טיול ליפן

Noam Raby

New member
טיול ליפן

שלום, בשעה טובה השתחררתי מהצבא ואפשר להתחיל לתכננן את הטיול ליפן. התכנון כרגע הוא לטוס בסביבות אוגוסט לחודש. כרגע אני ועוד חבר מתכוונים לעבור לאורך חלקים מהונשו, כנראה מאזור סנדאי (sendai) ועד אזור הירושימה, עם מעבר בטוקיו, קיוטו וכד'. יש למישהו המלצות\טיפים על מקומות שכדאי לבקר בהם, או עצות על איך לעשות את הטיול לא יקר מדי? כמה זמן כדאי להקדיש לכל אזור? אנחנו יותר מעוניינים בתרבות, היסטוריה וטעימה של אורך החיים היפני המסורתי ופחות בלספוג את הערים הענקיות, הטכנולוגיה ומכונות השתייה... למרות שאנחנו רוצים גם קצת מזה :) כל מידע או עזרה ייתקבלו בברכה. תודה!

Tenguy

New member
קשה להגיב מבלי לדעת כמה זמן תהיו שם

טיול של חודשיים שונה לגמרי מטיול של שבועיים... כמה אנשים תהיו שם? יש הבדל גדול שמטיילים אחד-שניים או בחבורה. לדעתי - אין אפשרות לטיול אינטימי עם קבוצה גדולה מארבעה, זה יותר מסובך וירתיע יפנים מלאפשר לכם טיול אינטימי ביפן (כמו אירוח במינשוקו (בית פרטי), או בריוקאן משפחתי וכדומה). במקרה של טיול של ארבעה ומעלה, מומלץ ללון בהוסטלים, המחירים נוחים ותפגשו הרבה טיילים מכל העולם. הכי טוב זה טיול של שניים, ואז חובה: 1) לינה בריוקאנים יפנים משפחתיים, ועדיף מינשוקו. 2) (בתור שפוט של קיוטו) - חובה להיות לפחות שבוע בקיוטו, כולל טיולים בהרים מסביב לה. לאוהבי הליכה בטבע הספר "HIKING IN JAPAN" של לונלי-פלאנט הוא חובה (מסלול ההליכה מ-TAKAO אל KIYOTAKI או להר HIEI הם מאד מומלצים). 3) Nikko והאלפים היפניים (מומלץ מסלול ההליכה לאורך ה-NAKASENDO) ממליץ להזמין מקומות שהייה זולים מן האתר : http://www.itcj.jp למשל - הזמנתי מראש מינשוקו מקסים בקיוטו שעלה אז וגם היום 70$ לזוג (המקלחת משותפת לדיירי שלושת החדרים של המינשוקו), אותו אפשר לראותו באתר : http://www.itcj.jp/hdb/526107.html מצאנו שבעלת הבית היתה מאד נחמדה, משכילה, דוברת אנגלית טובה (כפי שמפורט באתר) ששמחה לעזור לנו בכל הזדמנות. זהו, מקווה שעזרתי

Kawaii Baka

New member
Bed & Breakfast בסגנון יפני. ס.ס

"מדריך יפן" הוא באמת אתר מצויין.

fwave

New member
המלצות:

אם כסף הוא גורם מכריע בטיול, מומלץ למצוא אכסנייה זולה. זה אומנם לא מסורתי, אבל חוסך המון. קיוטו נורא זולה מהבחינה הזו. אני קבעתי אותה בתור בסיס, ומשם יצאתי לטיולים רגליים (אפשר אופניים) בכל המקדשים בעיר. יש שם כרטיס אוטובוס יומי. מומלץ מאד וחוסך הרבה. נארה קרובה לשם מרחק נסיעה ברכבת. גם עשיתי טיול מצחיק לשיגאראקי, עיר הטנוקי. אפשר לתת שבוע - שבוע וחצי לקיוטו. אחריה די יימאס לך לראות מקדשים...
התאכסנתי ב J-Hoppers. 25$ ללילה. 10 דקות הליכה מתחנת Kyoto Station. מאד מומלץ. בכל מקרה, חשוב לקנות בארץ את כרטיס הרכבות. (500$ לשבועיים, קצת יותר לשלושה) יקר, אבל חוסך המון כסף, והכי חשוב: חוסך המון כאב ראש. בטוקיו לא תוכלו למצוא משהו זול כמו בקיוטו. אכסנייה זולה שם עולה לפחות 35$ ללילה, וקשה מאד למצוא מקום פנוי. חשוב לשים לב לעוצר באכסנייה (חובה לחזור עד שעה מסויימת). בסביבת טוקיו אפשר לצאת להאקונה ולניקו (דרום וצפון, בהתאמה). קח בחשבון שהמקומות נורא תיירותיים, אבל יפיפיים. בעיר בשם מיטו (שעה וחצי - שעתיים ברכבת צפונה לטוקיו) ישנו גן בשם קאירקו-אן. יפיפה! אפשר לטייל בו שעות. הייתי נותן לטוקיו והסביבה שבועיים- טיפה יותר. אורח חיים מסורתי קיים בכל מקום ביפן, צריך רק למצוא אותו... הייתי גם מוסיף שמכונות השתייה (ובעצם, ממכר של כמעט הכל: מפחיות קפה חמות עד למצלמות ובטריות. שמעתי אפילו שמועה שיש מכונות ממכר לתחתונים. לא יצא לי לראות) הם חלק בלתי נפרד מהתרבות. הן קיימות גם בערים הקטנות והיותר "מסורתיות". אי אפשר להתחמק מזה. תהנה!
נ.ב. אני מצטרף להמלצה לטוס לבד או עם חבר אחד.

Noam Raby

New member
תודה על ההמלצה לרכבות

ניקח את זה מאד בחשבון הטיול ( אני כבר רואה את הכסף נעלם ועוד לא עשינו כלום). בנוגע למינשוקו, נשמע מענין. מהבערך יחסי המחירים בינם לאכסניה רגילה? אנחנו טסים שניים, ל3 שבועות עד חודש. הנה רשימה של מקומות שהוצאנו מהאתר http://www.japan-guide.com/ sendai 6-8.8 - Festival tokyo kamakura mt. fuji (Fujisan) Nikko Hakine (?) - Hot springs! Kanazawa Kyoto Oosaka (?) Himeji (Castle) Ise (Shrines) ? Mt. Koya (cheapstake Buddahist temple) ??? Iga Ueno (Ninja!!!) Hiroshima (!) Izumo (shrine) Hagi (reconstructed samurai district) אני אולי מגזים, אבל זה ריאלי שנספיק דבר כזה בחודש או פחות? אם לא, מה כדאי לצמצם, ומה להרחיב?

fwave

New member
טיול סביר.

הטיול שלי ארך שלושה שבועות ועלה 11,000 ש"ח. שבועיים בסביבות טוקיו: איוומה, מיטו, ניקו, טוקיו, האקונה. שבוע בסביבות קיוטו: קיוטו, נארה, שיגאראקי, אגם ביווה. לא הייתה לי תכנית מוגדרת. עבדתי לפי "לונלי פלאנט" ומידע מהאכסניות. וכמובן, אנשים שפגשתי, שהמליצו, והצטרפו. תכנית ליום קבעתי ערב שלפני. בטוקיו אכסנייה עולה בסביבות 40$ ללילה. יש זולות ויש יקרות יותר. חשוב לוודא שהן מתאימות לך, במיוחד עניין העוצר. בקיוטו האכסניות הרבה יותר זולות. 20-35$. ריאוקנים למיניהם וחדרים מסורתיים עולים בין 60-70$. אתה יכול לשכור לילה אחד, רק בשביל ההרגשה. ב J-Hoppers יש כמה חדרים מסורתיים, ולא יקרים. לא בטוח שתמצא מקום. אבל המקום מומלץ בחום. אפילו שמדובר במגורים של 8, מיטות קומתיים. שם ההזדמנות האמיתית לפגוש אנשים. חוויה אדירה. אתה מוזמן להסתכל באלבום התמונות שלי: fwave.myphotoalbum.com

tals56

New member
11אלף ש"ח כולל הטיסה?!?!?

טיסה ליפן לפי ידעתי היא 2000 דולר! ו2000 דולר כפול 4.7 בערך זה כמעט 10000 ש"ח! אז איך שרדת אם בזבזת רק אלף שקל?! (בקושי 200 דולר)???? הסבר,פרט ונמק.(XD)

Kawaii Baka

New member
טיסה ליפן היא אומנם עסק יקר

אבל לא צריך להגזים. אפשר לסדר כרטיס עם אייר-פרנס בסביבות ה1000-1100 דולר. יצא לי לראות דילים אחרים בסביבות ה900-1000 דולר. מה שבטוח, ש2000 דולר זה עבודה בעיניים. @_@

fwave

New member
הסבר, פירוט ונימוק. ../images/Emo13.gif

כרטיס הטיסה עלה 1200$ (בערך) כרטיס רכבות לשבועיים: 500$ (בערך) שבועיים ראשונים לנתי בדוג'ו: 10$ ליום. (תוסיפו לזה את מחיר האימונים, וחברות באייקיקאי, אבל אחסוך מכם את הפירוט) שבוע בקיוטו: 25$ ללילה (בערך). ארוחות ראמן או אורז: 5-6$ למנה. אפשר גם להסתדר עם "מנות חמות ראמן" מחנויות 7/11. סושי בסרט נע: 6-7 שקל (!!) לשתי חתיכות. הוצאות על אתרי תיירות: המון כסף. סך הכל יצא לי בסביבות 11,000 ש"ח. זה לא כולל מצלמה ב1000 ש"ח נוספים. לא זול. אבל שווה כל אגורה.

Kawaii Baka

New member
דרך אגב, עם מי בחרת לטוס?

אני עדיין מנסה להיזכר איכן ראיתי כרטיס ב950~ דולר. הבדל כו גדול בעלות הטיסה הוא עניין די משמעותי. :X

fwave

New member
אוזבקיסטאן.

הבעיה הייתה שכשהחלטתי לטוס בדיוק פרצה שם מהפיכה, ולא רציתי לקחת סיכונים מיותרים של חטיפות מטוסים. אז נאלצתי לטוס דרך איטליה. גם הרבה יותר ארוך, וגם יקר יותר. אבל אני לא מתחרט. רציתי לטוס עם שני חברים. הם ביטלו ברגע האחרון וטסתי לבד. אני שמח שזה קרה. החוויה של טיסה לבד כ"כ הרבה יותר עמוקה. אין לך רגע אחד של "להרגיש בבית". אתה חווה הכל עד הסוף. אתה גם לא תלוי ברצונות של אף אחד אחר. לא צריך להתפשר עם אף אחד. מומלץ!

Kawaii Baka

New member
אתה יכול אולי לספק קישור מסוג כלשהו

שבו ניתן לברר מידע וכו בקשר לחברה הזאת?

fwave

New member
נסעתי דרך איסתא.

אפשר לברר שם. אתר איסתא, עמוד חיפוש טיסות: http://www.issta.co.il/heb/flight_search.asp לבחור יפן, ותאריך טיסה. הנה האתר של אוזבקיסטאן איירוויז, בעמוד המחירים: http://www.uzbekistan-air.co.il/flash/mehiron.asp אפשר לשוטט בו להתרשם מהחברה. המחירים מאד זולים. (916$ לחודש) המלצה שלי, לשאול כמה סוכנויות נסיעות. בהצלחה!

CountDust

New member
../images/Emo18.gifלא ממליץ לנסוע עם איסתא../images/Emo31.gif

אני מציע להתרחק מאיסתא ככל האפשר. מנסיון אישי ומנסיונם של אחרים. בדרך כלל אפשר למצוא מחירים דומים בחברות אחרות - וגם אם לא, אני בכלל לא בטוח שלא כדאי לשלם יותר בשביל לטוס עם חברה רצינית.

Noam Raby

New member
למה לא?

אתה יכול לפרט יותר? מה קרה, ומתי? חברה של דוד שלי עובדת שמה וחשבתי לדבר איתה שתסדר לנו משהו.

fwave

New member
לא היו לי תקלות.

היו נחמדים ועזרו לי מאד. אם היו לך "התקלויות", אז נשמח לשמוע במה מדובר.

CountDust

New member
יש לי אינספור סיפורי צרות מאיסתא

אבל עדיף במסרים. כמובן שיש מקרים רבים שעברו חלק ובלא תקלות, אך מקרים רבים אחרים נגמרו בצורה לא מוצלחת, תקלות ועוגמת נפש. יש כאן הימור. אני הייתי מעדיף לשלם אפילו מעט יותר ולא לקחת את הסיכון.

למעלה