טיול לדרום אמריקה

nynaeve

New member
טיול לדרום אמריקה

אני וחברה שלי רק עכשיו מתחילות לחשוב על זה.... אנחנו רוצות לעשות טיול של שנה(יכול להיות שבאמצע נחליט שנמאס אבל לא שנגמר הכסף ואז לחזור) ורוצות לדעת כמה כסף בערך צריך לקחת ומה צריך לקנות לפני הטיול? כי חלק מהאנשים אומרים לי לקנות גם תיק(ברור) אבל גם שק"ש וגם המון בגדים ונעליים וחלק אומרים לי שעדיף לקנות ה-כ-ל(חוץ מהתיק...) בדרום אמריקה ששם הכי זול ושלא צריך יותר מזה מה אתם אומרים מניסיונכם האישי? וכמה כסף באמת נראה לכם? תודה רבה!!!!

shaishoo

New member
יש מאמר בנושא

בקישורי הפורום יש מאמר על דרום אמריקה עם הסבר כללי, מה צריך בגדול לקחת ועלויות בגדול

thewhiteknight

New member
כמה מילים על דרום אמריקה...

אז ככה... כל עניין ההוצאות הוא מאוד גמיש ותלוי איזה סוג של טיול את מתכננת לעשות. רביצה על חופים ושופינג או טרקים וספורט אתגרי או שניהם... מחיר הכרטיס הוא די קבוע (1100 דולר בערך) הכנות לפני הטיסה: חיסונים ותרופות... כואב, בעיקר בחשבון הבנק... בערך 1000 ש''ח. ביטוח- הביטוח שלי היה די זול באופן יחסי כי לא שילמתי את כל התוספות המיוחדות, אלא רק הודעתי כמה ימים לפני האטרקציה (צניחה חופשית לדוגמא) למישהו בארץ וקיבלתי ביטוח משופר לתקופה שביקשתי. אני מעריך שביטוח רגיל יעלה בסביבות ה1,500 עד ה2,000 ש''ח. שהייה ביבשת - לצורך הדוגמא... אכסניה ממוצעת בארגנטינה עולה 5 דולר ליום (150 דולר לחודש ללינה, בארגנטינה). אוכל... ב-10 דולר ליום אפשר לאכול הרבה מאוד. מומלץ להתרחק ממסעדות ולבשל הרבה באכסניות, מוריד הרבה מהעלויות. אני הייתי מעריך שבאופן גס העלות לחודש היא בסביבות 600 דולר, כאשר חשוב לזכור מה את עושה... אפשר לטייל עם הרבה פחות, אבל אז הטיול יהיה פחות חוויתי לדעתי. ציוד- אני ממליץ לקנות את השלישייה הבסיסית (תיק, נעליים, שק''ש) ולהוסיף עלייה את הרשימה הבאה: *שני זוגות מכנסיים לפחות, כאשר אחד מהם מיועד לטרקים, רכיבה על סוסים וכו`... הזוג השני הוא כמובן ליציאות ולבילויים... כאן נכנסת האופציה של הזוג השלישי, אבל לדעתי עדיף לקנות כבר כאן ביבשת... *תחתונים- 6-7 זוגות תחתונים, בהנחה שאת מכבסת את הבגדים פעם בשבוע, אמור להספיק. *4-5 זוגות גרביים, כאשר אחד מהם הוא זוג לטמפרטורות נמוכות. *גופיות/ חולצות טי-שירט - מומלץ לא להביא יותר מ-4 חולצות... קונים הרבה בכל מקרה... *חולצה ארוכה אחת לפחות (שאפשר להשתמש בה בתור בגד ליציאה) *מעיל טוב או פליז איכותי. כיום ניתן לקנות מעיל שמשלב בתוכו פליז, וניתן להפריד בין השניים. לקחת בחשבון שכאשר יוצאים לטרק במזג אוויר קר וגשום, הפליז הוא מאוד שימושי... אבל הוא גם נוטה להתלכלך...ככה שלא לבוא עם פליז של 200 דולר (או שכן... תלוי בבן אדם) *בגדים טובים ליציאות... לדאוג שיהיו לפחות שתי חולצות טובות ויפות... בגדים לקור... *מכנסיים טרמיות, חולצה טרמית. *מעיל גשם קל ואיכותי (!!!) עם כיסוי ראש מתקפל, מכנסיים נגד גשם. חשוב שהמעיל והמכנסיים יהיו מהסוג ה``נושם``, כלומר שאפשר יהיה ללכת איתם בלי ליצור ``אקלים טרופי`` באיזורים הרגישים... מניסיון, זה ``עוזר`` הרבה ליצירת שפשפות. *כובע גרב טוב, מומלץ אחד עם כיסוי יעיל לאוזניים, כפפות איכותיות לטמפרטורות נמוכות. המלצות בנוגע לתהליך הקנייה... את הלקוח, הם המוכרים. תשאלי הרבה שאלות, תהיי קרציה... תשקיעי זמן ותעשי השוואת מחירים בין מספר חנויות (5-6 לפחות) תבדקי את החנויות עודפים של הרשת הכי גדולה בארץ (אסור לפרסם כאן, תשאלי במסר עם את לא מכירה)... יש בירושלים, רעננה ופתח תקווה ואולי עוד אחת ששכחתי. והעיקר........ תעשי חיים משוגעים. ומצטער עם זה היה יותר מדי ארוך... ממני, סופר נייט, שרק נחת בארץ ביום רביעי האחרון אחרי 8 חודשים (בעיקר ארגנטינה, אבל גם קצת צי`לה וברזיל)

Blueyes2

New member
תוספת ממשהי שאמנם היתה חצי שנה

ממליצה בחום לקחת שק"ש - מי יודע לאן תיפלו וחוץ מזה אני זוכרת שטיילתי עם אנשים שהשכירו שק"ש שקפאו כל הלילה בטרק.. לדעתי מספיק -5 מעלות , לא צריך להגזים . לגבי נעלים - יחשוב כמובן שיהיו נוחות , לא חובה גורטקס , אפשר לפעמים למרוח וואקס שאוטם לזמן מוגבל את הנעל ושומר עליה. תרמיל - כנ"ל מה שנוח , אם אתן מתכוונות לטרק עם התרמיל - עדיף תרמיל שק שיותר נוח לנשיאה, אם התרמיל הוא למעברים בין מקומות עדיף תרמיל מזוודה. מהנסיון שלי די מבעס לדחוף את היד לשק בתקווה למצוא איזה חולצה שרצית.. לגבי הביגוד, למרות הרשימה המינימאליסטית להפליא של קודמי והמאד פרקטית , הייתי ממליצה לא להתקמצן עם פרטים מסויימים.. למי בא לחפש תחתונים או גרביים בדרום אמריקה??? לא להתקמצן בתחתונים וגרביים - את בת ולכן אני מניחה שהם לא תופסים הרבה מקום.. לפעמים אין גישה למכונות כביסה וזה ממש מבעס לכבס את הסברים ביד שלא מתנקים הכי טוב.. ( למרות שזה קורה ..) חולצות קצרות - גם לא להתקמצן , לקחת איזה 5-6 ואיזה 3 גופיות קצרות.. אני אישית לא לקחתי בגדי יציאה שהיו בגדי הטיולים שלי .. הרגשתי נוח וזה הרבה יותר פרקטי כי בגדי יציאה לא לובשים לטרקים. לגבי מכנסיים - שני זוגות נוחים לטרקים , ג'ינס ו- זהו.. אפשר לקנות שרוואלים בזול או סתם מכנס ולכן לא אמליץ להסחב עם פרט ( יחסית ) גדול זה.. מעיל גשם - מאד חשוב , אני בחרתי לתומי לקנותיריעת פלסטיק בשוק של הוארז לפני הטרק , מסתבר שלא היה במידה שלי ולא היה לי בדיוק מספריים ולכן הסתובבתי בשלג כמו זומבי בזמן שדרכתי לעצמי על ה"מעיל". היתרון של יריעות פלסטיק - הגנה על כל הגוף.. דברים חשובים לבנות - מוצרי הגיינה - לא תמיד תכנית כבקשתך , לשים לב.. וחוץ מזה לקחת את כל התרופות שיש סיכוי שתשתמשי בהן.. אם יש לך עוד שאלות תכתבי ( יש לי מצב רוח פתאום )

thewhiteknight

New member
תגובה...

אני גם קניתי שק"ש, אוהל, מזרון מתנפח ועוד מלא דברים. בדיעבד, לא צריך את הכל. אני ממליץ גם לקנות שק"ש איכותי וקטן... תמיד טוב שיהיה לך שק"ש בתחתית התרמיל. יש הרבה סיכויים שלא יהיה לך צורך בו, אבל תמיד טוב שיהיה. אני מודה שהרשימה שלי היא מינימאליסטית במקצת... אבל יש לכך סיבה טובה מאוד... עם הזמן מתרגלים להחליף תחתונים פעם ביומיים (יכול להיות שזה תקף רק לגברים...) ולכן אין צורך לסחוב כמויות אדירות של תחתונים וגרביים. בכל עיר מרכזית וגם ביותר קטנות ישנם חנויות שמוכרות גרביים ותחתונים באיכות לא רעה. אני הסתובבתי עם מוצי'לה של 90 ליטר (80+10) והיה לי קצת כבד. מניסיון של הרבה בחורות שטיילתי איתן, אין צורך להביא סטוקים של גרביים, תחתונים וגופיות. את הנפח שנשאר להשאיר ריק או לקחת עוד בגדים ליציאות. לסיכום... המשקל משחק תפקיד חשוב מאוד, ואח"כ מקללים כל ק"ג מיותר שסוחבים על הגב... ועוד משהו... מומלץ לקנות את אחת מהמגבות שמתייבשות מהר... זה מתברר כמאוד שימושי...

Blueyes2

New member
להחליף תחתונים פעם ביומיים??../images/Emo5.gif

לא הייתי ממליצה לנשים.. בכל מקרה אותי די ביעס כמו שכתבתי לחפש באנדיות תחתונים כי היה לי חסר..אני והשגעונות שלי..מה לעשות.. ד"א אני נסחבתי עם תיק שהוא כביכול 90 קילו , לד"א מילאתי אותו בעיקר בחטיפים ושטויות לימים הראשונים , אח"כ נשאר לי מקום והרבה לשאר הדברים שקניתי..( שבסוף שלחתי הביתה..) ואם התיק כבד משקיעים עוד קצת ובאמת שולחים את החבילה הביתה ומומלץ לא בבוליביה דרך לופטנזה , זה מגיע למכס , הם מוציאים הכל ואפילו לא נזהרים ודברים יכולים להשבר.. חוץ מזה הרבה יותר נוח שזה מגיע לדואר ליד הבית ..וכמעט באותו מחיר ( מקוסקו וברזיל ) ..כן, כך אני מנפצת את המיתוס שהיה לפני 4 שנים כשהייתי שם.. חוץ מזה אני ממליצה לקחת כל מיני מזכרות קטנות מהארץ ולהביא אותם לאנשים המיוחדים שתפגשו בטיול , הם ממש יתתלהבו מזה ואתם תעשו שם טוב לישראל..

sela v

New member
90 ליטר!=90 קילו

אלא אם תמלאי את התיק ב-90 ליטר מים.

Blueyes2

New member
אם יש רק מים

אז זה 90 קילו אם אני לא טועה.. התכוונתי כמובן ל90 ליטר כפי שמצויין שבוודאי שזה לא 90 קילו

jeshu

New member
ממליץ לא לקנות גורטקס ככה הנעליים יהיו טובות גם לא"י החמה אחרי הטיול הגדול.

sela v

New member
גורטקס

אמור מצד אחד להיות אטום למים, ומצד שני הזיעה אמורה להנדף מהבד. יש כל מיני סוגי גורטקס, וככל שהשנים חולפות הם משתפרים ככה שאם יש לך נסיון של הזעה ברגל עם נעליים שלהם מלפני כמה שנים אולי היום זה השתנה. ויש גם את גורם כמה כף הרגל שלך מזיעה. הנסיון שלי עם נעלי גורטקס הוא אי עמידות בפני חדירת מים. למשל בנעל האחרונה שלי היא מיועדת לריצה, ואני רוב הזמן משתמש בה לרכיבה על אופניים, ולכן לפי מה שאמרו לי בחנות אחרי חצי שנה בערך הנעל כבר לא עמידה למים. מה שאפשר לעשות למנוע חדירת מים, זה להשתמש במשחות כמו אלה של Nikwax או בוקס. הכל תלוי בסוג הבד או העור, ויש כמה חברות שמציעות מוצרים לטיפול נגד חדירת מים.

amits6

New member
לפני שאתם קונים ציודים

מה המטרות שלכם בטיול טרייקים או לא ? תזכרו דבר אחד שהכל ניתן להשכיר ולקנות שם !!!!! תיק גדול ורצוי איכותי לקנות כאן נעליים תלוי במטרה ישנם אנשים שמסתדרים גם בנעלי ספורט (כל עוד אתם מטיילים ללא טרייקים), שק"ש מומלץ. תוסיפו לכם איזה דגמ"ח, ג'ינס, סנדלים רצוי של שורש (שיהיו אורטופדיות) אסור לוותר על חיסונים (חובה בברזיל ובעוד מדינות) אני קניתי בשלב מסויים כמעט הכל גם תיק בדרום אמריקה. רצוי ללמוד את השפה באופן בסיסי לפני שמגיעים. השאלות על כסף מיותרות לחלוטין מכיוון שאין יציבות למחירים והם משתנים כל הזמן. מדינה שהיום היא הכי זולה יכולה להיות מחר הכי יקרה והפוך כמו לדוגמא ארגנטינה ואפילו אקוודור (שהשתנתה לדולר בזמן שטיילתי) תעקבו אחרי מסלולים של אנשים שטיילו (דרך המטייל או כל חנות מטיילים בסביבה) תרשמו אטרקציות, מקומות לינה וכל זה) תלמדו על עונות השנה. הפרשי הגבהים מה כדאי לעשות שמגיעים לבוליביה לדוגמא לעלות ישר לגובה של 4000 מטר או לעצור בדרך ולעשות את העלייה יותר איטית. בכל מקרה אשמח לעזור עמית

השאלה מה אופי הטיול... ומאיפה

מתחילים... יש אנשים שיביאו גם בגדים לדפוק הופעה... אבל זה אומר עוד מקום ומשקל שלא תמיד נוח להסחב איתו... במיוחד שניתן שם בכל עיר גדולה למצוא כמעט הכל... (בצ'ילה, ארגנטינה וברזיל ניתן למצוא הכל... באנדיות דורש יותר חיפוש ולא תמיד קל למצוא...) הבסיס זה סק"ש טרמיל ונעליים... כל דבר אחר כבר ניתן יהיה לצרף בדרך... מעיל גשם לא מזיק... ואיזה בגד חם... אבל כמו שאמרתי הכל תלוי באופי הטיול... ראיתי כבר בחורות עם יותר מ 20 קילו כי היה מלא בגדים לדפוק הופעה... וכאלה עם 12 קילו שוויתרו אליהם...

למעלה