טיול באירופה

• פותח הנושא weaa
  • פורסם בתאריך

weaa

New member
טיול באירופה

החלום שלי הוא לרכוש "ואן" עם מיטה ולחרוש את כל אירופה במשך חצי שנה האם זה אפשרי? איפו כדאי לקנות את הרכב? קמה זמן מותר להיות באירופה בויזת תייר? האם דרך צימצום עלויות לינה (על ידי לינה בואן) ובישול בשתח, הטיול יהיה בעלות סבירה?

נשמע כיף

אבל יש הגבלת שהיה של 3 חודשים במדינות האיחוד ואז צריך לצאת למדינה שלא כלולה באיחוד (שוויץ למשל או משהו אחר), וזול זה לא יצא בכל מקרה כי לואן יש מנוע גדול וזולל דלק, והדלק באירופה לא זול בכלל, יש גם כבישי אגרה, ועלות חניוני לילה וחניה בערים וכו'. יחד עם זאת טיול כזה בשינוי קל בהחלט יכול להעשות. בדיקה בפורום טיולים בחו"ל תתן לך יותר פרטים מדוייקים.

Nobilis

New member
לא מדוייק

יש הגבלה של שלושה חודשים למדינות באזור השנגן. לא כל המדינות באיחוד חברות בשנגן (לדוגמא - בריטניה אינה חברה בשנגן), ולא כל המדינות בשנגן חברות באיחוד.

yaelisam

New member
ומעבר לזה- חובה לצאת לשלושה חודשים לפחות

לפני שנכנסים למדינות שנגן שוב. (כמובן בתנאי שהשהיה במדינות אלו היתה שהיה של 3 חודשים- ברצף או שלא ברצף)

mic26

New member
לדעתך זה יוצא יותר יקר מטיול רגיל

שכולל טיסות פנים, רכבת, אכילה במסעדות ולינה במלונות? לא בדקתי את העניין, אבל זה לא נראה לי הגיוני. לפחות בצרפת יש הרבה חניוני לילה בחינם.

לא, אני לא חושבת שזה יותר יקר

אבל זו עדיין הוצאה לא מבוטלת- להשיג רכב = לקנות, דלק, מזרון, פזגזית (אסור להביא במטוס), מוצרי מזון ואולי גם מקרר נייד , אגרות שונות בכבישים או מס כבישים (כמו בשוויץ למשל), חניונים, ובהתאם למצאי הקיים- שירותי מקלחת גם הם עולים בחלק מהמקומות וכן כביסה וכו'. קשה לי להעריך כמה זה עולה, אבל יש מישהו בפורומים שמשכיר קראוונים באירופה, הוא בטח יודע יותר כמה עולה טיול בסגנון הזה (בשינויים קלים).

למעלה