אני מניח שזה השכרת צ'ארטר
אם רק לשבוע ואתם לא רוצים הרבה שעות הפלגה אז גבול גזרה דרומי זה בערך האי איתקה.
אם שבועיים או אוהבים בעיקר את ההפלגה אז ניתן גם לחקור את קפלוניה
במקרה של שבועיים אפשר אפילו להדרים עד זקינטוס
בכל מקרה מספר מקומות נחמדים מאוד קרוב ללפקס:
האי סקורפיו (האי של אונסיס) - אסור לעלות עליו אבל מותר לעגון - כדאי במפרץ הדרומי.
האי מגניסי - בצד הדרום-מערבי של הלשון הארוכה יש מערה ששוה להגיע אליה עם הדינגי (מישהו צריך להשאר בתורנות על הסירה כי אם זכור לי נכון לא ניתו לעגון שם בבטחה בגלל עומק המים). גם המפרצים בצד המזרחי מאוד נחמדים.
המפרץ של נידרי גם הוא יפה - הייתי נכנס פנימה לעומקו ולא נשאר בנידרי עצמה.
אם אתם חובבי גלישת רוח/קייטים אז מפרץ וסיליקי בדרום לפקס הוא מקום מובחר לנושא זה.
החופים של צד היבשת פחות מומלצים כי בהרבה מאוד מקומות יש כלובי דגים, מה שגורם למים להיות עכורים
עוד כמה טיפים ספציפיים ללפקס:
הגעה - לא יודע מה כבר בררתם ותכננתם אבל אם הדברים לא השתנו אז אם טסים לאתונה, טיסות המשך לאזור הן בעיתיות מבחינת הלו"ז (וגם המחיר). תחבורה ציבורית זו אופציה אפשרית - אוטובוס לתחנה מרכזית של אתונה - כשעה, המתנה של עד כ 3 שעות, תלוי במזל, ומשם אוטובוס ללפקס - כ 5 שעות. אם נוסעים 4-5 איש (או כפולות של זה) שווה לשכור רכב אפילו שהוא חונה במרינה כל השבוע (אין בעיה לשאיר את הרכב בחניה של המרינה) - מבחינת מחיר זה יוצא לא הרבה יותר מהתחבורה הציבורית, מגיעים מהר יותר ואז גם ניתן לקנות בסופר CARRFOUR שמחוץ למרינה - יש יותר מבחר ויותר זול. בנוסף מרויחים בדרך מבט מלמעלה על תעלת קורינטוס.
במרינה עצמה קפה IL PORTO הוא המקום המומלץ לבירה MYTHOS קרה כשממתינים לקבלת הסירה. זה גם מקום המפגש של האוכלוסיה ה"קבועה" של המרינה (הוא היחיד שפתוח כל השנה, אז הם שומרים לו אמונים גם בעונה כשהמתחרים פתוחים). בנושא מסעדות שווה לטרוח וללכת לעיר (10 דקות) ולא לאכול במרינה. מקום מומלץ בהחלט נמצא על הטיילת של המעגן העירוני - שכחתי את שמו, אבל הלוגו שלו זה ציור של שלושה בוקרים מהמהערב הפרוע - קבבים, חירוס, וכל דבר אחר על הגריל, בפיתה או בצלחת - טעים וזול.