טיול ליפן

הודגיק

New member
טיול ליפן

שלום לכולם,
אני וארוסתי מתכננים ירח דבש ביפן במרץ-אפריל 2013(בהנחה שהעולם לא יגמר עוד כמה חודשים) .
אנו מעוניינים להיות בטוקיו, אוסאקה, קיוטו והירושימה כשבועיים .

ויש לי מספר שאלות
1. כמה כסף עלינו להכין עבור נסיעה שכזו מבחינת לינה , כאשר אנו מעונינים להתאחסן גם במקומות עם לינה מסורתית , קפסולות (האם יש לזוגות?) ,מלונות אהבה ולינה מערבית?
2. כיום אני לומד לדבר/לשמוע יפנית באופן עצמאי? האם אני אסתדר מבלי לדעת לקרוא/לכתוב?
3. שמעתי מחברה שהיתה ביפן, שיש מסעדות שמכינים את האוכל בעצמך על סיר באמצע השולחן, כמה המסעדות האלו עולות?
4. האם יספיקו לנו שבועיים ל4 היעדים שלנו ביפן ? (ברור לי שלא יספיקו לי כמה שנים,אבל השאלה מופנת כתייר ממוצע)

תודה רבה על הענות,
דן.

mishel s

New member
ממ...

1. קשה לדעת, קח בחשבון לינה, נסיעות וכו ותחשב לבד.
מה שכן, אם לא שמעת על JR PASS, כדאי לך לברר, זה יכול לחסוך לך המון בנסיעות בין הערים.

2. אתה תסדר גם בלי לדעת לשמוע/לדבר יפנית. לא קשה להסתדר שם.
השילוט בתחנות רכבת בערים המרכזיות הוא כולו גם באנגלית, גם ההודעות ברכבת עצמה נאמרות ביפנית ואחר כך באנגלית.
במסדעות לרוב יש תמונות של המנות כך שגם בלי לדעת מילה אתה יכול לראות בערך מה אתה רוצה.

3. יש כמה כאלו.
יש נאבה, יש יאקיניקו ויש אוקונומיאקי.
מבחינת מחירים, זה בערך כמו מסעדה סטנדרטית בארץ.
המקומות היותר עממיים יעלו אפילו פחות.

4. אני גרתי רק בטוקיו אז לא יודע לגבי שאר המקמות, אבל בתור תייר,
מה כבר אפשר לעשות בטוקיו? אין לי מושג.
אם זה רק לראות את מייג'י גינגו ואת טוקיו טאוור ולאכול משהו בשיבוייה בערב, אפשר לעשות את זה ביום אחד.
מצד שני אני הייתי שם חצי שנה, אז...

innocence

New member
טוקיו מלאה!

החל ממקדשים וטוקיו טאוור, ושיבויה - הפסל של האצ'י ומעבר החציה הענקי והעמוס, אקיהברה שהיא עיר האלקטרוניקה (ואם אתם חובבי אנימה אז בכלל זה גן עדן), וגינזה, לראות את החנויות הענקיות והפאר של הכל (הייתי מציעה קבוקי, אבל הוא בשיפוצים), אואנו פארק היפיפה, וגם גן החיות המרשים, אסקוסה, בשיל הFEEL היותר מסורתי..
יש מלא!

mishel s

New member
מלאה?

כל מה שאמרת אפשר לסגור ביומיים.
לא שאני אומר שאין מקומות מופלאים בטוקיו. יש ויש.
אבל אלו לאו דווקא המקומות התיירותיים.
אחד המקומות האהובים עלי בטוקיו הוא חנות מלון פאן קטנה (5 מקומות ישיבה) באחת הסמטאות במרחק עשר דקות הליכה מתחנת טקאדאנובאבא. זה מקום שאפילו יפנים שגרים ליד התחנה לא מכירים...

מנקודת המבט שלי, אולי בגלל שהתרגלתי לזה, שיבוייה זה עניין של גג שעה וחצי...רואים את המעבר המרשים, עומדים כמה דקות להתרשם מהתנועה, רואים את האצ'יקו, עושים סיבוב בפנים ועוצרים באיזה סושי לאכול משהו וזהו, מה כבר יש לעשות בשיבוייה?!

herouth

New member
זו פרספקטיבה אחרת לגמרי.

הם מגיעים לזמן קצר ליפן. הם מן הסתם לא מתכוונים למצוא מסעדות או מקומות בילוי קבועים מהסוג הזה, אצלם מן הסתם הדגש הוא על לראות דברים (ארכיטקטורה, נוף, צמחיה, חלונות ראווה, אנשים ותלבושות) ופחות לפגוש אנשים על כוס קפה או מלון פאן. הזמן שלהם אמור להתחלק על שלושה ארבעה ימים בכל עיר. זה משהו אחר לגמרי.

mishel s

New member
שזה סבבה

כי קחי למשל את שיבוייה, אחרי ההתפלאות הראשונית מהמקום, מהאורות וכל זה, תכלס אין שם מה לעשות יותר מדי... לכון אני אומר שאפשר לעשות את כל טוקיו, מהבחינה הזאת ביומיים, שלושה אם רוצים ממש להיות בהמון מקומות, אבל זה באמת רק לראות מקומות בטוקיו.

innocence

New member
להיכנס ל109,

להתרשם מכל הקטע של אופנה עכשווית.
לא יודעת, אולי זה דברים שמעניינים בעיקר אותי, אבל יש מלא מה לעשות, אם רק מחפשים מספיק טוב.
וגם אם רק באים לשיבויה לשעה וחצי, אפשר בכיף להמשיך משום לשינג'וקו וכאלו.

mishel s

New member
ממ..

אם אתה מתכוון בבתי הארחה פרטיים, זה נקרא Minshuku
אבל אני לא סגור על זה כי אני עצמי לא התאכסנתי בכאלו.
אם אתה מדבר על משהו יותר משפחתי, נראה לי שזה רק לסטודנטים צעירים, ובטח לא לזוגות.

toni007jp

New member
תשובות

1) ביפן יש מלונות החל מ3500 ין (כ 45 דולר ) ועד 500 דולר ללילה, המלונות שאתה צריך לבחור נתון למה שאתה מעוניין לקבל בהתאם לסכום המשולם.
אני ממליץ לזוג תעיר על מלונות העסקיים (BUSINESS HOTEL) שהעלות לזוג היא בין 80 דולר - 130 דולר ללילה (לפעמים יש גם ארוחת בוקר מאוד קונטינטלית.
היות ואתה שוהה בערים מרכזיות יש מספר רשתות כגון
http://www.hvf.jp/eng/ נקי ולא יקר, באזורים טובים.
מלונות אהבה די זולים, רק שלא היתי ממליץ כשהייה של שבועיים.

2) לגבי הנסיעה אכן המלצתי להשתמש ב JR PASS שנותן לך תחבורה חופשית ברכבת אבל מתאים לתקופה קבועה ואפשר לרכוש רק בישראל.
3) אוכל אפשר לקנות בדרך ב7/11 ודי זול (ארוחה מוכנה 4-5 דולר) כמו כן ישנם רשתות כמו יושינויה שאפשר לאכול ארוחת צהריים או ערב ב 3-8 דולר
מקדונלד 6 דולר לארוחה, כך שאוכל הוא די זול ביפן ולא כמו שכולם חושבים (אלה אם תכנס למסעדה יקרה) מחוץ למסעדה בדר"כ יש תפריט שמראה מה אפשר להזמין והמחיר.
4) בערים הגדולות השילוט באנגלית ויפנים יודעים קצת אנגלית כך שאין מה להשקיע בלימוד היפנית, אפשר להביא שיחון אם זה יעניין אותך
5) שבועיים יתנו מושג , ומאוד תלוי כמה לעומק אתה רוצה לצלול על יפן, 12 יום ל 4 ימים אפשרי, קצר אבל מספק.

הייתי במצבך לפני שלוש שנים וכתבתי הודעה בנושא

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=830&MessageId=136592307

1. מלונות אהבה / קפסולות - אתם תברחו חצי שעה אחרי שתגיעו לשם, זה גימיק שמצטלם טוב לאתרים של "10 דברים ביזאריים" אבל ממש לא מתאים לבילוי זוגי.
אנחנו היינו בטיול של גברים בלבד ולא סבלנו את הקפסולה יותר מלהיכנס ולצאת, בטח שלא לבלות שם את הלילה. למיטב ידיעתי יש הפרדה בין קומות הגברים והנשים.

2. אפשר להסתדר ביפן מבלי לדעת מילה ביפנית, גם מחוץ לערים הגדולות.
אם יש לכם העדפה/מגבלה מסויימת מבחינת אוכל (כשרות, צמחונות, הימנעות ממאכל מסויים) או עניין בריאותי, הצטיידו מראש בפתק ביפנית - אנחנו טסנו עם חברים צמחוניים ולא הייתה בעיה גם במסעדות ביתיות קטנות.

3. 20-40 ש"ח לאדם. שימו לב שהסיר מחולק לשניים, צד אחד חריף יותר (אפשר אפילו להגיד מאוד) - הם מכירים את החיך המערבי אבל חשוב לבקש מראש לא חריף כי גם החריפות הבסיסית (Mild) היא גבוהה למי שלא רגיל.

4. מלבד ההגדרה של הזמן הכולל, חשובה גם החלוקה בין הערים השונות - כמה זמן תהיו בכל אחד מארבעת היעדים?
בשונה מהתגובות של מישל, מלבד ריצה בין אטרקציה לאטרקציה, טוקיו בפרט ויפן בכלל כל כך שונה ממדינות מערביות אחרות שגם "להשתעמם" בה זו אטרקציה בפני עצמה.
דווקא האטרקציות התיירותיות היו פחות מעניינות מפשוט לעמוד במרכז שיבויה ולהסתכל למעלה ולצדדים, לקחת מטרו לתחנה לא מוכרת, לעלות לבית קפה בקומה 5 של בניין ולתצפת על הרחוב, להיכנס לחנות אופנה של נערות (109 שיושב ממש על הצומת), לקנות מאכל רחוב ולשבת בפארק יויוגי, חנויות ענק של 100 ין (כמו כל דבר בדולר אצלנו) ועוד ועוד...
אם יש לכם תחומי עניין ספציפיים זה מרחיב עוד יותר את האפשרויות - שווקים של פיצפקעס או של אוכל, גלריות, אדריכלות, צילום, קליגרפיה וכו...

5. אל תפספסו את הקארי היפני! אני חוזר - לא לפספס

אשמח להדריך אתכם בקיוטו ואוסקה

ירח דבש הוא איננו עוד טיול,זה צריך להיות מיוחד ורומנטי.
בתשלום ,אשמח להדריך אתכם בקיטו ובאוסקה.
אני מכיר את אוסקה ומקומות הבילוי שלה היטב ומכיר את המקדשים היפים של קיוטו.
אני בהחלט ממליץ על לינה מסורתית,זה לא רק זול זה גם כיף.לישון על עם הפוטון על הטטמי כמו הסמוראים.כשישנים על הפוטון לא מתעוררים עד הבוקר.יש מלא הוסטלים ליד כמעט כל תחנה והמחירים די זולים.
בקשר למלון אהבה,אני דוקא די ממליץ כי זה די מדליק.
פשוט הבעיה היא שמלונות אהבה אינם נמצאים במרכז העיר אלא בשוליה בצנעה.בדרך כלל נכנסים פנימה,אין קבלה,זה מקום שאמור לשמור על דיסקרטיות.בוחרים את החדר הרצוי,לפעמים יש כל מיני חדרים עם גימיקים כמו חדר בסגנון תקופת אדו או תקופת שווווה ,ג'ונגל וכדומה.ישנה אפשרות לבלות שם כמה שעות וישנה אפשרות יותר יקרה להישאר לישון שם עד הבוקר.
אני לא ממליץ בכלל על הקפסולות זה הדבר הכי לא רומנטי בעולם,זה בשביל יפנים שהחליטו שאין להם חיים חוץ מהעבודה.

אי אפשר לדבר יפנית בלי לדעת לקרוא,מן הסתם במלון האהבה תצטרכו לקרוא הרבה יפנית רק כדי לקנות כרטיס ולבחור חדר.
המסעדות שבהם אתה מכין בעצמך את האוכל זה בדרך כלל יקיניקו או בשר על האש בסגנון קוריאני.
יש קדירה במרכז השולחן,אתה מזמין את הבשר,אתה מקבל את זה בחתיכות ואתה שם על הרשת ממש כמו מנגל ואתה טובל את הבשר שצלית ברוטב סויה ואוכל.בדרך כלל משלמים על הבשר יחד עם השתיה ודברים אחרים שהזמנת כמו אורז וכאילו,יחסית יקר למסעדה נורמלית של בשר.אזהרה!בדרך כלל העישון מותר בכאילו מסעדות.

שבועים יספיקו בהחלט
בירח דבש יש לבחור פעיליות רומנטיות ולכן קיוטו באמת מתאימה,שייט על הנהר תוך כדי צפיה בפריחת הדובדבן על ההרים .נסיעה על ריקשה ליד אחד המקדשים.הצטלמות עם גישות המבקרות במקדשים,אולי השכרת קימונו לאישה.
אם כן קיוטו יכולה להיות 3 ימים.
בקיוטו ובסביבותיה ישנם מלונות אהבה רבים וגם מסעדות מהסוג שאתם מחפשים.
באוסקה ישנם הרבה אטרקציות שכמובן תוכלו לעשות גם בטוקיו,כמו קראוקה,מסעדות שונות,אקויריום,מופעי דולפינים,גלגלי ענק,גני חיות,מרכזי משחקים,סושי רול,ראמן,קרה,ועוד הרבה.כלומר שבעוד שבקיוטו אפשר להנות מרומנטיקה באוסקה ובטוקיו אפשר פשוט לעשות חיים כמו שזוג צעיר עושה חיים.

תהנו

למעלה