טיול ליפן

melodyyouth2

New member
טיול ליפן

שלום :) משום מה ההודעה הקודמת שלי נשלחה ללא תוכן...
אני מתכננת לנסוע ליפן בספטמבר לתקופת השלכת (שווה? :) ) לתקופה של כחודש טיול לספוג את יפן (מספיק לדעתכם?)
ושבועיים-שלושה במנזרים. אני מתרגלת זן כבר כשנה ומחפשת מנזרים אותנטיים שבאמת חלק מתרגלים זן ולא עושים סדנאות לתיירים או מחפשים לעשות כסף... מכירים כאן מנזרים שהשהייה בהם בחינם, בהתנדבות או בתשלום סימלי? אני עם תקציב נמוך מאוד אבל מחפשת לתרגל באמת במנזר אותנטי. אני מודעת לכך שיש הרבה זרמים, אני בעיקרון מתרגלת מסורת קוריאנית אבל כל הרעיון של לתרגל ביפן זה להתנסות במסורות אחרות, אז שוטו מה שיש לכם :)

ובקשר לעונות- מתי נגמרת פריחת הדובדבן? יש לי אפשרות לנסוע בסביבות העשרי לאפריל אבל השאלה אם עדיין הפריחה נמצאת, אולי עדיף לי פשוט לחכות לשלכת :) מתי אתם אומרים שעדיף?

melodyyouth2

New member
אומנויות לחימה

אגב, מה לגבי אומנויות לחימה? מה מתרגלים שם והאם יש דוג׳ואים שאפשר להגיע להם לתירגולים?

melodyyouth2

New member
תודה רבה!

תודה, אני קצת לא מנוסה עם הפורומים
מה לגבי שאר השאלות?

herouth

New member
עם שאר השאלות נחכה ונראה אם יש מישהו בפורום

...שיכול לענות עליהן. אני לא יודעת אם יש כאן מתרגלי זן - לא נתקלתי בכאלה כבר הרבה זמן. אבל יכול להיות שיש מי שמתמצא.

milly12

New member
לגבי זמני הנסיעה

ספטמבר זה מוקדם בשביל שלכת. השלכת מתחילה בסוף ספטמבר תחילת אוקטובר בהוקאידו. סוף אוקטובר ובעיקר נובמבר עדיפים.
לגבי הסאקורה, 10 באפריל יכולה להיות תקופה טובה. שיא הפריחה הממוצע בטוקיו הוא בסביבות ה 7 באפריל (בדקתי באינטרנט). אבל תקופת הפריחה קצרה, וכמובן משתנה אבל נראה לי שאם הגעת קצת מאוחר אפשר לנסוע צפונה
חודש ספטמבר נחשב לחודש של טייפונים ואינו נחשב ממולץ לנסיעה ליפן. מצד שני המחירים יורדים כי זוהי תקופה שנחשבת לחלשה בתיירות.

הנתונים שהבאתי הם ממוצעים. מן הסתם מזג אוויר קיצוני יכול להוביל לשינוי בתאריכים.

RegevPorat

New member
מנזר זן

דומה שהפרופסור יעקב רז הוא כתובת מוצלחת לענות על השאלות שהעלית. כיוון שאת מתרגלת זן במשך כשנה, יתכן שאת מכירה אותו או שמעת אודותיו. בכל מקרה, חיפוש קצר בגוגל יוביל למייל ואף לטלפון שלו. ספרו של הפרופסור רז: "טוקיו הלוך חזור" מכיל תיאורים של שהותו במנזר "אותנטי למהדרין" ביפן, ומידע נוסף שעשוי לסייע. עם זאת אפשר שיש סתירה מסוימת בין רצונך לתרגל "במנזר אותנטי" באמת ולא במקום תיירותי, ובין הזמן של שבועיים-שלושה המוקצה לכך. בהתאם לתיאוריו של הפרופסור רז בספרו, היה עליו להשקיע בעקשנות מספר לא מבוטל של ימים בבקשות, תחנונים, וספיגת עלבונות, במהלך ניסיונו להתקבל וללמוד במנזר.

למעלה