טיול יומולדת לבן 3

טיול יומולדת לבן 3

הי
אנחנו קבוצת משפחות מטיילות מראש העין. עשינו כבר כמה טיולים ובינתיים מאוד נהנים בקבוצה.
הטיול הבא נופל על היומולדת של בני ורציתי לעשות משהו מיוחד- שישמח אותו ויצ'פר את השאר.
אבל - זה יוצא בתחילת ינואר ויש סיכוי חביב ביותר לגשם. היות ומדובר בכמה משפחות וקשה להיות מאוד ספונטאניים ולדחות בשבוע במקרה הצורך, אני תוהה אם יש לכם רעיונות לפעילות/מקום שיכול לענות גם על הצורך במקום המתאים ליום גשום וגם לארוע מיוחד מעבר לטיול רגיל.
מדובר בילדים סביב גיל 3, ובודדים קצת יותר קטנים או גדולים.
תודה וחורף חמים!

אלעד 1975

New member
מערות או מבנים,עיר או איזורים שחונים

השאלה עד כמה גשום, ועליכם בהחלט להיערך גם ליום גשום וסוער.
רוב הימים הגשומים -ניתן לטייל בהם עם מעיל ומטריה. מדי פעם מספיק הגשם וכשהוא יורד תופסים מחסה מתחת לעץ עבות או ממשיכים עם מטריה.
אך יש את הימים הללו שלצד גשם חזק ישנה רוח חזקה ואז המטריות נשברות, הגישה אל המחסות כבר מרטיבה לך את כל הגוף ואפילו מן החניה לבית אתה נרטב
.

אם מדובר בימי גשם "רגילים" - מה שנקרא גשם מקומי או גשם לפרקים ניתן לטייל באיזורי עתיקות, כאלה שכאשר ירד גשם של 10 דקות תוכלו להסתתר במבנה או להתמודד עם המטריות
והמעילים ובהפוגות לצאת.
אתרים כאלה יש למשל בקיסריה העתיקה, מבצר נמרוד, אפולוניה במידה מסוימת (רק חדר אחד), מבצר יחיעם, מגדל צדק (הסמוך לראש העין!) וגם למשל בתל צובה שם ישנם עדיין מבנים של הכפר הערבי ששכן במקום.

עוד עבור ימי גשם "רגילים" - מערות. הן טובות לכך אפילו יותר אלא שיש את הדרך אל המערה וממנה לחניה.
מערת הנטיפים, למשל, היא 100% חסינה מגשם, אך הדרך עליה נמשכת כרבע שעה
. זה יכול להיות פתרון טוב אם תתזגמנו אותה להפוגה. יש גם חדר מבואה מקורה ובו קיוסק, חנות מזכרות וכו' (חדש) ממש בסמוך לכניסה למערה.
מערות בית גוברין נראה לי הן פתרון מעולה מאחר והחניה קרובה מאד למערת הצידונים וקרובה יחסית למערת הפעמון ובכלל, אפשר לדלג בין מערות עם מטריה ולסגור אותה בתוכן.
עדיין זה לא פתרון למצב של גשם מתמשך.

אם אתם רוצים מקום מאד מיוחד וטיול רציני במערה אפשר ללכת, אך
עם מדריך בעל מפה מפורטת שכבר היה שם וערך שיעורי בית מדוקדקים - למערת חריטון ליד תקוע.
מרגע שנכנסים למערה יש לכם שעתיים של טיול במקום מאד מיוחד.

אלא מה? יש ילדים ומבוגרים שעשויים ממש לפחד.
מדובר במקום חשוך ללא טיפת אור ובזחילה, בחלקה הקטן ממש על הגחון, אם כי לא חייבים להכנס לקטעים שממש צריך גמישות כדי לעבור בהם.
עבור אותם אנשים וילדים ניתן למצוא פתרון:
אם אין גשם (והאיזור נמצא בספר המדבר כך שממילא הוא פחות גשום) - הם יחכו במבואה או ברחבה הסמוכה שם יש אפילו מעיין זעיר ,נוף למכביר ואפשרויות לשוטט (בהשגחת מבוגר) במרחב שבין חניית הרחבים לפתח המערה.
אם יש גשם - הם יתרכזו היכן שתערכו את החגיגה המיוחדת - באולם המבואה, זה הקרוב לפתח. שם אין אפילה של 100% (רק 80%) ואפשר לספר צ'יזבטים או לערוך פעילות בחושך חלקי.
את יום ההולדת עצמה ניתן לגוגו באותה מבואה עם פנסי ראש שיגבירו את האור המועט - אך זאת לאחר סיבוב במערה.
הערה: מאז שביקרתי בתוך המערה בפעם האחרונה התקינו בה סימונים מחזירי אור ודרגיות וכו'. ייתכן וכעת הסיכוי ללכת לאיבוד במחילות החשוכות ללא קליטה סלולרית ירד, ובכל זאת ,אני חוזר על האזהרה לא להכנס מעבר לאולם המבואה ללא מדריך.

הגענו לטיולים עירוניים: היתרון כאן הוא כשגשום לפרקים יש היכן להסתתר.
ואם ניתן לשלב סיור עירוני במערות - מה טוב! אז טיול עירוני זה בראש ובראשונה ירושלים: אפשר עיר דוד (בתשלום), מערת צדקיהו וגם סתם סיור בעיר העתיקה.

איזורים שחונים: ידוע שאיזור הבקעה, וככל שמדרימים בה הוא בעל סיכוי נמוך בהרבה לגשם משאר האיזורים, וכמובן האיזור שמדרום למצפה רמון בואכה אילת.
לא אשלח אתכם להרי אילת בשביל טיול יומי אך בהחלט איזור צפון ים המלח, חצי שעה מירושלים הוא בא בחשבון. שמורת עינות צוקים , קומראן (כולל סרטון וחלק מקורה - שמורה בתשלום) והאיזור מקבלים בד"כ מעט מאד גשם. אם היום איננו קר במיוחד אפשר אפילו להכנס למים כי חם שם יחסית. גם אם לא - לטבול רגליים זה הרבה פחות קר. על הדרך אפשר לעצור באתר השומרוני הטוב (בתשלום) שיש לו חלק מקורה או
לבקר במנזר דיר חג'לה שם ניתן לשכור תמורת שקלים בודדים את הזכות לפקנק בחצר ציורית בקרבת פינת חי (הכניסה עצמה למנזר היא בחינם אם כי לא יתנגדו לתרומה של כמה שקלים). סיבוב על גמל תוכלו לעשות בשולי כביש מס' 1 החל מצומת אלמוג.

וואהו! תשובה מעולה

תודה רבה על ההשקעה בתשובה. נתת לי כמה רעיונות ממש מעולים, לי מתחשק ללכת על קומראן (אמרת "מים" - קנית אותי) נראה מה יגידו שאר בני המשפחה המארגנת...
תודה רבה!

אלעד 1975

New member
המים זה ממול קומראן - עין פשחה/עינות צוקים

המון מים ובריכות בעומקים שונים וגם נחל ואמות מים. מומלץ לשלב סיור מודרך של כשעה בשמורה החבויה והמקום בכלל ידוע כאתר פיקניקים.
מצוין ליום חורף שמשי וגם לשאר העונה, כולל בקיץ הקשה במקום, אך זה רק אם שוהים בתוך המים ויושבים בסככות הצל.

בכל זאת, אם מדובר על יום גשום וסוער יכולים להגיע גם לשם כמה טיפות ואפילו גשם, אך אין מה להשוות לממוצע הגשמים בשאר הארץ.

ששש

New member
הארה קטנה על מערת חריטון

בלי קשר להאם היא מתאימה למסיבת יומולדת לילד או בכלל...
כפי שציינת בעצמך, מערת חריטון היום (לא יודע מה היה בעבר) מסומנת עם חצים ומחזירי אור (חצים גדולים וברורים ולא סימוני מערות הרגילים שהם בגודל כפתור).
כך שהאזהרה ללכת עם מדריך (ואני לא יודע, גם בעבר, כמה באמת הזמינו מדריך להכנס למערה הזו) היא מופרזת, לדעתי.

הסימון ברור וההפניה חזרה , למסדרון המחזיר את המטייל לנקודת ההתחלה גם כתובה ומשולטת ואם אני לא טועה אפילו תחומה עם חבל.
באמת צריך להיות אדיוט גמור בשביל להמשיך בטעות מעבר למה שמסומן.
כן צריך לבוא מצויידים בבגדים ארוכים
כן צריך לבוא עם פנסים חזקים ואמינים
כן צריך לבוא עם מוכנות לזחילות גחון ולאקרובטיקה במקומות מסויימים
כן כדאי לעשות מאמץ ולהדפיס את המפה של המערה ולו בשביל להבין את המורכבות שלה
אבל את "המדריך" תשאירו לטיולים אחרים.

תודה על ההערות

בכל מקרה זה נראה לי קצת יותר מידי לגיל הילדים ובעיקר למוכנות האמהות שבקבוצה (שלא לדבר על זה שאני בחודש 7...(
)
אבל בהחלט אשמור את הרעיון כולל ההערות לשנים הבאות או לטיולי אבות וילדים...(ואמהות אתגריות)

ששש

New member
ההארה כמובן לא הייתה מכוונת אלייך

מראשית דברי ניתן להבין כי לדעתי זו לא מערת יומולדת ובוודאי לא לילדים קטנים.
גם הכניסה המחייבת זחילה ממשית על הגחון תנפה כמה וכמה ילדים ומבוגרים...

עיינות צוקים ובוודאי השמורה הסגורה, זו בחירה נחמדה ומקורית.
תשתפו את אנשי השמורה בהכנות ליומולדת ואולי תרוויחו משהו נוסף.

תהנו!

אלעד 1975

New member
אם לא מדריך אז מבוגר אחראי

שיהיה סגור על המסלול, מצויד במפה ובעל סמכות כך שימנע ממישהו (בעיקר ילד שובב או ילדה שובבה כפי שיש לי בבית) לנתק מגע מקבוצה או להכנס למחילה שלא צריך להכנס אליה.
מאחר ואני ביקרתי במערה לפני התקנת השילוט איני יודע עד כמה הוא אמין ואיזה מסלול בדיוק הוא מתאר, אך מדבריך אני מבין שהוא אמין ונוח.

ששש

New member
אני לא יודע מה זה "נוח"

כתבתי והסברתי על הסימון והשילוט במערה המקל מאוד על ההתמצאות במערה ומיתר את הצורך, לדעתי כמובן, במדריך.

עם זאת חשוב להדגיש:
לא מדובר במערה קלה או פשוטה. ההיפך, מדובר במערה ארוכה ומפותלת (אחת הארוכות והמורכבות בארץ) שאינה מתאימה לטיול משפחות קלאסי או למסיבת יומולדת.

יש להיערך לקראתה כראוי, להתייעץ וללמוד עליה ועל המסלול המסומן קודם לכן, ובסופו של דבר להנות מאחת המערות המיוחדות שיש והמאיזור בה היא מצויה, שהוא מעניין מאוד.

אלעד 1975

New member
נוח - הכוונה לשילוט,שגם הופך את הניווט לנוח

והארה היא תמיד במקום כשמדובר על מערת חריטון החשוכה.

למעלה