טיול למודיעין

טיול למודיעין

את הטיול נתחיל במגדל התצפית דמוי הלפיד של מודיעין.המגדל משמש כתצפית ומאוייש בשומר. לאחר שנקבל סימון לאישור,נטפס על המגדל,ממנו ניתן לערוך תצפית פנורמית לעבר נופו של יער בן שמן שבאופק גבעות השומרון.

נמשיך לנאות קדומים וביר א-שמי

בהמשך נגיע לפארק נאות קדומים בו יש שיחזור של שיטות החקלאות בא"י הקדומה.במקום קיימים כל צמחי התנ"ך וארץ ישראל הקדומה,כולל שבעת המינים וצמחים נוספים אשר שימשו בתקופות קדומות למאכל,או לשימוש אחר,בתחום משק הבית. מלבד הצמחיה והאגמים המלכותיים שוחזרו בין היתר בתי בד,גתות ומתקנים חקלאים נוספים. נחצה ברכב לעברו השני של הכביש הראשי,ונמשיך בדרך עפר העוברת בתוך יער בן שמן עד שנגיע לביר א-שמי-היא בקעת תיתורה.במקום נמצאים שרידי מערות,אותן חצבו נזירים בסלע הרך בתקופה הביזנטית. המערות טומנות בחובן חדרים רבים וניתן להבחין במתקני איחסון מזון,וכן בשרידי מערכת המים.מול המערות נמצאת בריכה גדולה (כיום מכוסה בסבך קוצים),שבתקופות קדומות שימשה לאגירת מים או להשקיית צאן. לתוך הבריכה מובילות מדרגות

מערה חשמונאים בצד הכביש.

לפני הכניסה לאתר קברי המכבים,נעצור בשולי הדרך,במקום בו התגלתה מערת קבורה מפוארת. זו התגלתה בעת הרחבת הכביש הראשי המוביל למכבים-רעות.המערה מתיחסת לתקופה חשמונאית,או אולי לתקופה הרומית.(בין המאה ה-2 לפנה"ס עד המאה ה-2 לסה"נ) במערה מספר חדרים שבכל אחד מהם מספר כוכי קבורה בהם התגלו גלוסקמאות רבות. בהמשך הכביש הראשי,בסמוך לקברי המכבים ניצבת אנדרטה לזכר חללי צה"ל,שנפלו בקרבות שנערכו באזור במלחמת העצמאות,האנדרטה מעוצבת בצורת נרות. בהמשכה של דרך העפר באתר קברי המכבים, בשוליה,ממוקם קבר שייח ערבאווי,יסודות המבנה עתיקות מאוד,ככל הנראה מתקופה הרומית,דבר שהוביל את הארכיאולוג הצרפתי קלרמן גנו,להעריך כי זהו אולי קברו של יוחנן החשמונאי,ברבות הימים הפך המקום לקבר ש"ח ובמלחמת העצמאות אוייש בסמוך אליו משלט של חיילי צה"ל.

קברי המכבים

אזור מכבים הינו אזור בו התרחש במאה ה-2 לפניה"ס מרד החשמונאים נגד אנטיוכוס אפיפאנס. באזור נערכו מספר קרבות גדולים,ולאחר נצחון המכבים נוסדה ממלכת החשמונאים ששלטה בארץ עד הגעת הרומאים(63 לפניה"ס).במקום מצויים קברים רבים החצובים בסלע,ומכיוון שידוע שזה היה אזור בו פעלו המכבים,נולדה מסורת (שגויה) לפיה אלה הם קברי המכבים.

בוקר פנינת../images/Emo3.gif

בוינה,מזל שעשית ביטוח צד ג´ נפלתי לקבר של המכבים כי לא שמת גדר בטחון

רגע שאבין,אני בכלל לא עשיתי

ביטוח, גם רצחת וגם ירשת? אני לא די שמארגנת טיול אתה עוד רוצה ביטוח ועוד צד ג´? מה נפלת? מעניין....באמת נפלת ...?

חחחח עם הכחול שלך

אני יכולה לפרש את המשפט לכל מיני כיוונים? חוץ מזה..... מזל שיש היום מחזירי אור

למעלה