טיול באפריקה

חי בר

New member
יש כמה מועדוני צלילה

בלילונגווה, בלנטייר (שניהם מוציאים צלילות וקורסים לאגם), קייפ-מקליר וגם נקטה-ביי. מועדוני הצלילה רשומים ב-MTA (MALAWI TOURIST ASSOCIATION ואפשר לקבל שם פרטים. דעתי האישית- עדיף ללמוד צלילה בארץ, ואת החופש באפריקה לנצל לצלילות אחרי שמגיעים לשם כצוללים מוסמכים עם קצת נסיון. לא חסר מקומות באפריקה עם צלילות מדהימות: דרא"פ, מוזמביק, טנזניה (כולל זנזיבר כמובן), קניה, אריתראה וכמובן מצרים
במהלך הקורס- שיכול לקחת שבוע- אין זמן להסתכל יותר מדי על דגים ובעלי חיים, לא פעם זה במקומות שנוחים למועדון ולמדריך ולאו דוקא באתר יפה. מי שמגיע כצולל מוסמך יפיק מכך הרבה יותר הנאה. מחירים- אין כמעט הבדל, לכן עדיף ללמוד בארץ, בשפת האם.

sela v

New member
צלילות

אני לא חושב שמי שרוצה לצלול, ומגיע מהצפון צריך להדרים עד ללינגווה או בלנטייר, כי הן קצת רחוקות מהאגם. כמו שאמרתי אני עשיתי את הקורס בנקטה ביי ולקייפ מקליר לא הגעתי. ניסיתי גם לצלול ליד דרבן, אבל צריך לקחת סירה עד לשונית, וחטפתי מחלת ים נוראה. לגבי המחיר בזמנו קורס בנקטה ביי עלה 110 דולר אין לי מושג איך זה כיום. מה שכן אני זוכר שאין תא לחץ במלאווי ככה שמי שנקלע לתאונת צלילה... אבל אולי זה השתנה, ושמעתי שיש מטוס מיוחד מדרום אפריקה שיכול לחלץ בעת הצורך. ודרך אגב מה זה חוק הצלילה שאתה רוצה לבטל?

חי בר

New member
../images/Emo32.gif מאז ביטול האפרטהייד

משרד התיירות של מלווי התחיל במסעות שווק של תיירות "מותאמת לדרישות" של דרום אפריקאיים, וכל זאת על מנת לפתות אותם לבזבז קצת כסף אצלם. בין היתר "תיירות צייד" ו-"דייג" שמשום מה הדרא"פ מזילים ריר מהפעילויות האלה (אגב, גם בנמיביה וגם בדרא"פ יש הרבה שמורות פרטיות למטרתו צייד וגם בשמורות הגדולות מוכרים רשיונות צייד למטרת דילול עדרים- הכספים הולכים לשמירת הטבע). בכל אופן, בין היתר יש המון חברות שמארגנות מסעות צלילה ו-SPEARFISHING (גם מזה הם מזילים ריר) לדרום אפריקאיים והנושא מאוד מפותח. לדרום אפריקאים יש סטנדרטיים אמריקאיים בכל מה שקשור לאיכות החופשות שלהם ובין היתר גם רגישות לנושא תא הלחץ וכו'. במהלך קורס צלילה, שהצלילות קצרות ולא עמוקות (והצלילות העמוקות הן בד"כ קצרות) יש סבירות נמוכה שחניך יצטרך פינוי לתא לחץ. אולי לבי"ח "רגיל" בשביל טיפול בבארוטראומות למינהן וכו'
לגבי צולל מוסמך שעושה "צלילות כיף" (בכל מקום בעולם) הוא צריך לתת את הדעת על הדברים האלה, כולל כיסוי ביטוחי לפינוי אווירי וכו'. קח בחשבון שגם אם אתה בספארי במרחק כמה ימי הפלגה מתא לחץ קרוב אז המצב לא שונה בהרבה. חוק הצלילה- אני לא רוצה להרחיב כאן יותר מדי, אם הנושא מעניין אותך אתה מוזמן לפורום צלילה בתפוז. אבל, בוא נניח שאתה אוהב לטייל בארץ. בוא ניקח מצב היפותתי, שהבן של איזה ח"כ יוצא לטיול עם שני חברים שלו במדבר יהודה, הם הולכים לאיבוד וח"ח קורה להם משהו או שסתם מבלים את הלילה באיזה ואדי וחצי עולם מחפש אותם. למחרת יש דיון סוער בכנסת שהנושא "פרוץ" וכל טמבל יכול לצאת לטיול בלי ידע ואפילו למות (ליפול מצוק, להתייבש למוות, לטעות בדרך וכו'- הדברים האלה קורים כל שנה לצערנו). אז קמה "ועדת בדיקה" וכמה אינטרסנטים בענף טיולים "מייעצים" לח"כ לחוקק את "חוק הטיולים" שיסדיר את כל נושא הטיול על מנת שלא יהיו יותר תאונות (חילוץ וכו' עולה הרבה כסף למדינה ולמשלם המסים). והחוק- הוא אומר שאסור לך לטייל לבד, קובע איזה ציוד מינימלי את חייב לקחת לטיול, מחייב אותך לעבור "קורס מטייל *", אם לא טיילת 6 חודשים אתה לא יכול לטייל לבד בלי "טיול רענון" עם מדריך, וכו' וכו'. נשמע סיוט? זה *בדיוק* מה שקרה בצלילה לפני איזה 30 שנה! עכשיו תאר לך שמחר מישהו טובע ומחליטים לעשות "חוק השחייה", אח"כ יבוא "חוק אופניים", "חוק סקייטבורד", "חוק צניחה חופשית" וכו'. אה, שכחתי, אם יש חוק צריך אכיפה, וצריך לממן את כל זה- אתה תשלם אגרה על כל הפעילויות האלה כדי ש-"משטרת הטיולים" תוכל לטפל בך ובעברייני טיולים אחרים. אין כמעט שום סוג ספורט/תחביב שלא נפגעים בו אנשים מדי שנה, אבל רק צלילה "נהנה" ממעמד חוקתי. למה זה מפריע לי? בגלל העקרון, בגלל שאיזה פקיד דואר שאפילו לא צולל עומד בראש "רשות הצלילה" ובעקבות תאונה החליט שאסור לצלול בארץ הקודש מעבר ל-46 מטרים, למרות שיש אנשים עם הסמכה ל-TRIMIX שיכולים לצלול גם ל-100 מטר, צוללים טכניים וכו'- כל אחד נדפק מכך. לי זה מפריע, וגם לרבים וטובים אחרים. כל מי שדואג שמחר יעשו חוק טפשי ומיותר שייכנסו לו לורידים בעיסוק החביב עליו, צריך להרתם למאמץ לביטול עוולה זו.

MacBarker

New member
תודה רבה לכולם.

תודה רבה לכולכם על המידע ועל העזרה בנושא הטיול שלנו. יש לי עוד שאלה קטנה, שמעתי שאפשר להזמין טיולים מהארץ כלומר שנינחת שם כבר הכל יהיה מוכן לנו. האם זה כדאי?

sela v

New member
את מתכוונת לטיול מאורגן מהארץ

או חברה מקומית? ואת מתכוונת לקניה, נכון?

OVERLAND

יש דבר כזה שנקרא אוובר-לאנד.אלו טיולי משאית מאורגנים מ-א' ועד ת'. אפשר לפגוש בהם חברה מכל העולם. יש טיולים שמתחילים באירופה ומסתימים בדרום אפריקה ויש כאלו קצרים הכוללים מדינה או שתיים. בעיקרון לא צריך להזמין מראש,אבל כדאי לאסוף אינפורמציה על חברות כאלו, לדעתי לא צריכה להיות בעיה למצוא חומר כזה באינטרנט. בכל אופן, חברה ישראלית שמתעסקת עם העניין הזה, היא חברת אקו. יש להם טיולים עצמאיים אבל הם גם מטווחים עם חברות המפעילות אוובר-לאנדים באפריקה. ראי קישור לאתר האינטרנט שלהם.

חיפוש מהיר..

בגוגל ע"פ overland,africa העלה אין סוף קישורים.(רצוי חיפוש מתקדם). אני בטוחה שלא תהיה לך בעיה ללמוד על האופציה. מהנסיון שלי מומלץ לטייל לבד איפה שניתן ולהשאיר את הטיולים המאורגנים למקומות שיותר קשה לנוע בהם. אני ניצלתי את האופציה הזו כדי לטייל בנמיביה שהיא ארץ ענקית והתנועה בה מוגבלת. לקחתי אוובר-לנד מדרום אפריקה לויק פוולז כשעיקר הטיול היה נמיביה.זה היה נח ,יעיל ,זול ומהנה :) חבל שכל התמונות באלבום סטיקי, אחרת הייתי משתפת אותך בהוואי המשאית :)

of Africa../images/Emo23.gifThe worm

כך נוהגת מלאווי להציג את עצמה לתיירים ולדעתי זו גם המציאות. אולי אין בה אטרקציות מדהימות, אבל זו מדינה נעימה וחמימה עם תושבים מקסימים, אגם נפלא ובקיצור.. אם יבוא לכן גם להרגע ולהינפש לפני שתחזרו הביתה, אין מקום טוב יותר ממלאווי לדעתי. בדגש על נקאטה ביי.

mrsbam

New member
the worm../images/Emo42.gifof africa

תודה... מה דעתך על זנזיבר... היית שם?

sela v

New member
אני הייתי בזנזיבר

וזה מקום מדהים. אוכל טעים, יש את סטון טאון, שמאד אהבתי את הסמטאות עם המרפסות היפות בבתים. חופים עם עצי קוקוס. סיור התבלינים ועוד...

הייתי גם

שבוע שלם. זנזיבר שווה ביקור, כמובן למי שכבר מגיע לקניה, טנזניה. אבל הייתי מזהירה אותך מלצפות לאיזה אי טרופי קסום כמו שרואים בסרטים.אנילא אומרת שלא נהנתי. אבל אחרי שהייתי בעוד הרבה מקומות אחרים באפריקה, זנזיבר פשוט לא נחשב אצלי לטופ של הטופ. טוב, לא התכוונתי לקלקל לך את הפאן, אין לי ספק שתהנו שם, כי זה באמת מקום יפה. אחד הדברים המדהימים שם הוא לחוות את עניין הגאות והשפל. החוויה הזו לא תישכח לעולם.ואם כבר את פה, למה שלא תיכנסי לגלריות לראות קצת תמונות?

חשוב חשוב!

נזכרתי פתאום. כדי להיכנס לזנזיבר צריך שיהיה לכם כרטים חיסונים בין לאומי. לא מספיק הכרטיס של קופ"ח. נדמה לי שהם בודקים את החיסון ל -YELLOW FEVER.והם בודקים....

mrs bam

New member
אני כבר מתה להיות שם.

.. שמעתיעל הנשים האלו שמחכות בחוף לבעלים שלהן שיחזרו מהים ומתקשטות עבורם בציורי חינה

sela v

New member
רוצה לכתוב לפורום

חוויות מהטיול? לא יודע אם קראת הודעות קודמות, אבל אפשר לפתוח בלוג, ואני אצרף את זה לקישורי הפורום.

טיול פורום ל..

סלע, מה דעתך לארגן טיול פורום לאפריקה? חחח על סמך נסיון העבר זה יכול להיות משעשע. אה... ואם לא כ'פת לך, תמצא לי מימון?

למעלה