טיול ליפן

CptnClaw

New member
טיול ליפן

אהלן חברים!
נהנתי לראות אתכם במפגש ביום חמישי. יכול להיות שבפעם הבאה אני אבוא גם עם המורה שלי, אם זה יסתדר לו.
בכל אופן, כמו שכבר אמרתי, אני מתכנן לטוס ליפן במאי לכארבעה שבועות.
אני מפרסם פה טיוטה ראשונית של התכנון שלי, והייתי ממש שמח לשמוע כל עצה שתהיה לכם בעניין.
אני בעיקר מבולבל לגבי 2 דברים:
1) הסוף של הטיול.
2) אם באמת כדאי לעשות גיחות קצרות למקומות יותר נידחים (Kanazawa, Ise...) או שעדיף להשאר יותר בערים המרכזיות.
אז הנה מה שיש לי בינתיים:
חמישי – מאי 09 – נתיחה בנאריטה ב-7:40. נסיעה לטוקיו. ביקור ב-Asakusa ובמקדש Sensoji. משם ל-Rikugien Garden.
שישי – מאי 10 – Akihabara ואז Ueno Park.
שבת – מאי 11 – Roppongi Hills ואז Shinjuku.
ראשון – מאי 12 – בבוקר Meiji Shrine ו-Yoyogi Park, באחה"צ/ערב Harajuko.
שני – מאי 13 – Disney Sea, ובערב Shibuya.
שלישי – מאי 14 – גן חיות Zoorasia, בערב נצא לאיפשהו בעיר.
רביעי – מאי 15 – נסיעה ל-Hakone (מומלץ ללכת ל-Onsen), ביקור ב-Fuji-Q או באחד האגמים שמסביב להר.
חמישי – מאי 16 – Jigokudani, הלוואי שיהיו קופים, ואז להעביר את הערב ב-Shibu Onsen.
שישי – מאי 17 – בבוקר נסיעה ל-Kanazawa, ביקור ב-Kenrokuen Garden ו-Myoryuji Temple, בערב נסיעה ל-Shirakawa-go ולישון שם.
שבת – מאי 18 – קצת לטייל ברגוע ואז לנסוע ל-Nagoya למשפחת קאוואסאקי (אני מתארח אצל המשפחה של המורה שלי).
ראשון – מאי 19 – להסתובב ב-Nagoya.
שני - מאי 20 - עוד Nagoya ומתישהו לנסוע ל-Kyoto.
שלישי – מאי 21 – מקדש Kinkakuji, ואז Nijo Castle.
רביעי – מאי 22 – טיול ב-Higashiyama District, ואז ביקור ב-Kiyomizu-dera. באחה"צ/ערב ללכת ל-Gion.
חמישי – מאי 23 – מקדש Saihoji (Kokedera).
שישי – מאי 24 – מקדש Fushimi Inari.
שבת – מאי 25 – לנסוע ל-Nara, לבקר ב-Nara Park. אחר כך לבקר ב-Todai-ji.
ראשון – מאי 26 – לנסוע מ-Nara ל-Ise ולראות את מקדש השינטו החשוב ביותר. לחזור לישון ב-Nara.
שני – מאי 27 – בבוקר לנסוע ל-Koya-San, לטייל בבית קברות, ולישון על ההר עם הנזירים.
שלישי – מאי 28 – בבוקר לנסוע ל-Hiroshima, ללכת לראות את המוזיאון. לישון בעיר.
רביעי – מאי 29 – לנסוע ל-Miyajima. לטייל קצת על ההר, לעבור ב-Daishou-in Temple, ולהגיע בסוף ל-Itsukushima Shrine המרחף על המים. אפשר להשאר לישון על האי.
חמישי – מאי 30 – אין לי מושג - כדאי לקצץ קצת ממקומות אחרים ולנסוע ל-Kyushu?
שישי – מאי 31 - Amanohashidate
שבת – יוני 01 – Osaka ואקווריום Kaiyukan
ראשון – יוני 02 - Osaka
שני – יוני 03 – טיסה חזרה מאוסאקה ב-10:00 בבוקר. מגיע לתל אביב ב-00:35 לפנות בוקר של יום שלישי.

כל תגובה תתקבל בברכה!
תודה רבה,
אייל

Simbbam

New member
מה זה למה כולם מטיילים ליפן פתאום?

גמני רוצה!! קחו אותי אתכם!

mishel s

New member
איזה קטע

ריקוגיאן הזה נמצא מרחק כמה דקות ממני וכבר 7 חודשים שגרתי פה לא הלכתי לבקר שם..
פעמיים כמעט הייתי, שנה שעברה הייתי כמעט פעם אחת אבל בסוף התפספס ואתמול כמעי הייתי שם כלומר הלכתי עם חברים לצפות בסאקורה מוארת בלילה אבל המקום היה כל כך מפוצץ אנשים שהמשטרה "סגרה את הפארק" לאנשים נוספים...אז נאלצנו לשנות יעד לרופונגי...

גם בקייוקאן שבאוסקה הייתי חודש שעבר.
אותי לא כזה הרשים אבל נו...זה די חביב.

CptnClaw

New member
שינויים במסלול!

לצערי עדיין לא קיבלתי מכם עצות לטיול, אבל בכל זאת אני רוצה לעדכן שהיום ביררתי דרכי תחבורה בין היעדים וגיליתי בעיות חמורות עם התכנון המקורי שלי.
השינוי הכי דרמטי הוא ביטול של Jigokudani בגלל שראיתי שלא פשוט להגיע לשם, ועוד יותר בעייתי לנסוע משם ל-Kanazawa, ומבין השניים הבנתי ש-Kanazawa יותר מומלץ אז החלטתי להתמקד בו.
חוץ מזה יש עוד שינויים קטנים לכל אורך הטיול.

הנה התכנון החדש:

חמישי – מאי 09 – נתיחה בנאריטה ב-7:40. טוקיו. Asakusa, Sensoji ו-Rikugien Garden.
שישי – מאי 10 – Akihabara ו-Ueno Park.
שבת – מאי 11 – Roppongi Hills ובערב Shinjuku.
ראשון – מאי 12 – Meiji Shrine, Yoyogi Park ו-Harajuku.
שני – מאי 13 – Disney Sea ו-Shibuya.
שלישי – מאי 14 – גן חיות Zoorasia ו-Nakano Broadway.
רביעי – מאי 15 – Hakone - טיול מקיף באיזור עם Hakone Free Pass, לבקר באונסן ולישון.
חמישי – מאי 16 – לסיים את הטיול ב-Hakone עד הצהריים, ומכאן זה יום של נסיעות ארוכות עד ל-Kanazawa. (עם Shinkansen דרך תחנת Maibara, סה"כ כמעט 4 וחצי שעות).
שישי – מאי 17 – Kenrokuen Garden ו-Myoryuji Temple (ידוע גם בשם Ninjadera). אחר הצהריים נסיעה ל-Shirakawa-go ושינה שם.
שבת – מאי 18 – בצהריים נסיעה ל-Nagoya.
ראשון – מאי 19 – Nagoya.
שני – מאי 20 – Ise, ביקור במקדש החשוב ביותר לשינטו. אחרי זה נסיעה ל-Kyoto.
שלישי – מאי 21 – Kinkakuj ו-Nijo Castle.
רביעי – מאי 22 – Higashiyama District ,Kiyomizu-dera ו-Gion.
חמישי – מאי 23 – Saihoji (Kokedera) ו-Fushimi Inari.
שישי – מאי 24 – טיול ארוך (אופניים?) ב-Arashiyama.
שבת – מאי 25 – Nara, לבקר ב-Nara Park ו-Todai-ji. לחזור לישון ב-Kyoto.
ראשון – מאי 26 – Hiroshima - לבקר במוזיאון. לישון בעיר.
שני – מאי 27 – Miyajima - לבקר ב-Daishou-in Temple, ו-Itsukushima Shrine. לישון על האי (Ryokan).
שלישי – מאי 28 – Osaka. אקווריום Kaiyukan. בערב ללכת לעיר התחתית Minami. לישון בעיר.
רביעי – מאי 29 – Koya-san. לישון על ההר.
חמישי – מאי 30 - חזרה ל-Osaka. ללכת ל-Umeda Sky Building ולעיר התחתית Kita.
שבת – יוני 01 – לנסוע לעיירת אונסנים Kinosaki ולהעביר שם את הלילה.
שישי – מאי 31 – בבוקר לנסוע ל-Amanohashidate ולישון שם.
ראשון – יוני 02 – חזרה ל-Osaka, לילה אחרון.
שני – יוני 03 – טיסה חזרה מ-Osaka ב-10:00 בבוקר.

אשמח לשמוע את דעתכם :)
חג שמח!

herouth

New member
אני חושבת שאנשים כאן קצת בהלם מהפירוט

באופן כללי אנשים בדרך כלל קובעים לעצמם בסיס כללי, אופציות שנמצאות באיזור, ואז מחליטים לאן ללכת מתוך המגוון האפשרי לפי החשק והזמן.

תזכיר לי, אתה נוסע לבד או עם עוד מישהו/מישהי? כי למשל Roppongi Hills, כך אמרו לי, זה סתם קניון, בעיקר של מותגי אופנה. לא משהו ששווה חצי יום.

לגבי מקדש אלת השמש באיסה, תהיה מודע לזה שאתה בכלל לא מגיע שם למקדש עצמו, ואפילו לא יכול לראות אותו ממש מקרוב - רק את הגגות של הבניינים, מעבר לגדרות. המקדש נמצא כעת בתהליך של בניה מחדש והמקדש הישן יישרף השנה - אבל לא בזמן הקרוב.

באילו נושאים אתה צריך עצות?

CptnClaw

New member
חח טוב יכול להיות שאני נוטה להגזים

אני כן מסתכל על התיאור שהבאתי כקווים כלליים יחסית, שאת רובם אני יכול להפר בקלות תוך כדי.
אני מטייל לבד, ובאמת יכול להיות שאני אשתעמם מהר מאוד ב-Roppongi Hills ואני אחליט ללכת למקום אחר בסביבה (מצאתי קרוב לשם סושיה צמחונית מיוחדת, ויש ליד גם את ה-Pokemon Center שחבר המליץ לי ללכת).
ועדיין אני חושב שאני מרוויח מזה שאני בודק קודם את הפרטים האלה ומבין איזה סדר עדיף וכו'.

בנוגע ל-Ise - טוב שאת אומרת, שמעתי שבונים שם את המקדש מחדש אבל לא ידעתי שזה עד כדי כך נורא. אפשר למחוק מהרשימה.
ד"א זה בדיוק מסוג העצות שהכי עוזרות לי! בכלל לא הייתי בטוח אם כדאי לנסוע עד לשם.
הייתי גם שמח לשמוע אם אתם חושבים ששווה להגיע ל-Amanohashidate (זה שעתיים כל כיוון וה-JR Pass לא מכסה את כל הנסיעה), אם יש משהו מעניין לעשות ב-Osaka שאני מפספס, אם אני טועה שאני מוותר על Jigokudani, ובאמת כל דבר אחר שעולה לכם בראש.

תודה

ortolan

New member
רופונגי הילז

אמנם קניון, אבל מעליו יש את מוזיאון מורי שיש בו תערוכות טובות מאד בד"כ ותצפית מוצלחת על טוקיו (כולל אופציה לעלות לגג אם הרוח לא חזקה מדי). בכל מקרה נחמד לעבור שם בדרך לרחוב באזאבו ג'ובאן שיש בו את Mamegen וכו':

http://goo.gl/maps/DfGt7

יש גם אטרקציה דומה באפייה שעדיין לא הייתי בה ב Skytree:

http://www.tokyo-skytree.jp/en/

ortolan

New member
לא יודע כמה אתה צריך את אקיהברה

אם אתה כבר ב Ueno (לא איזה יעד מי יודע מה חוץ מהמוזיאונים), אולי תרחיק לתוך Yanaka/Sendai? טוריסטי, אבל חביב:

http://www.japan-guide.com/e/e3068.html

כאלטרנטיבה מסוג אחר, ליד תחנת הרכבת של Ueno יש שוק רחוב ססגוני במונחים יפניים (משום שרבים מהמוכרים והקונים בו הם קוריאנים וכדומה) שנקרא Ameyoko:

http://www.japan-guide.com/e/e3012.html

ובכלל השכונה שם מדרום מזרח לתחנה היא... איך נגיד... מעניינת, ביחוד בשעות הלילה.

semuelf

New member
השוק ליד ueno

מת עליו. מקום מאוד משעשע.
אבל לא מכיר את השכונה באופן כללי. אתה מוכן לפרט? סיפורים? טיול מודרך?

ortolan

New member
יש רבעי אורות אדומים יותר מפורסמים

כמו קבוקי-צ'ו כמובן, אבל זה של Ueno, שמתרכז מתחת לפארק, מסביב לקאסוגה-דורי, הוא אחד היותר ססגוניים בלילה, בלי להיות מגעיל ממש כמו אזור בתי הזונות שממזרח ל Uguisudani. משובצות בו גם מסעדות טובות ממש וברים נחמדים ובין אלה שיציעו לך ילדות, ילדים, בנות, בנים וכל מה שביניהם, אפילו כמה מועדונים "נקיים" שיש בהם הופעות שיבארי אבל לא סקס. טיול מודרך אפשר אחרי שאנחנו עוברים בסוף מאי, עם האורטולנית בתור מגן מפני הטרדות

נ.ב. מעניין יהיה לראות איך העסקים האלה יתפתחו בעקבות המאמץ האמיתי שהיפנים עושים להעיף את היאקוזה מעסקי הבנייה ועבודות העפר... אחרי הכל הם צריכים להרוויח כסף ממשהו.

semuelf

New member
יאללה קבענו

אני לא יודע איך אני ירים את זה, ואיפה אשים את הילדים, אבל ננסה.
אשלח לך את האימייל שלי בהודעה, ותודיע לי כשתדע מתי. טוב?

herouth

New member
המגבלה על הכניסה למקדש לא קשורה להריסה שלו

המקום פשוט כל כך קדוש, שזה קצת כמו הר הבית אצלנו - רק לכהנים מותר להיכנס לקודש הקודשים. הקהל הרחב תמיד מגיע עד לשער של הגדר החיצונית וזהו.

milly12

New member
הקטע שבין האקונה וקיוטו נראה לי

קצת מסובך. הייתי שוקלת משהו כמו:
.
האקונה-נאגויה (קצת מעל שעה נסיעה).

טיול לאיסה ויום נאגויה. אחה"צ נסיעה לטאקיאמה ( שעתיים וחצי).

טאקיאמה ושיראקווה-גו. נראה לי שזה כשעה נסיעה באוטובוס. (לא מכוסה ע"י הפאס).

שיראקווה-גו ונסיעה לקנאזווה באוטובוס. לא מכוסה ע"י הפאס אבל זמן הנסיעה קצר. פחות משעה וחצי.

מקנאזווה להגיע לקיוטו. זה בערך שעתיים או שעתיים וחצי.

Snitch

New member
ממליצה לנסוע לטאקיאמה

לא הייתי שם מטעמי זמן אבל מתחרטת על זה (וראיתי תמונות מדהימות משם)
http://www.takayama-guide.com

בטוקיו התחלתי לטייל באיזור asakusa ומשם לרחובות הניאון.. יש שם אווירה קצת יותר קיוטואית (אבל גם יותר תיירותית) בעיני, הוסטלים זולים ולדעתי כדאי ונוח להתחיל את הטיול משם. טוב, בעצם כל מקום בטוקיו מדהים (אבל אם לא הולכים לראות את הטונה מוקדם בבוקר - בדיעבד הייתי מוותרת על צוקיג'י)

למעלה