טיול אחרי הצבא

GrPaRaFo

New member
טיול אחרי הצבא

אני כרגע חודשיים לפני צבא אבל חושב בכלליות על טיול אחר כך. אני חשבתי עלתאילנד דרום אמריקה או אוסטרליה.. איך עובד הקטע של יציאה מהארץ וההגעה למדינות זרות ? אני צריך לבקש אשרת כניסה או משהו כזה? יש הגבלת זמן לשהייה שם? אפשר לעבוד שם תוך כדי ,על מנת להרוויח עוד זמן? צריך חיסונים או משהו בסגנון?

syair

New member
../images/Emo13.gif יפה שאתה כבר מתכנן

לפחות בזמנים הקשים יותר בצבא תוכל לחשוב על מה שמצפה אח"כ. לשאלותיך: איך יוצאים מהארץ? פשוט קונים כרטיס טיסה, וטסים ליעד הרצוי. אשרת כניסה (ויזה) צריך לקבל לחלק מהמדינות. לפעמים צריך להשיג את האשרה מראש, כלומר עוד בארץ, כמו למשל להודו, ולעתים אפשר לקבל אותה בשדה התעופה או שלא צריך אשרה בכלל. כל מדינה מגבילה את משך השהייה בה אם אתה לא אזרח שלה, אפילו אם לא צריך ויזה. בחלק מהמדינות אפשר לעבוד בעבודות שונות, כמו עבודות בחקלאות. לגבי חיסונים, השאלה לאן אתה מתכוון לטוס. למדינות קרות, ומדינות המערב, אין צורך בחיסונים.

מריושי

New member
בד"כ הגבלת השהיה היא

ל90 יום (כולל הארכות ויזה) ומעבר לזה צריך סיבה טובה כדי לקבל הארכה נוספת בנוגע לחיסונים- תפנה למרפאות למטייל (תשאל בקופת חולים שלך איפה יש) מספר חודשים לפני הטיסה עצמה כשתדע בדיוק לאן אתה מתכוון לטוס

GrPaRaFo

New member
תודה!

אז פשוט קונים כרטיס וזהו? ולא צריך לכתוב למדינה את כל הפרטים שלי ולמה אני לא מתכוון להשתקע שם? ונאמר ויש לי בעיות -בכל מדינה יש שגרירות ישראל או רק במדינות מופתחות?

syair

New member
זה לא כזה מסובך

בכל מדינה, אפילו קיבלת ויזה מראש. תקבל עוד במטוס טופס שבו תמלא את פרטיך כולל היכן תשהה ומה תעשה. תסמן V ליד Tourist ותרשום מלון, שתמצא במדריך שקנית לאותו יעד ככתובת שלך במדינה. בכמה מדינות מערביות, למשל בריטניה, ישאלו אותך שאלות בע"פ למה באת, לכמה זמן, כמה כסף יש לך וכו'. ואם יחשדו שאתה משקר יכולים להחזיר אותך לארץ. בד"כ השגרירות עוזרת רק אם יש בעיה מאד חמורה. תסתכל בדף הקישורים, ותמצא שם קישור למשרד החוץ הישראלי בו הוא מסביר באיזה מקרים השגרירות עוזרת. דרך אגב איזה בעיות אתה חושב שיכולות להיות לך שם? שגרירויות ישראל פרוסות במדינות השונות, ולא רק במדינות מפותחות. בהודו ונפאל יש שגרירויות כמו גם בבריטניה, ארה"ב וכו'.

GrPaRaFo

New member
אוקיי

הבנתי ,כי אף פעם לא היית בחול אז אין לי מושג בתחום. ותמיד שמעתי ויזה ויזה אז חייב להיות חשוב. ונאמר אם נגמר לי הכסף בארץ זרה שיהיה לאן לפנות ועוד יותר טוב אם זה מישהו מישראל..

syair

New member
אתה אמור להיות ילד גדול

אם נגמר לך הכסף, ותתקשר לשגרירות הם יאמרו לך הם יאמרו לך שתשתמש בשירות של Western union, תשאל בכל סניף דואר איך זה עובד או בקישור. תסתכל בשני הקישורים ששלחתי לך, הם יענו לך על רוב שאלותיך.

למעלה