טיול יומי

Tangirl

New member
טיול יומי

הי,
אשמח לעצתכם.
אני רוצה לקחת את האחיינים שלי לטיול (יום אחד- שבת) ואשמח להצעות לאן לסוע. הרעיון בעקרון לעשות מסלול בטבע, כמה נקודות שצריך לקחת בחשבון:
מדובר בארבעה ילדים- 2 בנות בנות 7, בת בת 10 ובן בן 13
הילדים לא רגילים לטיולים ומסלולים
אני לא רוצה להוציא כסף. כלומר, בהחלט אפשר לשלם אם מדובר באתר של החברה להגנת הטבע, אבל לא אטרקציות למניהן
אני המבוגרת היחידה
בעקרון אין הגבלה גיאוגרפית, אבל אנחנו נצא מאזור המרכז (מודיעין) ונראה לי כדי שהילדים לא יאבדו סבלנות, כדאי לנסות להשאר בגבול השעה נסיעה לכל כיוון
יהיה נחמד אם יהיה מסלול עם מים אבל לא חייב (זה יותר העדפה שלי, לא בהכרח של הילדים)

אשמח לתובנות שלכם.
המון תודה,
חנה

אלעד 1975

New member
מספר שאלות להבהרה

1. האם מדובר על שבת הקרובה (כלומר קיץ)? (אני מניח שהתשובה היא כן)
2. האם את מנוסה בטיולים? יודעת לנווט עם מפת סימון שבילים או לעקוב אחר שביל מסומן בשטח?
3. האם יש מי מהילדים שאינו יודע לשחות? (מאחר ושאלת על מים).

אם התשובה לשאלה 3 היא כן, אז אתר עם מים צריך לכלול מים שאינם עמוקים, ובכלל קשה להיות אחראי על 4 ילדים במים שאינם רק לשכשוך.
אם התשובה לשאלה 2 היא שלילית, עדיף בהחלט להגיע לאתר של רשות הטבע והגנים ולשלם כ-30 ש"ח למבוגר ו -14 ש"ח לילד ולקבל מפה, ותיאור מסלול, שירותים, חניה וקיוסק.

ישנם המון מסלולי ואתרי טיול, אפילו בתוך מודיעין ולבטח בסביבתה, אם כי רק מעטים מהם מתאימים לקיץ, ובכל זאת לא קשה למצוא משהו בשבילכם.

Tangirl

New member
תשובות

1. מדובר אכן בקיץ (אחת השבתות ביולי, לא השבת הקרובה).
2.הנסיון שלי מועט. יצאתי כמה פעמים עם מפת שבילים ומעולם לא פתחתי אותה (הסימונים בשטח כל כך טובים, שלא היה לי צורך).
3. כל הילדים יודעים לשחות, אבל אכן, לא רוצה אחריות כבדה מדי מבחינת מים עמוקים.

כפי שאמרתי, אין לי בעיה לשלם את המחירים של החברה להגנת הטבע, הכוונה הייתה שאני לא רוצה לבזבז על אטרקציות למיניהן, אני רוצה שהטבע יהיה האטרקציה.

אודה לך אם תוכל לציין לפחות כמה מסלולים ואתרי טיולים ספציפיים שאוכל לגגל ולראות ואז להחליט. אם גם יש לך כמה מילים להוסיף עליהם ברמה האישית מנסיון, מה טוב..

תודה על התשובה המהירה

אלעד 1975

New member
אז הנה על קצה המזלג מספר אתרים/מסלולים

1. הסטף - ליד מבשרת ציון (חצי שעה נסיעה). בחינם. מגוון מסלולים. ממליץ לכם ללכת את הקצר (קילומטר וחצי דומני) אך לשם כך יש לחנות בחניה התיכונה של האתר שמתמלאת בשבת בערך ב 10:30 להערכתי, אז צאו מוקדם. יש מים בנקבות עד גובה ברכיים מקסימום, הצטיידו בפנס.
2. גן לאומי עין חמד (בתשלום) - ליד מחלף חמד בדרך לי-ם. מסלול מוצל ומבצר יפה שניתן להכנס לחדרים שלו (פחות מרגישים את החום). אולי יש מעט מים וייתכן שניתן לשכשך רגליים (שווה להתקשר אליהם ולשאול). יש גם מעט מתקני משחק ובונוס: חוברת "פקח צעיר" שמתאימה לגילאי 6-9 לדעתי (ניתן לרכוש ב 10 ש"ח).
3. גן לאומי מבצר אפק (אנטיפטרוס) ליד פ"ת. בתשלום. יש חלק שבו בריכות שכשוך רדודות. יש צל ובו מתקני משחק, שולחנות פיקניק וכו' וגם אגם מלאכותי, מבצר עתיק ויפה (אך חשוף לשמש). החסרון: פחות טבע ויותר אתר פיקניקים, אלא אם הולכים את המסלול הארוך שקצת בעייתי בקיץ (חשוף לשמש). גם כאן יש חוברת פקח צעיר.
4. רצית מים וטבע. היכן יש הכי הרבה מים במרכז? עין פרת. צפונית מזרחית לירושלים (צריך לחצות את מחסום חיזמא ולנסוע כמה דקות ליישוב עלמון). גם כן בתשלום. היתרון: הנחל רדוד מאד, ויש בריכות רדודות (ואחרות עמוקות כולל אחת עם מציל). מאד כיף. נוף מדברי מרהיב .נסיעה של כ 40 דקות ממודיעין.
5. גן לאומי מערות בית גוברין - בחוץ חם אך המרחק ממערה למערה קצר ובתוך המערות קריר. גם כן בתשלום.
6. מערת הנטיפים - קצר יחסית אבל אפשר לשלב עם חוות עיזים בסמוך. בתוך המערה נעים - הירידה מוצלת יחסית. בתשלום.
7. הר צובה (מסלול מעגלי קצרצר המטפס ומקיף גבעה יפה עם שרידי כפר ומבצר) ומשם לעין צובה -ניקבה רטובה ורדודה (אין צורך בפנס) - הכניסה בעיקרון בתשלום של 5-10 ש"ח.

מוסיף על ההמלצות המצויינות של אלעד... יותר לכיוון צפון
  • פארק אלונה עין קדם (ליד אביאל / גבעת עדה) - הליכה של 300 מטרים במים בגובה 60 ס"מ בניקבה עתיקה וחשוכה (צריך פנסים). יש סרט והדרכה במקום. בתשלום (18-24 ש"ח).
  • שמורת נחל תנינים - ארכיאולוגיה, סכרים ואמות מים פתוחות, נחל זורם, חורשה מוצלת. גן לאומי בתשלום.
  • גני הנדיב ועין צור (זכרון יעקב) - עיירה עם אווירה, גנים מטופחים, ניקבה לא מקורה עם מים רדודים. ללא תשלום. ניתן לקבל חוברת מסלולים במקום.

Tangirl

New member
המון המון תודה לשניכים

נוטה כרגע לכיוון סטף עם האחיינים ואת שאר הרעיונות אשאיר לטיולים הבאים עם או בלי ילדים

montella

New member
מצטרף להמלצה על עין חמד, מתאים מאד למי שלא מורגל בהליכה רבה

אגב חוברות פקח צעיר ניתן גם להדפיס

למעלה