טיול אופנוע

asaph1

New member
טיול אופנוע

שלום לכם. אני מתכנן לעשות טיול ענק (מתישהו בשנה הקרובה). לא החלטתי עוד אם בדרום אמריקה או במזרח הרחוק/אוסטרליה. אני רוצה לשלב בטיול טרקים ושהיה בערים, וגם לעשות חלק ניכר ממנו על אופנוע. עכשיו, לי יש רשיון ישראלי לאופנוע אוטומטי עד 500 סמ"ק, כלומר קטנוע. אני שמעתי שבתאילנד לפחות, אפשר לשכור אופנוע גם בלי רשיון בכלל - זה נכון? זה חוקי? זה מבוטח? אשמח אם תענו לי. ואם עם רשיון - האם זה יפריע שהרשיון שלי הוא לקטנוע? האם ישימו לב לזה בכלל? כמובן שאני מתכוון ללמוד לרכב על אופנוע רגיל, אבל אני מניח שזה לא יהיה יותר מדי קשה. השאלה היא האם אני צריך ממש לעשות טסט שוב לאופנוע ידני. וכמו כן - איפה יותר כדאי מבחינת קלות השגה של כלי ורכיבה, במזרח הרחוק או בדרום אמריקה? תודה, אסף

Yo-man

New member
לא תהיה בעיה למצוא אופנוע

אבל במקרה של תאונה, חלילה, לא יהיה מי שישלם לך על הטיפולים, התרופות או האישפוז אם נהגת ברכב שאין לך רישיון לנהוג בו. בדרום אמריקה יש אופנועים בברזיל ובמדינות החמות יותר. בפרו-בוליביה-אקוודור-צ'ילה-ארגנטינה, שהן מדינות קרות וגשומות יותר שוק האופנועים להשכרה לא מפותח. באסיה יש המון אופנועים להשכרה, בעיקר בתאילנד, ויאטנאם והודו (למרות שבהודו אין כמעט אופנועים אוטומטיים). הם באמת לא מקפידים על נושא הרישיון יותר מדי, אבל אל לך לחשוב שזה עובד לטובתך. להיפך. באוסטרליה יקר לשכור אופנוע, אבל אפשר לקנות, אם אתה בענין. זה אמור להיות תענוג, אבל זו הוצאה גדולה על הרכישה, הביטוח והציוד שאתה צריך איתך. בלי קשר לאופנועים - טיול למזרח אסיה ואוסטרליה לדעתי מהנה יותר מטיול לדרום ומרכז אמריקה. אבל לא על זה שאלת

ashmash

New member
דרום אמריקה באופנוע

ראית את הסרט על צ'ה ונדלקת?
בכל מקרה, למיטב ידיעתי, אין הבדלה בין הרשיונות השונים לאופנוע (1, 2 ו-3 כולם מוגדרים A בהמרה של הרשיון הישראלי ללעז). מצד שני, כן קיימות במדינות השונות עצמן קטגוריות שונות לאופנועים (לא בהכרח חופפות לאלו של הארץ) ואני מניח שהם עשויים לבצע בדיקה האם הרשיון שלך מתאים או לא. כפי שענו לך, גם אם לא יעשו לך בעיה בהשכרת אופנוע במקום מסויים, ברגע שתהיה לך תאונה, מעבר לאי הנעימות בתאונות אופנוע, עשויה להיות לך בעיה ביטוחחית. כל עוד הכל בסדר, הכל בסדר... לא?! באשר לאופנוע עצמו, אם אתה מתכוון לקנות אופנוע, שים לב שאופנוע ישן (וגם חדש) עשוי להיות במצב מכני לא טוב וכרוכב מועט נסיון, לא כל כך כיף להיתקע בחור שלא מבינים אותך בו או שהוא סתם נידח ואין בו אף אחד) עם אופנוע מקולקל שאתה לא בדיוק יודע איך לתקן... מעולם לא בחרתי לעשות טיול על אופנוע (יתכן מפני שאני מודע לסכנות שבנסיעה באופנוע, אחרי נסיעות על אופנועים וקטנועים שונים), אבל באפריקה פגשתי אנשים שחצו את היבשת עם אופנוע, כך שזה בהחלט אפשרי, אבל באמת, הייתי ממליץ לך קודם כל להתאמן קצת על רכיבה בארץ, כי השינוי בין האוטומט לאופנוע, הוא לא גודל המנוע, כמו צורת הישיבה והשליטה על האופנוע...

natyh

New member
טיולי אופנוע

מכיר אישית שלושה אנשים שיברו את דרום אמריקה על אופנוע . ואת אלן כץ שחצה את אפריקה על BMW 1000 למיטב זכרוני. ובאופן אישי גם אני ניסיתי קניתי הצטננתי הבנתי שזה לא בשבילי ומכרתי . אישית קניתי בצילה באיקיקה אזור סחר חופשי ימהה DT 250 הבחירה לא היתה נכונה כלל , וגם אופנועים גדולים בהרבה DR 600 וקוואסקי למיניהם והונדות XR למיניהן נגמרים מהר במרחקים ובדרכים המאד מאד קשות הללו. גבי בבלי עשה זאת על ימהה טנרה קרא את הספר שלו מסע האופנוע הגדול : בעיות : מבחינת לוגיסטיקה אתה חייב המון ציוד צמיגים ספר מיים כלי תיקון חלפים שלושה סבלים ותיקי אוכף אוהל שק שינה ועוד אתה הופך להיות גורילה ואתה תמעט מאד לצאת לטרקים כדי של יגנבו לך דברים או את האופנוע כולו : אז קח בחשבון רוצה ופנוע זה טיול אחר. אנשים שהיו מודעים לעניין החלו טיול רגיל ורק מאומר יותר קנו אופנוע והמשיכו. עבירות : בדרום אמריקה יש הרבה פרקים דרכי עפר ובוץ , אתה חייב להיות רוכב ברמת אנדורו כלומר מסוגל לעבור שטחים קשים אבנים דרכי עפר ועוד , במזרח אני לא יודע . הטיול הראשון שלי היה לגייזר אל טאטיו עם האופנוע גובה של 5400 ועברתי בדרך נחל קפוא בשם ריו פוריטמה שם נשבר הקרח מתחתי והאופנוע נרטב ונאלצתי להחליף מאוחר יותר קויל ומערכת התנעה בכמעט 200 דולר למיטב זכרוני סכום עצום למטייל תרמיל . קח בחשבון הרבה מעברי מיים הרבה מדבריות הרבה מקומות יבשים והרבה בדידות . מאחר שאני קורא פה את ההתלהבות שלך אני יכול להרגיע אותך כי בבוליביה בעיר טרינידד או רורנבקה עיירות גונגל ניתן לשכור אופנועים חייתיים אנדורו בגרושים ולרכב איתם לסן חוזה למשל טרק אימתני כך תוכל לרכוש ניסיון לפני . שם גם תוכל לראות את האינקא טרק אותו עברו בני ביידר מאור הנר הילל קרמר ועופר ביידר עם האופנועים שלהם ב 1987 עד שהגיעו לאמת המיים שמובילה אל מערת הקרח מקום בו תוכל לראות את המצבה לזכרו של בני ברטוב קיבוצניק מאור הנר ובוגר סיירת שלא חזר משם . את הטרקים הללו תתקשה מאד ללכת ברגל הם רכבו שם אז תבין מהי רמת הקושי המדוברת. במזרח נאפל למשל או הודו ניתן לקנות אופנוע אנגלי עתיק או לשכור כמובן הכבישים מאד מסוכנים ומאד לא מתחשבים , זוכר שראינו קסדה על הכביש ווספה 15 מטר מתחתינו בתוך הנהר , תביא בחשבון שבנפאל הכביש הוא נתיב אחד גם להלוך וגם לחזור ותביא בחשבון שהם טסים שם תייש על הגשר אחד מול השני ותבין מה הסיכוי שיתחשבו בך . קרא גם את חוויותיו של בבלי על התאונה שלו בהודו . בקיצור קח את זה לאט תתכונן שוה להוציא רשיון להתחיל טיול בדרום אמריקה לעלות לארה"ב אחרי שעשית חלק גדול מהטיול והתכוננת למשימה המפרכת שצפויה לך , ואז לקנות אותו ולרדת דרך מקסיקו גוטמלה בליז וכולי עד פנמה משם אניה הלאה . בהצלחה . נתי

natyh

New member
ושאל גם בפורום אופנועי שטח

כל חיות האנדורו שיוצאים למסעות הראלי מעולם אחר למשל של נועם היימן ואל הנגב לפני כן נמצאים בפורום הזה : יש בארץ ליגה וכולם מכירים את כולם ורובם עתירי ניסיון בדיוק בזה אנשים שכדאי להיוועץ בהם : אביב קדשאי , רז הייתן נדב לוגסי : בוגרי הפריז דקר ,ועוד ועוד יש הרבה מאד בעלי ניסיון בכך , רק קח בחשבון שהם למדו לרכב לפני הנסיעה ורובם גם מכונאים בחסד .

asaph1

New member
וואיי

תודה ענקית לכם על התגובות! לא ציפיתי לכאלה תגובות מאלפות:) אז ככה, אני כבר לא רוכב ירוק ממש, יש לי כבר שנה וחצי נסיון רכיבה בגוש דן, שזה אומנם לא דרכי עפר בצ'ילה אבל זה גם משהו:) לגבי הביטוח - זה בעצם מה שמדאיג אותי, החוקיות או הרשיון פחות:) אני רוצה לדעת שמה שאני עושה זה בסדר ושאם יהיו בעיות אני מכוסה - זה התנאי ללעשות את זה. כנ"ל לגבי דברים מכניים וכדומה, למרות שאי אפשר תמיד לצפות, אבל אני אעדיף לשכור אופנוע במצב טוב לעשרה ימים נגיד לקראת סוף הטיול באמת כדי לא לקלקל לי את ההתחלה, כמובן הכל בהתאם לזרימה של הטיול כשהמטרה היא כמובן מקסימום הנאה וכיף:) אני לא חושב שאני אתחיל להסתבך עם לקנות אופנוע ולמכור אותו אח"כ, אני אעדיף לשלם קצת יותר ולשכור אחד. ובעזרת השם הכל יהיה בסדר. התגובות שלכם די עשו לי טוב. ואחרון - יו-מאן - דווקא בדיוק על זה שאלתי! תודה רבה לך, עם הזמן שאני קורא אני נוטה קצת להסכים איתך. תגיד מה לדעתך העונה הכי טובה לנסוע לתאילנד/שכנות/אוסטרליה?

amirursafe

New member
טיול באופנוע

שלום אסף. לגבי טיול באופנוע פוליסת נסיעות חו"ל בישראל אינה מכסה , תאונות מרכב מנועי. כתוב במפורש שאתה צריך להחזיק רשיון ישראלי המתאים לרכב בו אתה נוסע. זאות אומרת שאם תטייל על אופנוע מעל המותר לך ברשיון תיהיה לך בתביעה בעיה גדולה. כל רכב שאתה נוסע בו בכל מקום בעולם אליך לוודא שיש לו ביטוח מקומי לנזקי גוף.

למעלה