טיול באפריקה

mrsbam

New member
טיול באפריקה

היי אני טסה אם חברות לקניה טנזניה וזנזיבר ויש לי כמה שאלות..אם יש מישהו שביקר באחד מהמקומות הללו ויכול לייעץ בעניין מספר דברים אשמח לקבל תגובה... השאלות שלי הן: א. האם זה מסוכן לעשות טיול עצמאי באזורים אלו... (אנחנו שלוש בנות וזה טיול עצמאי ראשון) ב. כמה זמן לפני צריך לעשות חיסונים...? וגם לאן כדאי ללכת...?

yaronsh

New member
אפריקה

היי, אין בעיה לטייל לבד, ושלישיית בנות זה די ויותר. אתם לא תהיו לבד. חייבים לשמור על הגיון. לא להסתובב לבד בחושך בערים הגדולות. בזנזיבר אין מה לדאוג כל עוד את לא לבד בחושך ואז זה בעיקר הטרדות בלבד... אם כי בכל המקומות קרו דברים. חשוב לא לעזוב את שדה התעופה בחושך שכן גם המוניות מסוכנות בניירובי משדה. חיסונים - כמעת הכל ומייד !!! כי יש זריקות שצריך בסדרות. להזהר ממחלות ... זה לא המזרח ... באפריקה באמת חוטפים הכל !!!

mrsbam

New member
אפריקה

תודה שהשבת לי על השאלות.. היית באפריקה? אנחנו מאוד רוצות ללכת אבל הסיפורים קצת מרתיעים על אנשים שנשדדו.. איפה אתה ממליץ לבקר?

ashmash

New member
בתור מי שנשדד באפריקה

הרשי לי להכניס את השוד והאלימות לפרופורציה. האוכלוסיה באפריקה מאוד עניה, עוני שבאמת קשה לדמיין אם לא רואים אותו. עם העוני מגיע הפשע... אבל, מיליונים מטיילים ברחבי אפריקה מידי שנה ורובם ככולם של המטיילים חוזרים לארץ ממנה הגיעו בשלום. מה שצריך לעשות זה פשוט להקשיב לעצות של המקומיים, מפני שהמקומות רבויי הפשע הם מקומות מאוד ממוקדים ופשוט לא להגיע לשם. כמובן שגם לא מומלץ להסתובב ברחוב עם תכשיטים ולנופף בשטרות של מאה דולר, כי כפי שפתחתי, יש שם אנשים עניים מאוד שמסתכלים על התיירים המערביים בקנאה עצומה. ובמקרה הכי גרוע, אם וכאשר כבר נופלים קורבן לשוד, פשוט נותנים לשודדים את הכסף (כפי שאמרתי, לא מסתובבים עם הרבה כסף עלייך בכל מקרה, כך שזה לא כזה נורא) וזהו... בכל מקרה, המדינות שאתן רוצות לטייל בהן הן מדינות מאוד מתויירות ולא לחינם, כי די בטוח שם לתייר הממוצע. באשר לטיפול רפואי, כפי שכבר השיבו בתגובה אחרת, רצוי לקבל כחודש מראש, על מנת שהגוף יספיק לפתח נוגדנים לחיסונים הפעילים ועל מנת להספיק לעבור חיסונים שדורשים מספר זריקות. וסלע מנהל הפורום טייל באפריקה מספר פעמים, גם במדינות שציינת והוא ודאי יוכל לייעץ טוב ממני.

ashmash

New member
אה ומשהו קטנטן נוסף

נשדדתי בדרבן בדרום אפריקה, לא באחת המדינות שציינת, אבל כללי הזהירות נכונים לכל מדינת עולם שלישי, לא רק ביבשת השחורה...

חי בר

New member
את חברה שלי שדדו בקניה

שדדו אותה חבורה של 4-6 כושים, בצהרי היום באמצע שדרות מוי (MOI AVENUE) שזה אחד הרחובות הכי מרכזיים והכי סואנים בניירובי. מהלך השוד לקח רק כמה שניות, במהלכות שניים החזיקו אותה מהידיים, אחד תלש את הפאוץ' שהיה על המתניים שלה, ושניים אחרים הרחיקו את הקהל. אחרי שהם הסתלקו אנשים באו לעזור לה ולקחו אותה לתחנת המשטרה. הנזק היה שעון היד שלה שתלשו בכח, 50 דולר שהיו בחגורת המתניים וקצת הלם. כאן המקום לציין את האסטרטגיה שנקטנו- אנחנו הקפדנו לפזר את הכסף ב-2 מקומות. בחגורת הבטן הפופולרית כ"כ על מטיילים שמנו רק קצת כסף בתור DECOY. ממילא כייסים וגנבים יודעים שלכל התיירים יש את זה. אז אם נגזר עליך להשדד, שיקחו את זה עם המעט כסף ולא ימשיכו לחפש יותר מדי- צריך לזכור ששוד זה בד"כ ארוע שלוקח רק כמה שניות והשודד גם הוא לחוץ ורוצה לברוח (אם מדובר על שוד שעוצרים אוטובוס באמצע שומקום, מפשיטים את כולם ולשודדים יש כל הזמן שבעולם- שום דבר לא יעזור). אנחנו שמנו את רוב הכסף בתוך שרוול שמתלבש על הרגל (כמובן בתוך שקית ניילון אטומה למים). מוכרים שרוולים כאלה בחנויות מטיילים. היתרון- פחות פופלרי וכמובן שיותר קשה לשדוד את השרוול הזה אם יש כמה שניות כי אין זמן להתחיל להפשיל מכנסיים וכו'. אפשר גם לתפור תוך 5 דקות כיס נסתר בחלק הפנימי של המכנסיים. לא פחות פופולרי משוד- ואולי יותר- זה כייסות בתוך אוטובוסים ומקומות צפופים, חיתוך תיק עם סכין יפנית והוצאת כל הבא ליד, גניבה של חפצים ללא השגחה. קשה לשים לב לכייסים הם עושים את העבודה שלהם במקצוענות, לכן צריך לדאוג להשאיר מינימום פתחים שקוראים לגנב: לא לשים ארנק או כסף בכיס החולצה, לזכור שסיכוי רב שפאוץ' חיצוני יהיה ריק או ריק למחצה בסוף הנסיעה באוטובוס. את התרמילים אנחנו כיסינו לפעמים בכיסוי נגד גשם במקרים אחרים בשק ריק שבכלל לא משך תשומת לב של גנבים וגם הקשה על חיתוך והוצאת דברים. אחת השיטות הנפוצות לגנוב תרמיל היא בעצירה של האוטובוס מישהו עולה לגג ופשוט זורק אותו לחבר שמחכה למטה. כשהתרמיל סתם בתוך שק הוא פחות בולט מתרמיל בצבעים זוהרים לפי מיטב האופנה. אם לא היה שום אפשרות או מקום לקשור התרמילים אז לפחות קשרנו אותם אחד לשני עם האבזמים כדי ליצור גוש מגושם וכבד. ולסיום- אני לא חושב שאפריקה שונה ממקומות אחרים בעולם מבחינת כמות כייסים, מעשי שוד תיירים וכו'. להערכתי יש אותו סיכוי שיכייסו אותך בתחנת רכבת של עיר אירופאית גדולה או באפריקה. לא צריך להיות פרנואידים רק זהירים/עירניים, להשגיח על הציוד בצורה סבירה, וכמובן לא לחפש צרות במקומות חשוכים בלילה
- בכל מקום בעולם...

mrsbam

New member
אפריקה

מה שאתה מספר מפחיד.. הייתי כבר בארופה אבל הסכנה שארבע חמש אנשים ישדדו לאור יום באמצע מקום סואן קלושה בעולם מערבי... אבל כנראה שזה הסיכון כדי לראות קצת טבע בעולם הזה:)

ashmash

New member
ועוד על פשיעת תיירות ברחבי העולם

את מוזמנת לקרוא את חוויותיו של יואב לפני כשבועיים בלונדון... אם אין לך כוח לקרוא הכל, תדלגי על הכותרות השונות ותגשי לקרוא ישר את חוויותיו בפיקאדילי סירקאס... אם זה קורה באחד מאתרי התיירות הפופולריים בלונדון, אין טעם לפחד מאפריקה...

mrsbam

New member
סיפור מהסרטים

קראתי איזה סיפור מהסרטים... הייתי בלונדון והאמתצ שקצת קשה שדבר כזה יכול לקרות...

ashmash

New member
גם אני הייתי בלונדון וקשה להאמין

שדבר כזה קורה... אבל, זה הגיוני, בעיר גדולה, יש הרבה פשיעה...

sela v

New member
לא היה משהו שיעורר את החשד שלך

בחנות לפני שנכנסת אליה?

mrsbam

New member
סיפור מהסרטים

קראתי איזה סיפור מהסרטים... הייתי בלונדון והאמתצ שקצת קשה שדבר כזה יכול לקרות...

natyh

New member
אפריקה והעולם

יבשת מהממת לפי כל קנה מידה . קודם כל קחי איתך מזרקים אם ובמידה ותצטרכי שיזריקו לך מהמזרק שלך לא מזרקים מקומיים בשימוש רב פעמי . בקניה נוסעים בצד שמאל ומי שלא רגיל עלול להידרס כמעט נהרגתי הנהגים לא יעצרו יצפצפו ולא יעצרו , חייבים להיזהר . מסוכן לא ממש אם יודעים את הכללים , יש באפריקה הרבה ישראלים לכי להרצאות וחפשי מלונות מומלצים , לתחילת הטיול , ותכנון ראשוני . לאחר ההלם הראשוני , ששוה להתכונן חודש נוסף ולדחות את היציאה מאשר לחטוף הלם, כאמור אי הידיעה מסוכנת , אפריקה הופכת להיות מקום נהדר וקליל לטיול מקום שמתאהבים בו . תיהני נתי

בחירה מעולה

אני הייתי כמעט שנה באפריקה לבד, אז ככה שבשלישיה לא צריכה להיות שום בעיה. נראה לי שהחברים שכתבו לפני כתבו דברי טעם (מי אני בכלל שאתן ציון :)בכל אופן, אפריקה לא הופכת למקום טוב לטיול, היא כזו כבר הרבה שנים, רק שהישראלים עוד לא מציפים אותה. בעצם כשאני הייתי כך זה היה, לא ברור איך המצב כיום.(1997).בעניין הסכנות, כפי שכבר נאמר, לא כדאי להתגרות במזל וחשוב להישמר למרות שבסופו של דבר זה עניין של מזל.אני ממליצה לכן לקרוא את כל מה שנאמר לגבי הלריאם בפורום זה כדי שתוכלו להחליט בעצמיכן כשכבר יהיה לכן מידע מוקדם.הסבירות לחטוף מחלות ומלריה ממש גבוהה, מנסיון.ובעניין התכנון.. לדעתי מלבד את הימים הראשונים, אין צורך לתכנן, כי המידע שיגיע לידכן שם, הרבה יותר חם ומעניין מכל מה שתמצאו פה.
ועוד דבר קטן... אם יצא לכן להגיע למלאווי... תודו לעצמכן כל החיים.

mrsbam

New member
אפריקה

תודה שהגבת על ההודעה שלי, באמת עזרת לי. בקשר להערה שלך בסוף ההודעה, מה יש במלאווי?

sela v

New member
בעיקר אגם

למרות שאפשר לעשות כמה טיולים רגליים. אני טיפסתי בצפון המדינה לכפר בשם ליוינגסטון (על שם האיש), למרות שאפשר לעשות את הטיול עם ג'יפ. יש עוד כמה טיולים בדרום המדינה. רוב המדינה כמו שכבר אמרתי היא לאורך האגם, ובאים בעיקר לשבת ליד האגם (יש כאלה שבאים ל"עשן"), ואפשר לעשות גם קורס צלילה באגם. יש דגי מים מתוקים יפים באגם. אני עשיתי את הקורס בנקטה ביי, אבל אני לא יודע אם עוד יש מישהו שמעביר בכפר הזה קורס. לגבי הסכנות. יש את סכנת המחלות, המלריה במיוחד נפוצה בעונה היותר רטובה, אבל עדיין צריך להזהר, וחוץ מהטיפול התרופתי, להמנע מלהעקץ, ע"י לבישת ביגוד מתאים, ולשים חומר נגד יתושים, ולישון באוהל או תחת כילה. לגבי הסכנה. מנסיון ניירובי מאד מסוכנת. זה לא אומר שאי אפשר לטייל שם, אבל צריך להזהר. אם מקומי מתחיל לדבר איתך ברחוב ככה סתם, כלומר לא בשביל להציע ספארי (שגם כדאי למצא לבד, כי אחרת משלמים יותר). פשוט תתעלמו מהם. אני טיילתי באפריקה ב-96, וחזרתי לפני שנה וחצי לעוד חודש בקניה ואוגנדה, שבעיניי אוגנדה היא המקום לטייל בו.

sela v

New member
רק שלצערי

אין לי מידע קונקרטי על מועדוני צלילה פעילים. נדמה לי שמועדון הצלילה בנקטה ביי נסגר.

למעלה