טיול לאנגליה

נטע ב ז

New member
טיול לאנגליה

אנחנו נוסעים בעוד כחודש לאנגליה עם שתי בנות שלהן צליאק. נהיה שבוע בלונדון (בדירה בטרפלגר סקוור) ואחר כך שבוע בדרום אנגליה (בדרום דבון). נשמח לקבל טיפים על סופרים ועל מסעדות ידידותיות.

נצר1

New member
מתבקש שאני אענה ../images/Emo13.gif

כנציגה פעילה של הפורום שחיה באי הקטן
אנגליה מאד ידידותית לצליאקים. בכל סופר יש בד"כ מדפים שמוקצים לאוכל נטול (גלוטן/ביצים/חלב) ובוודאי שבוודאי בסופרים היקרים יותר כמו רשת WAITROSE במסעדות בד"כ ליד כל מנה יש ציון עם היא GF=GLUTEN FREE ואם אין, המלצרים בטוח ידעו לתת לך תשובות מוסמכות ובדוקות היטב (בניגוד לארץ שהמלצרים לפעמים אפילו לא יודעים במה מדובר) אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת לשאול

נטע ב ז

New member
תודה ושאלה

תודה שענית לי , אני גם בדקתי בדפים קודמים וראיתי שבלונדון לא תהיה בעיה בכלל (גם לפי תשובות קודמות שלך). האם את או מישהו יודע על האיזורים הכפריים יותר (כמו דבון בדרום) האם גם שם יש את אותה מודעות במסעדות ומחלקות נ"ג בסופרים?

נצר1

New member
אני לא גרה בלונדון

אלא בכפר/עיירה קטנה כשעה מלונדון בערך. לגבי דבון, היינו דווקא בסופ"ש הזה ב exmouth שזו עיירונת קטנה עם חוף מדהים
. דווקא משם אין לי כל כך המלצות כי אכלנו בדירה שבה שהינו, אוכל שהבאנו איתנו. אבל הרשתות הן אותן רשתות בכל האי ולכן WAITROSE, TESCO, M&S יש בכל מקום, וצריך למצוא פשוט סופר ולא סתם מכולת קטנה. המודעות במסעדות היא גם מאד גבוהה וזהה בכל האי ולא רק בלונדון. ובתור מישהי שמטיילת פה את כל האי לאורכו ולרוחבו, ואנחנו מוצאים עצמנו די תדיר בכל מיני כפרים וערים קטנות, מעולם לא היתה בעיה וברגע שאמרתי למלצרית GLUTEN FREE , ישר ידעו על מה המדובר וכמו שכבר אמרתי בד"כ זה אפילו מצויין בתפריט עצמו ולא צריך לשאול אפילו..

BlueAdder

New member
טוב לדעת !!

יש לי משפחה בגלזגו, ועוד לא יצא לי לבקר אותם מאז שגילו לי את הצליאק לפני חצי שנה ( הביקור האחרון היה בדיוק חודש לפני ). אז אני מבין מהדברים שנכתבו פה שראשית בכל סניף של TESCO יש מוצרים ללא גלוטן ? איזה מוצרים בדרך כלל יש שם ? הופתעתי מהקטע של המסעדות, שרשום ליד כל מנה, אבל מצד שני זה לא ממש מפתיע שזה ככה בבריטניה ועוד יותר לא מפתיע שזה ההיפך הגמור פה בארץ...

נצר1

New member
גלזגו זה בסקוטלנד

ואני לא יודעת אם שם זה אותו דבר.. ובכל סניף סופר של TESCO אכן יש מוצרים (ל- TESCO יש גם מינימרקטים, מכולות ואפילו פיצוציות בתחנות דלק (שגם בבעלות TESCO
)).

BlueAdder

New member
TESCO RULE !

לדעתי בנושא זה הכל אחיד, אין הבדל בין אנגליה לסקוטלנד. אני מקווה לבדוק את זה שוב בקרוב ! איזה מוצרים ללא גלוטן יש בדרך כלל ב - TESCO ?

נצר1

New member
המבחר בטסקו

כולל בד"כ כמה סוגי לחמים, לחמניות, פסטות שונות, קורונפלקס, עוגות, עוגיות, מאפינס, בסיסי פיצה (ובטח עוד דברים שאני לא זוכרת)

BlueAdder

New member
שאלה אחרונה לי אלייך בנושא זה...

סתם מתוך סקרנות, בסניפי TESCO שאת מכירה, המוצרים ללא גלוטן, מסודרים בפינה מיוחדת, או שהלחמים נמצאים איפה ששאר הלחמים וכו' ?

נצר1

New member
יש אגף מיוחד

שנקרא FREE FROM ומכיל את כל המוצרים שנטולים מקמח/גלוטן/חלב/ביצים

BlueAdder

New member
תודה (-:

free from קמח וגלוטן זה אותו דבר, לא ? טוב, תודה על המידע, אני הולך להזמין כרטיס טיסה P:

למעלה