טיול לירדן

טיול לירדן

אני מתכנן טיול לקניוני ים המלח מהצד הירדני, וכרגע אני בשלב של הטיפים לרגע האחרון. האמת שלא מצאתי הרבה חומר ברשת וכנראה אני לא יודע איפה לחפש. אני אשמח לקבל לינקים או -יותר טוב- טיפים והמלצות ממי שהיה לאחרונה, בכל התחומים: ממידע פרקטי עד מקומות ואתרים שהייתם והרגשתם שגיליתם את העולם.. תומ"ר.

pazro

New member
יש ספר מצוין על טיולים בירדן

"אל קניוני מואב ואדום"/שוקה רווק, אבי שמידע מפות של ירדן יותר קשה להשיג אבל אפשרי. אני לא יכול להגיד לך איפו ניתן להגיש מפות , אבל תחשוב לבד מי יכול להחזיק "מפות לבנות" (תבין את הרמז לבד) של ירדן

ועוד ספר של איתי חביב

trekking in the dead sea rift. חשוב לשים לב, הספר של שוקה כבר לא כל כך עדכני, חלק מהמסלולים בשמורת מוג'יב - נחל ארנון ובשמורת דנא הם כבר שמורות טבע סגורות, למשל הידאן תיכון באזור המפל הגבוה של ההידאן, ואדי ערער בשמורת דנא וכד'. ממליץ לשאול על מסלולים ספציפיים בפורום טיולים בארץ - אומנם לא בארץ אבל יש כמה וכמה שטיילו בירדן (כולל הח"מ).

ממש לא מזמן

חזרנו משמורת דנה, הנה כמה פרטים: למי שיש זמן יכול להגיע לטפילה (TAFILA) באוטובוס מעקבה או ממען. על מנת להגיע לשמורה יש הסעה (בחינם אני חושב - צריך לבדוק) מהעיר טפילה. יש בשמורה מספר מסלולים די מגוון, חלקם מחייבים לקחת מדריך. אנחנו טיילנו במסלול של 14 ק'מ מהכפר דנה לוואדי פינאן. לקח לנו 5 וחצי שעות. התוואי מעניין, יש צמחייה לאורך הערוץ (לא מאוד מגוונת) ומעט מעט מים. מוואדי פינאן אפשר לקחת רכב שטח לכפר גרגורה או להמשיך את המרחק ברגל (15 ק'מ). רצוי להתחיל את המסלול מוקדם בגלל זה. בכפר דנה שלושה אפשרויות לינה אם אני זוכר נכון. עלות כניסה - 29 דינר ל-5 מטיילים (5 דינר למטייל ועוד מס שלא מתחלק ב-5). המסלול לא חייב הדרכה. היה סך הכל יפה מאוד.

meir e

New member
עוד מידע

האתר של איתי חביב http://desertbreeze-press.com מצתרף להמלצה של עמית הספר מעולה (הבחור ירושלמי - הספר באנגלית) האתר שלו גם מאוד אינפורמטיבי תמונות ומצגות על ירדן ניתן למצוא גם כאן מצגות חו"ל עמית - יש דרך לקבל אישור לטייל במוג'יב - מתוכנן לשם טיול בקרוב. אם מעניין אותך פרטים על טיולים מאורגנים (בד"כ כוללים סנפלינג \ טיפוס) שלך לי הודעה פרטית ואני יפנה אותך למי שמארגן.

למעלה