טיול להודו

טיול להודו

אני ובן זוגי מתכננים לנסוע להודו יש לי כמה שאלות ואשמח לקבל מידע: כמה זמן לפני אנחנו צריכים לקבל חיסונים? מה מחיר טיסה והאם ניתן להוזיל הטיסה ביעדים שונים? מה מחיר שהות של חודש בהודו? האם יש אפשרות לחוג את ראש השנה עם קהילה יהודית ואיפה? אשמח לקבל מירב הפרטים.

sela v

New member
לא יושבים פה

אנשים שעונים און ליין על השאלות, וצריך קצת סבלנות. תצטרכי הרבה סבלנות אם את נוסעת להודו. צריך כ-6 שבועות לפני להתחיל להתחסן. לא הבנתי לגבי היעדים השונים בנוגע למחיר הטיסה. מחיר שהות בחודש לתרמילאי מגיע למקסימום 500 דולר, לא כולל טיסות, אבל תמיד אפשר לבזבז יותר, ואפשר גם פחות. תלוי בך. אני לא מכיר קהילות יהודיות בהודו, ונראה לי שהארוחה היחידה לחג זה אלו שחב"ד מארגנים. אותי זה לא עניין שהייתי בנפאל, ככה שאני לא יכול להביע את דעתי.

תודה ועוד....

היעד בומביי ואחר כך להמשיך צפונה מה מחיר הטיסה לבומביי? והאם נצטרך טיסות פנים?

sela v

New member
אני עדיין לא מוכר כרטיסי טיסה

ותצטרכי לפנות לסוכן נסיעות או דרך אתרי אינטרנט שמוכרים כרטיסי טיסה לברר את המחיר. לגבי טיסות בתוך הודו זה לשיקולך, אפשר לסע גם ברכבת.

Yo-man

New member
אין צורך בטיסות פנים בהודו

אבל זה תמיד יכול לחסוך כאבי ראש. בעיקר אם אתם מתכוונים להגיע עד לדאק (בצפון הרחוק). אחרת זה נסיעה של יומיים בגבהים... ממומביי צפונה לוקחים רכבות, ועדיף בלילה, אז אפשר לישון טוב והזמן עובר בנועם (פחות חם, פחות רעש, פחות מעשנים ויש לך ספסל-שינה רך ורחב משלך) הרצאה באחת מחנויות הציוד יכולה ממש לעזור לכם...

jeshu

New member
תקראי מס' דפים אחורה מחיר שהות של חודש - כ-250$ למי שלא מחפש עודפי נוחיות.זה תלוי הרבה בפעילויות ובכמות הנסיעות (ובמחלקה של הרכבת). טיסה -היה פה דיון ונאמר בו שעדיף עם "אוזבקיסטאן" מבחינת המחיר. יש קהילו יהודיות - בבומביי (יש גם קונסולייה ישראלית שם) ופונה והבנתי שעוד יש כמה יהודים במדינת קראלה (בעיירה קוצ'ין יש בית כנסת).יש בתי כנסת גם בכלכתה ובדלהי לפי מה ששמעתי.

sela v

New member
קראתי לגבי העלויות

זה דבר שעל פניו נראה טיפשי, אבל לא כך. למשל כרטיסי טיסה, יש כל מיני סוגים, רוב אנשי העסקים משלמים הרבה יותר על הכרטיס, תגידו אבל הם טסים הרבה, אבל הם רוצים להיות גמישים, ואם הם איחרו את הטיסה שיוכלו בהינף יד לעלות על המטוס הבא, וכרטיס גמיש כזה עולה כסף רב. לגבי דירות, בכל עיר יש דירות יקרות וזולות, ובד"כ בעיר זולה הדירות בסטנדרטים מערבים יקרות רצח יותר מאשר במערב. לגבי זה שאנשי השגרירות לא מטיילים זה ידוע לי ממצרים, שטיילתי שם עם עוד שני חברים, הבנתי מחבר של חבר שעבד בשגרירות, שאסור להם לצאת מקהיר.

עמית22

New member
צר לי סלע

אבל עם כל ההבנה שלי לצרכי משרד החוץ (ואין בי הרבה) הסכומים הללו אסטרונומיים!

sela v

New member
האם אתה מצפה

שעובדי הקונסוליה יחיו באותה רמה כמו תרמילאים? כדי לשכנע אותם לעבור להודו שהיא לא ניו יורק, ולא קורצת לרוב עובדי משרד החוץ צריך לתת להם משהו יוקרתי, אחרת לא נראה לי שהיו מוצאים אנשים שירצו לעבור להודו.

maz

New member
זה לא רק זה

שליחים רשמיים של מדינת ישראל לא יכולים לגור איפה שבא להם. מטעמי ביטחון הם צריכים לגור בבניין שיש בו שוער בכניסה, עם חנייה מקורה וסגורה וגם בקומות יחסית גבוהות. מן הסתם דירות בבתים כאלה עולות יותר מסתם דירה ממוצעת+ בעיר.

עמית22

New member
איפה ההשוואה בכלל?

מה הקשר בין 300$ שאני מבזבז בהודו לעומת 3000$ שכ"ד לעובד אחד בקונסולייה, יש לו רכב, בנוסף הוא גם מקבל משכורת, הוא לא חי ברמה שבכלל קרובה לרמת התרמילאות ואני יכול לומר לך בבטחה שב- 3000$ לחודש אני מסוגל לשכן את כל עובדי הקונסולייה ברמת חיים מאוד גבוהה (בכלל לא תרמילאית. הבעייה מתחילה שכספי ציבור יותר קל לאנשים לבזבז.

sela v

New member
מסכים שכסף שלא שלך יותר קל לבזבז

אבל איך אתה כזה בטוח שתעמוד בכל התנאים הדרושים להם ב-3000$?

עמית22

New member
אף פעם אין לי רעיונות טובים לנושא

עלות המחייה בהודו מאוד משתנה מאדם לאדם ומאיזור לאיזור (שני אנשים כבר ענו פה שתי תשובות שאחת כפולה מהשנייה...) אבל בגדול עם סכום של 300-350$בחודש רוב האנשים מסתדרים מצויין בתנאים של חדר זוגי עם מקלחת, ארוחות רק במסעדות, נסיעות ועוד קצת קניות ופינוקים אחרים. בקשר לראש השנה אין לך מה לדאוג, בהודו קיים ייצוג נכבד לתנועת חב"ד בשלל מקומות: מנאלי, דרהמסלה, לה, רישיקש, דלהי, פושקר ויש עוד. לא בכולם יש אנשים כל השנה אבל נדמה לי שחוץ מב'לה' כולם יהיו מאויישים בראש השנה ומן הסתם יחגגו שם (לא קהילה מקומית אומנם, אבל 'מיטב בנותינו ובנינו'). אם תרצי פרטים יותר מדוייקים את יכולה לשאול בדלהי לכשתגיעי לשם.

למעלה