טיול להר חרמון

kron136

New member
טיול להר חרמון

שלום לכולם
יש טיולים בהר חרמון בקיץ, בתקופה זאת
אנחנו משפחות עם ילדים ממבחר גילאים - שחושבים לקנות כרטיסים ולעשות זאת
נשמח לחוות דעת
תודה
עמית
 

אלעד 1975

New member
גם אנחנו נהינו לפני כמה שנים אבל

זה היה ממש בתחילת הקיץ, כשהפריחה החרמונית בשיאה, עדיין היו פה ושם שלוגיות והדובדבנים נמכרו בכביש העולה לפסגת ההר.
גם מזג האוויר היה נעים ביותר ואפילו רוחות קרירות מנשבות קיבלו את פנינו .

אלא מה, מסתבר שלא כך המצב היה עבור ורד (ר' קישור), אשר ביקרה במקום עם משפחתה לפני כשבוע שבועיים, וקיבלו קיץ חם ושמש קופחת על הראש גם בגובה של כ 2000 מ'.
 

רונדה22

New member
טיולים נוספים באזור

אני יודעת שכבר דובר פה, וגם ראיתי את השרשורים הרלוונטים לאזור. ובכל זאת: בעוד שבועיים נהיה בנוה אטיב.
אני מחפשת מסלולים באזור החרמון צפון רמת הגולן. ילדים בני 4-5 . מסלולים של עד חצי יום. מעגלי או הלוך חזור (אנחנו עם רכב אחד). רצוי גם עם מים.
ממה שקראתי , הבנתי שנחל חרמון לא מתאים לנו, כי המים עמוקים למדי והזרמים חזקים.
חשבתי על יער אודם, ומה עוד?
 

ורד8

New member
הבניאס, נחל דן והחצבאני

אם אתם ישנים בנווה אטיב, כדאי לכם מאד ללכת לסיור בערב במבצר נמרוד.
 

רונדה22

New member
שאלה לגבי החצבאני

איזה מסלול מתאים לילדים קטנים שעדיין לא יודעים לשחות? הבנתי שהשנה הזרמים חזקים.
 

ורד8

New member
יש מסלול קצר

וארוך, שהוא לא באמת ארוך מבחינת הליכה.
גם במסלול הארוך לא חייבים להיכנס למים . אפשר לעצור מדי פעם ולהשתכשך. יש מקומות עם מים רדודים (אנחנו היינו עם תינוקת שישבה במים בכיף. אחפש תמונות כשאגיע הביתה).
בעיני, משלושת המסלולים האלה, החצבאני הכי יפה והכי מומלץ לקיץ .
 

רונדה22

New member
תודה רבה ורד

נראה לי שנלך על הקצר, כי לפי מה שאני קוראת הארוך מיועד לילדים מגיל שש ומעלה, וגם זכור לי ששמעתי שצריכים לדעת לשחות.
את הבניאס והדן עשינו בשנה שעברה.
עוד רעיונות למסלולי בוקר? העששיות נראה מקסים- אם הילדים שלי ישרדו בשעות כאלה.
 

אלעד 1975

New member
הקצר זה הליכה של 10 דקות

ומגיעים לבריכת שכשוך כיפית עם מפל של 2 מטר שניתן לרחוץ מתחתיו.
בבניאס (הוא נחל חרמון) ישנם מספר מסלולים.
יש גם בריכת שכשוך חדשה בנחל עיון (ליד מטולה) ומזרימים מים למפל התנור, כך שגם שמורה זו באה בחשבון מבחינת טיול מים.

ואת מבצר נמרוד בשום פנים ואופן לא לפספס. הרי זה ממש במרחק יריקה מנוה אטיב.יש שם המון מקוםן לשהות בצל (בתוך חדרי המבצר), ויש גם סיור ב"מעבר סתרים" גם הוא מוצל.
אנחנו היינו בשיא הקיץ שעבר לסיור של שעה וחצי, כך שהוא תוזמן לפני שעת הסגירה והיה קריר (יחסית לקיץ) ונעים.

וגם סיור בחרמון. תזמנו אותו ליום שאינו חם מהממוצע או פשוט תגיעו בבוקר או אחה"צ (ומקסימום לא תשתתפו בחרמון בסיור המודרך אלא אפילו רק תכנסו לאתר, אפילו בלי לעלות ברכבל. הרי אתם קרובים מאד ואני בטוח שבבוקר מוקדם ובשקיעה נעים שם. אם בי-ם קריר יחסית בשעות הללו ב780 מ' אז מה לגבי 1800 מ'?

יער אודם? נחמד,אם כי אני מעדיף אותו בעונת הפריחה. אפשר גם לראות מה שלום ברכת רם. יש שבילים המקיפים אותה (חשופים לשמש).
 

נתי

New member
נחל חרמון (הבניאס) מאוד מתאים

המסלול הארוך של נחל שניר (החצבני) פחות מתאים
הבניאס עונה בדיוק לדרישותיכם
כנ"ל גם שמורת דן
 

ורד8

New member
אכן.

הסיור עצמו מאד מוצלח ומעניין. העליה והירידה ברכבל, מה שמשדרג מאד את הענין כמובן..
אבל קיץ בישראל הוא קיץ בישראל, גם אם זה בגובה ועל הגבול.
החרמון חשוף כולו וכך גם העליה והירידה ברכבל, מה שמשאיר אתכם במשך שעתיים חשופים לגמרי לשמש.
אני בטוחה שאם היינו באים לסיור במאי- או ספטמבר היינו נהנים הרבה יותר.
 

ורד8

New member
אני לא רואה סיבה

להגיע לשם בלי סיור בקיץ.
הסיור מענין מאד , מסביר על החשיבות האסטרטגית, הקרבות שהיו שם והצומח במקום .
הייתי משאירה את זה להזדמנות אחרת, כשמגיעים לאיזור בעונה נוחה יותר.
 

אלעד 1975

New member
יש אנשים הפוקדים את צוק מנרה

בגלל הרכבל והמזחלות - כמובן בתשלום לא סמלי.
עבורם (והם לא מעטים, נודה על האמת) ביקור בחרמון יספק לפחות את אותה חוויה, רק הרבה יותר גבוה.

לא בטוח שהייתי ממליץ להגיע לשם (ללא סיור) במיוחד מקרית שמונה, אבל אם כבר לנים בנווה אטי"ב אז זה ממש קרוב וכדאי לשקול את האפשרות לקפוץ לשם בבוקר (מדובר על 10 דקות רבע שעה נסיעה, לא?), להרגיש את השוני באוויר והקרירות, להרגיש את ההבדל בין האטמוספירה למטה ולמעלה (תמיד בחרמון יש מין פס בשמיים שמבדיל בין החלק התחתון העכור לעליון הנקי יותר) ואם אתם מהזן שאינו בוחל באטרקציות בתשלום אז גם להכנס לאתר עצמו.
אני זוכר גם את השקיעות בחרמון כחוויה בלתי רגילה. לא יודע אם המחסום ממג'דל פתוח בשעות הללו (האתר נסגר לפני השקיעה) אבל שווה לשאול.
 
למעלה