טיול ביפן

anigodin

New member
טיול ביפן

אחרי שנים של מחשבות ורצון, החלטתי שלכבוד גיל 40 (איך זה קרה?) אני נוסע ליפן השנה.
התכנון הוא לנסוע באמצע ספטמבר לשבועיים וחצי בערך.
אמנם יש עוד הרבה זמן אבל בניגוד למקומות אחרים שבהם טיילתי, אני מרגיש (אולי לא בצדק) שתכנון טיול ביפן מאתגר יותר ממקומות אחרים.
אני כרגע בשלב של תכנון המסלול ויש לי שלד של מסלול שנבנה אחרי שיחות עם חבר שגר שם כבר כמה שנים באוסקה ועוד שניים שטיילו שם וכמובן ממה שקראתי בינתיים.

יש לי כרגע שתיים - שלוש שאלות לאו דווקא לגבי המסלול (אולי בהמשך כשאהיה יותר מעורה בחומר):

1. היכן ניתן לרכוש בארץ מפות טובות של יפן? חיפשתי בחנויות ציוד המטיילים הגדולות ולאכזבתי המצאי היה דל או לא קיים. אין לי שום בעיה לקנות גם דרך הרשת לא מהארץ (איביי וכדומה). בנוסף, האם יש מפות מומלצות יותר?

2. כל מי שדיברתי איתו המליץ לי לקנות את ה-JR PASS לרכבות. עד כמה שהבנתי הוא תופס בלי בעיה ברכבות בין הערים. האם הוא תופס בתוך הערים, נגיד בטוקיו? ואם לא, האם יש (והאם כדאי) כרטיס חופשי לתחבורה הציבורית בטוקיו?

3. ראיתי שיש מעין שירות של מדריכים מקומיים בטוקיו ללא עלות, פרט להוצאות שונות של נסיעה ואוכל עבור המדריך בזמן הסיור. האם השירות הזה כדאי?

4. עד כמה קשה להסתדר ביפן ללא יפנית? יצא לי בעבר לטייל במדינות שאינן דוברות אנגלית ושחלק גדול מהאוכלוסיה לא דובר או לא רוצה לדבר אנגלית והסתדרתי. השאלה עד כמה זה קשה ביפן? החברים שטיילו אמרו שזה לא נורא. אני פשוט רוצה להרגיע את אבא שלי שהחליט להצטרף לטיול.

אני יודע שזה לא פורום טיולים, אבל בפורום טיולים פה בתפוז, יפן היא לא יעד נפוץ ואני מקווה שאני לא חורג מחוקי הפורום.
אשמח לכל טיפ ומידע.

תודה מראש!

ortolan

New member
כמה תשובות

1. גוגל - אפליקציית המפות ועוד יותר מזה Google Earth הן טובות יותר מכל מפה מודפסת שתמצא.

2. לא תופס. אם אתה בטוקיו לזמן לא ארוך, הכי פשוט לקנות Pasmo ולהטעין אותו... הנסיעות לא הכי זולות בעולם אבל גם לא מאד יקרות, משהו כמו 200-250 ין בממוצע.

4. מסתדרים. קצת יותר קשה אם אתה לא קורא קנג'י וקנה לעומת מדינות לא דוברות אנגלית אחרות בהן אתה יכול לפחות לקרוא את השלטים, אבל בהחלט מסתדרים. הייתי ממליץ בכל לשון על טיול עם טלפון חכם משיקולי ניווט, תרגום וכו'

mishel s

New member
JR PASS

תופס בכל הרכבות של חברת JR, ולא תופס ברכבות של חברות אחרות. בדרך כלל הרכבות התחתיות הן חברות אחרות, כלומר תצטרך לשלם כרטיס רגיל עבורן.
בכל מקרה בטוקיו, אפשר די בקלות להגיע להרבה מקומות עם הרכבות של JR מכיוון שיש להם את הקו המעגלי ועוד כמה קוים לבחירה.

בלי לדעת יפנית אין בעיה להסתדר פה, בטח שלא באתרים תיירותיים

anigodin

New member
תודה על התשובות, עוד כמה שאלות

1. האם באפליקציה של גוגל השמות מופיעים רק בכיתוב יפני או שגם באנגלית? אצלי במחשב הביתי משום מה אני רואה את הכל רק ביפנית ולא מצאתי דרך להוסיף תרגום לאנגלית..
בחכם-פון שלי כשאני נכנס פה בבית לאפליקציה ומסתכל על יפן יש כתוביות גם באנגלית, השאלה מה קורה כשאני שם

ואני בהחלט אקח אותו איתי לשם.

2. אנחנו נהיה בטוקיו כשבוע לדעתי, לפי מספר הדברים שאנחנו רוצים לראות. אין לי בעיה לשלם בנפרד אם אין ברירה.

3. אני לא קורא יפנית בכלל.. מה שכן, ראיתי השבוע באחת החנויות מילון-שיחון ויזואלי אנגלי-סיני. יפני לא היה. חיפוש באיביי העלה את זה:
http://www.ebay.com/itm/Japanese-En...517?pt=AU_Books_Textbooks&hash=item53f6a572bd
מישהו מכיר?

herouth

New member
במחשב לפחות, אפשר להפוך את הכתוביות לאנגלית

בתפריט של הmaps/Satellite בצד ימין. אחת האופציות שנפתחות שם היא "English". בטלפון אני חושבת שזה נקבע לפי השפה המובילה של הטלפון.

דרך אגב, ביפן מקובל לתת בתור כתובת לניווט את מספר הטלפון של היעד (בהנחה שיש לו טלפון קוי), וזה עובד גם בגוגל באופן עקרוני (לפחות, אם רושמים גם את המספר וגם את העיר).

mishel s

New member
כן, הופתעתי לגלות את זה שבוע שעבר שנסעו לניקו

בגיפיאס ברכב הכניסו מספר טלפון של המסעדה והופלה, נוסעים...

OraionSan

New member
תשובות שלי

קודם כל, לא ממליץ לך לנסוע ליפן בספטמבר- החום והלחות שם רצחניים מאוד בעונה הזאת. רק בהוקאידו יש חום ולחות סבירים בספטמבר, אבל גם שם יש סופות טייפון.

ובקשר לשאלות הספציפיות שלך:
1. מפות של יפן יש מלאט להורדה חינם והדפסה באינטרנט, אבל יפן משתנה במהירות בגלל תנופת פיתוח רצחנית ותיקונים אחרי אסונות טבע שונים (רעידות אדמה, סופות טייפון, גלי צונאמי, התפרצויות הרי געש...)

2. JR PASS משתלם מאוד אם אתה מתכנן לנסוע הרבה בשינקאנסן (הרכבות הכי מהירות ויקרות בעולם) אבל אם אתה מתכנן רק על בתוך הערים או על טיול חוצה יפן בלי חזרות לאחור אז אני לא ממליץ עליו, למה אם אתה משתמש רק ברכבות בין עירוניות רגילות זה יצא לך יותר יקר- והוא לא כולל את הרכבת התחתית שם (טוב, לפחות כשאני הייתי שם לפני שנה וחצי הוא לא כלל אותן בצפון יפן, בטוקיו לא יצא לי לבדוק...)

OraionSan

New member
המשך

3. לא יצא לי להשתמש בשירות הזה, אבל מניסיון אישי שלי זה קשה ומעצבן רצח למצוא את הדרך בטוקיו ללא מדריך

4. יש שם שלטים באנגלית וגם השמות של תחנות הרכבת הם באנגלית, אבל לדעת לדבר לפחות קצת יפנית באמת עוזר- אני אישית באתי לשם עם אנגלית די טובה, יפנית בתת-רמה ושפת סימנים שהלכה והשתפרה תוך כדי, ואיך הלך לי? עם חלק הצלחתי לנהל שיחות לא רע, ועם חלק לקח להם שעות עד שהם הבינו בקשות ושאלות פשוטות...

לשני הסעיפים אפשר להתארגן מראש

3. טוקיו היא לא תל אביב ולא ניו יורק - באחת יש שמות רחובות ובשניה מספרים.
בטוקיו - התמצאות לפי תחנות המטרו הקרובות, בכל אחת יש מפה עם מספרי היציאות (לזכור איזו יציאה מול המלון או מול מסעדה שאהבתם) ואטרקציות מרכזיות (מגדל, כלבו, שוק...).
עם גוגל סטריט-ויו אפשר להכיר את סביבת המלון כבר מהארץ, לדעת איזה שלט לחפש, איזה בית קפה נמצא בפינה ומה המסלול מתחנת המטרו הקרובה.
ביום השלישי הכל כבר הופך להיות מוכר, עד כדי כך שגם היום, שלוש שנים אחרי, אנחנו רואים סרט שצולם בטוקיו ומזהים רחובות ומקומות.

4. שאלות ובקשות - מתרגמים ליפנית ומדפיסים פתק עם הבקשה.
צמחונות, טבעונות, אלרגיה, תרופת מרשם או חלילה מחלות שחשוב לדעת עליהן במקרה חירום.
חברים צמחונים הסתובבו עם פתק בו כתוב שהם לא אוכלים בשר, כולל דגים ופירות ים - לא הייתה שום בעיה אפילו במסעדות קטנות וביתיות בחורים נידחים מחוץ לערים.

הכי חשוב - לא לנסות להגות שמות של מקומות/תחנות כי הכתיב הלועזי שונה מההגייה ביפנית (כמו ח' מול CH באנגלית), פשוט להראות להם את המפה או לתת להם לקרוא בעצמם את שמות המקומות באנגלית/יפנית.

מחזק את התשובות שקיבלת ומוסיף

1. מפה של יפן - השקעה מיותרת, בזמנו לא היה לנו אייפד אז הדפסנו מפות קטנות עם אזורי הטיול בחלוקה לפי ימים, היום כמובן הכל על האייפד.
המלצה חמה על האפליקציה איתה אני מטייל - MAPS WITH ME, מאפשרת להוריד מפות אופליין (אינן מצריכות חיבור רשת פעיל), כולל היעדים שסימנת והערות שכתבת על מפת גוגל:
http://www.mapswithme.com/
הרשתות החופשיות לא נפוצות ביפן וכמובן חיסכון משמעותי בחיי הסוללה.

2. לא באופן גורף - תכננו את הטיול, כנסו לאתר חברת הרכבות ובדקו את מחירי הנסיעה אל מול מחיר ה-JR PASS, אצלנו בדיעבד הוא לא השתלם בהשוואה לרכישת כל כרטיס בנפרד.

3. כל הכיף בחו"ל בכלל ובטוקיו בפרט הוא לגלות את הדברים בעצמך - זה עולם אחר וחבל שתחווה אותו דרך עיניים של מקומי שעשה את הסיבוב הזה אינספור פעמים.
גם אם לא הכל ברור, גם אם הולכים לאיבוד, גם אם נכנסים למיני-מרקט וקונים מוצר על סמך העטיפה בלי לדעת מה יש בפנים וגם אם עומדים כמה דקות מול מפות המטרו כדי להבין איך זה עובד - אלה הרגעים שהכי זוכרים.

האתגר היה לתכנן את המסלול בחלוקת הימים, היתר הסתדר מעצמו כי יש המון מה לעשות בכל אחת מהערים (טוקיו, קיוטו, אוסקה, האקונה וכו...).

4. לא קשה בכלל. אנחנו לא מבינים מילה ביפנית מלבד שלום/להתראות/תודה והסתדרנו יופי, טרם עידן הסמרטפונים והאייפד - היום הכל קל יותר עם נגישות למפות ותרגומי מילים.

anigodin

New member
תודה רבה.

נתת לי חומר למחשבה ולעבודה

לגבי השפה, אני פחות מודאג מאבי שקצת חושש שלא נסתדר.
אבל כמו שכתבת (ואחרים), הטכנולוגיה היום עושה את החיים קלים יותר.

herouth

New member
והייתי ממליצה בכל זאת למצוא איך אפשר

...להיות מחוברים לרשת כל הזמן (בסלולרי או בווי-פי של החברות הסלולריות היפניות), כי זה גם יקל על חיפוש במפה, וגם יאפשר להשתמש באפליקציות אחרות.

יש כזו אפליקציה שמדברים אליה ביפנית והיא מתרגמת לאנגלית ולהיפך, שזה ממש הפך לשוס ביפן.

למעלה