טיול בגרמניה

טיול בגרמניה

שלום לכולם, בסוף דצמבר אני טס לתקופה של שבועיים לארה"ב, לבקר את אחי שגר בסן פרנסיסקו, מכוון שתהיה עצירת ביניים באירופה, אז אני רוצה לטייל מספר ימים (כנראה 4-5 באירופה) ואז להמשיך לארה"ב. חבר המליץ לי על גרמניה, ואני חושב על ברלין, החבר אמר לי שהגרמנים יודעים אנגלית טוב ולכן לא תהיה לי בעיה להסתדר. לאחר שיחה עם אחי הלכתי לאיבוד, מכוון שאחי אמר שהגרמנים לא יודעים אנגלית טוב, ולכן כדאי ללכת על אנגליה. אז השאלה שלי היא, מה דעתכם על גרמניה? האם הגרמנים יודעים אנגלית טוב? ובכלל, אני אשמח לטיפים והמלצות כלליות על אירופה.

John the Savage

New member
יודעים אנגלית טוב?

ממש לא. זה לא אומר שאי אפשר להסתדר, כמובן. אבל בגרמניה נתקלתי אפילו בפחות דוברי אנגלית מאשר בצרפת. זה הגיע לרמה של אבסורד כשאנשי הביטחון בפרנקפורד שעשו בדיקה ידנית לנוסעים נתנו לי הוראות בגרמנית, ולמרות שהם בתפקיד בו הם בודקים אנשים מכל מיני ארצות, הם לא טרחו אפילו ללמוד איך אומרים באנגלית את ה-3-4 מילים שהם צריכים לומר לכולם (לדוגמה: תסתובב). בעיר גדולה כגון ברלין אפשר יהיה למצוא יותר דוברי אנגלית מאשר במקומות קטנים יותר, אבל ככלל רוב הגרמנים לא יודעים אפילו גרמנית ברמה של כיתה ד' אצלינו. ובלי שום קשר, אם עדיין לא היית באף עיר גדולה באירופה, בהחלט הייתי ממליץ לך לטייל בפריז או בלונדון (או אף ברומא, למרות שאלאיטליה היא חרא חברה), לפני ברלין.

Boston Guy

New member
לא פגשתי איש ביטחון שלא יודע אנגלית ב FRA

עברתי ביטחון בשדה התעופה של פרנקפורט מאות פעמים ב 5 השנים האחרונות. זה ה HUB שלי באירופה. לא זכורה לי פעןם אחת שאיש הביטחון לא הבין או יכול היה לתקשר באנגלית בסיסית. ולא פגשתי שם אחד שלא חייך כשעניתי לו בגרמנית הבסיסית שלי...

John the Savage

New member
עובדה שזה קרה לי

זה זכור לי היטב מכיוון שזה קרה לי בטיסה הראשונה דרך פרנקפורט, בדרך חזרה לישראל. בזמנו ריכזו את הטיסות למזרח התיכון (כולל ישראל) באיזה חור בקצה, בבניין נפרד מהטרמינל הראשי (אם אני לא טועה קראו לו concourse E או אולי אפילו F). מאיזושהי סיבה לא ברורה הם החליטו להעביר את כל הנוסעים בדיקה ידנית במקום לעבור דרך ה"שער" הרגיל, וזכור לי היטב שאיש הביטחון שבדק אותי השמיע לי כל מיני הוראות בגרמנית בלי לומר מילה באנגלית. מה שכן, זה היה לפני הרבה יותר מ-5 שנים.

למעלה