טיול בארה"ב

Baruch K1

New member
טיול בארה"ב

למי יש נסיון כלשהו בקניה ומכירה של אופנוע בקליפורניה? עלויות ביטוח? האם קיימים שרותי דרך? טיפים נוספים?

Baruch K1

New member
תודה אבל..

אני לא הולך על אספנות אלא על קניה של משהו לא יקר, אבל אמין, ומכירה כעבור חודשיים. ולצערי.. בקליפורניה, ולא יהיה לי זמן לחכות לעונה זולה או לנסוע צפונה על מנת למצוא אולי מציאות. בכל מקרה, תודה על האינפורמציה.

בועז בר

New member
איזה כיף...

ברוך, נסה לבדוק את האופציה של לקנות כלי מסוכנות משומשים עם התחייבות שלהם לקנות אותו ממך חזרה בתום התקופה במחיר מוסכם מראש. אם תצטרך, יש לי קרוב בסנטה מוניקה שאמנם מתעסק ברכב, אבל אופנועים קרובים לליבו... ואוכל להתייעץ איתו עבורך.

Baruch K1

New member
אשמח לקבל טיפים מהקרוב שלך.

בועז תודה, אני אמנם אהיה בסן חוזה (קרוב לסאן פרנציסקו), וחשבתי על העניין של מכירה חזרה במחיר מוסכם, השאלה איך זה באמת עובד.... אשמח לעצה מסנטה מוניקה.

RaananC

New member
הפרוצדורה היא אותה פרוצדורה, אין שום קשר

אם האופנוע אספנות או לא. תתחיל כבר עכשיו לעבור על קרייגסליסט כדי לקבל תחושה לרמת המחירים. שנית אל תחשוב שתצליח למכור מיד, שאל את חבר הפורום RTITAN שגר בקליפורניה 3 שנים ורכש שם אופנוע ולמיטב ידיעתי למרות שחזר לארץ הוא עדיין לא הצליח למכור אותו. אולי תקנה ממנו.

LeCagot

New member
אם בכל זאת לא אכפת לך road trip

אני גר ליד סיאטל ויכול לעזור לך פה, ואתה יכול לרדת מפה לאורך החוף לקליפורניה. דרך מדהימה, נופים עוצרי נשימה - הכל. יש פה למשל מישהו שמוכר הוסקוורנה SMS630 שנת 2011 ב- $6000. לא מאוד יקר, די אמין ופאן לא נורמלי. לא הכי נוח לנסיעות ארוכות, אבל .... אם אתה רוצה עוד מידע, תודיע לי.

יעקב ו

New member
אני בדיוק כרגע מוכר אופנוע בקליפורניה

אני גר בעיר שקרובה לסן חוזה ונקראת פאלו אלטו. בדיוק השבוע שמתי מודעה למכור. הנה המודעה: http://sfbay.craigslist.org/pen/mcy/2860390515.html עלויות הביטוח הן די אישיות אז אני לא יודע מה התשובה לגביך. אני משלם $260 לשנה אבל רק ביטוח ששקול ל"חובה" בארץ ולא נגד גניבה או חו"ח תאונה. למיטב ידיעתי המס בקליפורניה הוא כ-10% וההעברה מאוד פשוטה, הקונה מקבל מהמוכר את ה"פינק סליפ" חתום והולך איתו ל-DMV להעביר בעלות. ב- DMV זה לוקח בין 10 דקות לשעתיים. אם יש חברות ב-AAA לקונה או למוכר אז גם שם אפשר להעביר בעלות ואז זה בדרך כלל עד רבע שעה המתנה. חוץ מזה חשוב לדעת איזה אופנוע אתה מחפש - יש הבדלים במחירים והפופולריות כאן שונה מאשר בישראל. יש הרבה יותר הארלי ואם אתה מחפש הארלי אז יש סוכנות גדולה באיזור ויש להם הרבה הארלים משומשים. אם אתה מחפש אופנוע אחר אז יותר קשה למצוא במקום אחד. לכל דגם יש גם פורום באינטרנט של הרוכבים שלו ובו יש לוח מודעות וגם שם זה טוב לחפש. קרייגסליסט גם טוב אבל שם צריך להזהר יותר, דווקא יותר מסוכן עניין המכוניות אבל גם באופנועים זה יכול להיות אתגרי.

Baruch K1

New member
מה הבעיה עם קרייגליסט?

או ממה צריך להיזהר במיוחד? משום שכרגע, שם מצאתי את ההצעות הכי טובות בינתיים. הבנתי שעם אישורים מסויימים מהארץ - ניתן לקבל הנחות בביטוח. יש לך מושג במה מדובר? אתה קונה אופנוע במקום? וללא קשר, מה אתה עושה בפאלו אלטו?

יעקב ו

New member
קרייגסליסט

בעיקר יש בעיות עם מכוניות, אני פחות מכיר שם בעיות עם אופנועים. אני קניתי את האופנוע דרך קרייגסליסט. נושא הביטוח היה לי כאן יותר מסובך ממה שאחרים מתארים. לא הבנתי - איזה אופנוע אתה מחפש? איזה דגם? איזה תקציב? אני כאן בשליחות של חברה לתקופת קצרה.

zelig0n

New member
איזה שושואיסט

יעקב, ממליץ לך לשים תמונות ואת מספר הנייד אחרת המודעה שלך נראת כמו ספאם. את מספר הנייד יש לייצג באותיות כדי למנוע התקשרויות מכל מיי מכונות אוטו׳. בהצלחה עם המכירה. ברוך, גם אני במקרה מוכר באיזורך, אבל לא מה שאתה מחפש. בשביל להגדיל את טווח החיפוש שלך (ולא להיות מוגבל לחלוקת האיזורים של Craig's list) תוכל להשתמש ב-craigsy.com לגבי השאלות שלך, אופנוע (או כל רכב לצורך העניין) קונים במקום. אם אתה רוכש מבן אדם פרטי, הוא אמור לתת לך את המפתח ביחד עם הטייטל (תעודת בעלות בתרגום לא חופשי). כשתרשום את הרכב על שמך (בסניף ה-DMV הקרוב אליך) אתה מוסר להם את הטייטל וכעבור שבוע\יים אתה מקבל אחד אחד בדואר. הביטוח קצת יותר בעייתי (=יקר) לבעלי רשיון זר, אבל אני לדוגמה משלם באיזור ה-$100 לשנה ביטוח חובה (יקר בגלל הדוחות והתאונות דיש לי על הרקורד). בהצלחה גם לך...

יעקב ו

New member
אתה אשם בזה ששמתי מודעה

זה שברחת ממני בקלות בכל פעם שהיו קצת פיתולים. מה עוד שאחרי זה פגשתי את הרוכב FJR שפנינו איתו שמאלה כשהגענו לכביש 1 והוא סיפר לי שיש לו 45000 מייל על האופנוע מאותה שנה... אבל אתה צודק אני אשפר את המודעה.

Baruch K1

New member
זליג תודה. מה אתה מוכר והיכן אתה נמצא?

ועוד שאלות: תוך כמה זמן חייבים לרשום ב DMV? האם הביטוח חייב להיעשות או יכול להיעשות לפני הרישום? האם ב DMV משלמים גם את המס (10%)? האם הרישום יכול להיעשות ע"י צד שלישי? (הבן שלי למשל שאינו רוכב, אבל אמור לרכוש אותו לפני הגעתי)

Baruch K1

New member
פרטים נוספים

קודם כל, תודה לכל המגיבים. אתם בהחלט סייעתם לי במידע נוסף שלא הייתי מודע לו. לא עלה בדעתי שכל כך הרבה חברי פורום זה נמצאים מעבר לים. לכל המציעים אופנועים, אז אני מחפש אופנוע "עם שוק" על מנת שאוכל למכור אותו כעבור חודשיים. מחפש קרוזר או טורינג (לא ספורט ולא טורינג ספורט). אופנוע שיהיה נח לרכיבות ארוכות ו"שלוות" (שלא כמקובל לרכב בארץ). אופנוע שיהיה נח גם לקשירת ציוד קמפינג (שק"ש, אוהל ותרמיל ציוד אישי). עדיפות לאופנוע הנמכר באזור סן חוזה, משום שעד לקניה לא אהיה נייד מספיק ויקשה עליי להגיע למקומות רחוקים על מנת לבדוק את האופנוע. וכמובן, אופנוע שמחירו אינו גבוה (למקרה והמכירה תתעכב - שלא אשאר תקוע עם סכומים גבוהים בקליפורניה בזמן שאני זקוק לכסף כאן)

למעלה