כמה מילים על דרום אמריקה...
אז ככה... כל עניין ההוצאות הוא מאוד גמיש ותלוי איזה סוג של טיול את מתכננת לעשות. רביצה על חופים ושופינג או טרקים וספורט אתגרי או שניהם... מחיר הכרטיס הוא די קבוע (1100 דולר בערך) הכנות לפני הטיסה: חיסונים ותרופות... כואב, בעיקר בחשבון הבנק... בערך 1000 ש''ח. ביטוח- הביטוח שלי היה די זול באופן יחסי כי לא שילמתי את כל התוספות המיוחדות, אלא רק הודעתי כמה ימים לפני האטרקציה (צניחה חופשית לדוגמא) למישהו בארץ וקיבלתי ביטוח משופר לתקופה שביקשתי. אני מעריך שביטוח רגיל יעלה בסביבות ה1,500 עד ה2,000 ש''ח. שהייה ביבשת - לצורך הדוגמא... אכסניה ממוצעת בארגנטינה עולה 5 דולר ליום (150 דולר לחודש ללינה, בארגנטינה). אוכל... ב-10 דולר ליום אפשר לאכול הרבה מאוד. מומלץ להתרחק ממסעדות ולבשל הרבה באכסניות, מוריד הרבה מהעלויות. אני הייתי מעריך שבאופן גס העלות לחודש היא בסביבות 600 דולר, כאשר חשוב לזכור מה את עושה... אפשר לטייל עם הרבה פחות, אבל אז הטיול יהיה פחות חוויתי לדעתי. ציוד- אני ממליץ לקנות את השלישייה הבסיסית (תיק, נעליים, שק''ש) ולהוסיף עלייה את הרשימה הבאה: *שני זוגות מכנסיים לפחות, כאשר אחד מהם מיועד לטרקים, רכיבה על סוסים וכו`... הזוג השני הוא כמובן ליציאות ולבילויים... כאן נכנסת האופציה של הזוג השלישי, אבל לדעתי עדיף לקנות כבר כאן ביבשת... *תחתונים- 6-7 זוגות תחתונים, בהנחה שאת מכבסת את הבגדים פעם בשבוע, אמור להספיק. *4-5 זוגות גרביים, כאשר אחד מהם הוא זוג לטמפרטורות נמוכות. *גופיות/ חולצות טי-שירט - מומלץ לא להביא יותר מ-4 חולצות... קונים הרבה בכל מקרה... *חולצה ארוכה אחת לפחות (שאפשר להשתמש בה בתור בגד ליציאה) *מעיל טוב או פליז איכותי. כיום ניתן לקנות מעיל שמשלב בתוכו פליז, וניתן להפריד בין השניים. לקחת בחשבון שכאשר יוצאים לטרק במזג אוויר קר וגשום, הפליז הוא מאוד שימושי... אבל הוא גם נוטה להתלכלך...ככה שלא לבוא עם פליז של 200 דולר (או שכן... תלוי בבן אדם) *בגדים טובים ליציאות... לדאוג שיהיו לפחות שתי חולצות טובות ויפות... בגדים לקור... *מכנסיים טרמיות, חולצה טרמית. *מעיל גשם קל ואיכותי (!!!) עם כיסוי ראש מתקפל, מכנסיים נגד גשם. חשוב שהמעיל והמכנסיים יהיו מהסוג ה``נושם``, כלומר שאפשר יהיה ללכת איתם בלי ליצור ``אקלים טרופי`` באיזורים הרגישים... מניסיון, זה ``עוזר`` הרבה ליצירת שפשפות. *כובע גרב טוב, מומלץ אחד עם כיסוי יעיל לאוזניים, כפפות איכותיות לטמפרטורות נמוכות. המלצות בנוגע לתהליך הקנייה... את הלקוח, הם המוכרים. תשאלי הרבה שאלות, תהיי קרציה... תשקיעי זמן ותעשי השוואת מחירים בין מספר חנויות (5-6 לפחות) תבדקי את החנויות עודפים של הרשת הכי גדולה בארץ (אסור לפרסם כאן, תשאלי במסר עם את לא מכירה)... יש בירושלים, רעננה ופתח תקווה ואולי עוד אחת ששכחתי. והעיקר........ תעשי חיים משוגעים. ומצטער עם זה היה יותר מדי ארוך... ממני, סופר נייט, שרק נחת בארץ ביום רביעי האחרון אחרי 8 חודשים (בעיקר ארגנטינה, אבל גם קצת צי`לה וברזיל)