טיול במקסיקו

birdi1

New member
טיול במקסיקו

שלום לכולם,
אני מתכננת נסיעה למקסיקו (לבעלי ולי, +30). המסלול שבניתי כרגע הולך ככה:
מרידה (בין יום ליומיים), צ'יצן איצה, ואז התלבטות בין איסלה מוחרס\טולום\פלאיה דלה כרמן (נגיד שבוע פלוס להכל) פלנקה, סן קריסטובל, פואבלה ומקסיקו סיטי. סה"כ 19-20 יום (עוד לא סגרנו טיסה).
נראה לי שנרצה בכל מקרה להיות בעיירת חוף יותר "תוססת" כמו פלאיה, כך שהשאלה הראשונה היא על מה לוותר: איסלה מוחרס או טולום, והשאלה השניה היא האם יש לכם תחליף לאחד מהחופים הנ"ל? (משהו מחוץ לשביל התיירים השחוק למשל).
התלבטות נוספת היא בקשר לערים: כמה ימים בכל עיר, על מה הייתם מוותרים והאם יש משהו שלא ברשימה שהוא חובה בעינכם?
ושאלה אחרונה: האם זה נכון שלא כדאי לוותר על של-הא? ומה לגבי סיקס פלאגס במקסיקו סיטי? אנחנו רוצים בעיקר טבע, חופים יפים, תרבות (מוזיקה בעיקר, פחות מוזיאונים) ועתיקות.
תודה רבה על כל תשובה.

ShimiHi

New member

הי,
אם הטיול בוא בערך 20 יום,
הייתי ממליץ לא לקפוץ בין יותר מדי מקומות,
כדי לחוות את המקום שאתם נמצאים בו.
ממליץ לבחור ולקרוא כמה מקומות שמעניינים אתכם
ולתת עדיפות למקומות היותר אטרקטיביים מבחינתכם
(לדגומא אם יש שם איזה הופעה\אטרקציה כמו צלילה עם כרישים וכו')
לבחור נק' התחלה וסיום ובהתאם לכך את הכרטיסים שלכם.
להתחיל לטייל ואם טוב לכם, תשארו עוד קצת ותמשיכו למקום הבא.

ככה עשיתי לפני 3 חודשים ויצא לי אחלה של טיול (35 יום)
המסלול שלי היה:
נחיתה בקנקון ומייד מעבורת לאיסלה מוחרס
איסלה מוחרס - 7 ימים (תיירותי אבל כייייף, ללכת לחוף הצפוני פליה נורטה)
פלנקה - יומיים (מומלץ לישון באל פצ'אן בג'ונגל, לבקר בפירמידות, בערב יש הופעות מריאצ'י חיות וריקודי אש נחמדים)
סאן כריסטובל - 5 ימים (אירופה בתוך מקסיקו ואוכל מעולה, עיר צבעונית מרוצפת כולה, הרבה היפים\היפסטרים מקומיים)
קיי קולקר (בליז) - 7 ימים, המקום הכי מומלץ מבחינתי (תקראו עליו) - גן עדן
- אל תחמיצו!!!! (אי קטנטן וקאריבי עם דגים ופירות ים טריים, מקומיים ראסטפאריים נחמדים)
פלורס (גוואטמאלה) - יומיים שהיו קצת מיותרים מבחינתי למרות שביקרתי בפירמידות בטיקל והכרתי בחורות איטלקיות שהמשכתי לטייל איתם :) אז חזרתי לקיי קולקר לעוד 3 ימים
טולום - לילה אחד, חופים יפים ומאוד שקט ורגוע, לא כמו שאר המקומות הקאריביים (איסלה, פלאייה, קנקון וכו')
איסלה מוחרס - 6 ימים

לא הקצבתי זמן לשום מקום, עשיתי מה שהתחשק באותו הרגע, ידעתי שאני רוצה להיות בקיי קולקר, פלנקה ולהתחיל באיסלה.

natyh

New member
כבר ענו יפה

אך אני ממליץ להתחיל בפליה דל כרמן או בטולום ולהמשיך לצלילה שחיה בהומבולט עם כרישי לויתן .

על הצלילה בסינוטס לא כתבת היתכן שאת לא מכירה ...
עכשיו של הא או שארט כדאי , וממליץ להוסיף גם את השמורה הימית ססיאק או סיאן קאן האצבע ,
על ציצאן איטצה לא לותר בשום אופן ומכאן תמשיכו איך שיתחשק ובטוח יתחשק .

birdi1

New member
טיול במקסיקו

ראשית תודה לעונים. באמת דחסתי קצת יותר מידי וכרגע נראה לי שנתחיל בפלאיה ואיסלה, משם נעשה את צ׳יצ׳ן איצה ושל-הא, נוותר בשלב זה על מרידה, כמו כן פואבלה ירדה וכך נמשיך לפלנקה, סן קריסטובל ומקסיקו סיטי. אני באמת לא מכירה את הצלילות שהזכרת, אולי זה המקום לציין שאנחנו חובבי צלילות עד לעומק שבו לא נכנסים מים לשנורקל.. אבל בהחלט אבדוק את השמורות הימיות. שאלה- איך הכי נוח לטוס מקנקון לאיזור פלנקה? האם אפשר לטוס לוולהרמוזה ומשם היישר לפלנקה או שיש דרך נוחה יותר לעשות את המסלול של קנקון (שדה תעופה)- פלנקה/סן קריסטובל- מקסיקו סיטי?
שוב תודה רבה.

ShimiHi

New member
קיי קולקר

תעשי לי טובה,
סתם תעשי לעצמך טובה ותקראי קצת על קי קולקר
מגיעים אליו במעבורת של שעה אם אני זוכר נכון מצ'טומל
שנמצאית 3 וחצי שעות מטולום.
גן עדן.

למעלה