאד וצריך לתאם את זה עם רט"ג. לי יצא לעשות אותה 3 פעמים עם קבוצות של מיטיבי לכת במסגרות שהיו בהם אנשים שעסקו במחקר. לא הייתי עושה את זה עם הילדים. זה השביל הכי מרתק שיש במצדה

תראו יצא לי הגיע כמה וכמה פעמים

עם תלמידים אני מאבטח טיולים -הילדים התייאשו על עליות של שביל הנחש זה לקח להם את ה3 שעות הליכה (כולל עצירות שתיה) אחרי שהם ירדו בשביל הסוללה הם קיללו תמדריך ואת הרגע שעלו לזה אבל מה החזיון האורקולי היה יפה יש מקום ללינה בשטח יש אוהלים יש המון המון קבוצות ומשפחות שבאים לעשות את זה.

למעלה