טיולי רכיבה

טיולי רכיבה

טיולי רכיבה על סוסים למסעות ארוכים בטבע... יש דבר שכזה באחת מהיבשות? חבר שלי סיפר לי שהוא שמע על אפשרות לחצות את פטאגוניה ברכיבה, הוא רציני או שכדאי לי לבדוק אם הוא לא הקפיץ פטריות לאחרונה?

אמנון כ

New member
אני מכיר מישהי שעשתה את זה באירלנד

טיול רכיבה של כשבועיים אם אני זוכר נכון שכלל סוסים, ציוד רכיבה, ועוד. לצערי אין לי פרטים נוספים, אבל אני בהחלט יכול לומר שהיא נהנתה עד מאוד!! שווה לחפש מידע בגוגל, אבל יש לקחת בחשבון שזה לא הולך להיות זול.

זה לא יכול להיות בתור עבודה?

אולי כחלק מעבודה/עזרה/התנדבות בחווה או כהצטרפות לקבוצות בוקרים... והאם זה מחוייב שיהיה יקר? אירלנד זה אירפה, אבל מה בדבר מקומות כמו ארגנטינה, ברזיל, אוסטרליה? זה די משמעותי כשזה מתקרב למחיר.

sela v

New member
אפשר הכל

פשוט צריך לחפש או לפנות למקומות שמתעסקים בזה, ולהציע את כישוריך.

אמנון כ

New member
בררתי ומדובר ביותר מ-100 יורו ליום

וכמובן שצריך להיות מומחה בעל נסיון בתחום הרכיבה - לבלות ימים ארוכים על גבי סוס דורש ידע ונסיון שאינם מנת חלקם של רוב האנשים .

maz

New member
יש לך נסיון ברכיבה?

יכול להיות חוויה די כואבת למי שהשרירים שלו לא מורגלים לעניין. אני כותבת ונזכרת במצב הגב שלי אחרי טיול רכיבה של 4 שעות באקוודור. אפילו להרים את התרמיל אח"כ היה מייסר, שלא לדבר על ללכת איתו.

SPnage

New member
ביום הראשון זה כואב...

ביום השני כל כך כואב שלא רוצים להסתכל על הסוס, וביום השלישי כבר לא מרגישים כלום
וברצינות, אם טיולי סוסים זה מה שבראש שלך אז מונגוליה היא המדינה בשבילך. סוס הוא כלי התחבורה העיקרי מחוץ לערים הגדולות וטיול במונגוליה אינו שלם בלי טיול סוסים. אני עשיתי טרק על 10 ימים בצפון מונגוליה וכולל מדריכים וסוסי מסע יצא בערך 10$ ליום לאדם (לא כולל אוכל וציוד אישי). חוץ מזה אפשר כמעט בכל מקום במדינה לעשות טרקים עם סוסים לכמה זמן שרוצים, כולל מסביב לעיר הבירה. אני מכיר אנשים שפשוט קנו לעצמם סוס ויצאו לטייל לבד, אבל צריך ידע וניסיון בטיפול בסוסים. יש גם אפשרות לעשות משהו דומה בכמה מקומות בסין. יש את הטרק הידוע בסונגפאן, אבל למרות הנוף היפה מדובר רק בכ-4 שעות רכיבה ביום והמדריכים דואגים ממש להכל כך שלא צריך לעשות כלום. יש אנשים שזה מתאים להם, אבל אני קצת השתעממתי. בשיאחי אפשר לקחת טרקים ל-grass land שמסביב, ובנוסף במחוז מונגוליה הפנימית אפשר לעשות טרקים דומים לאלה שבמונגוליה, במדבר הגובי. העלות היתה מ-80Y ליום (בערך 10$) ומעלה לאדם כולל הכל.

תודה, רשמתי לפני.

זה נשמע מאוד אטרקטיבי. תוכל לנדב לי עוד אינפורמציה או מקורות מידע מסוג זה?

longride

New member
איך עושים טיול במונגוליה

איך מתכננים, איפה נוחתים, לאן ממשיכים, זה נראה לי אזור ממש לא מאורגן ולא ממופה

natyh

New member
נסה בבלוג

של יובל : קוגאוה שטייל שם ראה בקישורי הפורום בטאג ליינס . ראיתי הרבה מאד חומר על מונגוליה ברשת .

SPnage

New member
כמו בכל מדינה

נקודת המוצא לכל טיול במונגוליה היא אולן-בטאר הבירה. זה המקום היחיד שנראה כמו עיר אסיתית ממוצעת עם כל השירותים שצריך, כמו כן זה המקום היחיד במונגוליה למשוך מזומנים ולהחליף דולרים (לפחות בשער נורמלי), טלפונים, אינטרנט, הארכת ויזה וכ'. משם אפשר לצאת לטרקים באחד מארבע שמורות טבע בסביבה הקרובה לעיר, או לשכור רכב לנסיעות ברחבי המדינה. טיול במונגוליה מתבצע בעצם כמספר טיולים קטנים (של כמה ימים או כמה שבועות) כשאר בסיס המוצא הוא עיר הבירה. לצפון ולמערב אפשר לנסוע באופן עצמאי או בתחבורה ציבורית ולהסתדר כבר כשמגיעים. באגם חובסגול בצפון לדוגמא, יש שני גסטהאוסים שיכולים לסדר לך כל מה שצריך כולל השכרת סוסים ומדריכים. בדרום ומרכז המדינה זה קצת יותר בעייתי ורוב האנשים מתארגנים הכל באולן בטאר. בכל מקרה זה לא כזה מסובך ותאמין לי שברגע שתגיע לשם כבר תסתדר ותקבל את כל המידע שאתה צריך.

natyh

New member
בכל יבשת תמצא

בדרום אמריקה נסיוני המצומצם כולל : 3 ימים באיזור סן אגוסטין וסן אנדרס דרום קולומביה טיול סוסים דהרים מדהים . טרק האלפא מאיו מקשפמפה עד הבייס קמפ 4 ימים על סוסים ביום הראשון טיפוס של 1500 מטרים לא היינו מסוגלים לעשות זאת באותו זמן ללא סוסים . חצית פטגוניה ברכיבה השויצרי אותו מומחה להישרדות שטיל עם סיר ,ראה שירשור מתחת מה להביא לדרום אמריקה עשה זאת : אפשר מצריך זמן לימוד לאילוף סוסים , טיפול בסוסים האכלת סוסים : סוס הוא חיה שדורשת טיפול והאכלת הסוס אינה זולה , אם לא טיפלת נכון הסוס לא יטפל בך , או גרוע מזה . מוגוליה ללא ספק חלום לרכיבה אם כי לטעמי קולומביה יפה בהרבה . נסה את חות מכורה של אלי בכרם מהר"ל ללימוד יסודי . נתי

natyh

New member
קישור להודעה על השויצרי

קישור אגב נבות הפסיד לו בדו קרב ביניהם , על מה היה הדו קרב הראשון בין שני מומחי ההישרדות הללו אני לא זוכר ... הנקמה לא איחרה לבוא והיא היתה דו קרב מי עוצר את הנשימה יותר זמן במיים הקפואים בפיינה ... נבות ניצח בענק עם חמש ומשהו דקות , מתחת למיים ואז הגיע אלי לדו קרב האמיתי ... שחמט ... בזה הוא כבר לא ניצח ... אגב קצת מאוחר יותר אפרופו הישרדות ,נבות קנה קאנו ועבר עם שותף רק שניהם בלי מקומיים את נהר הבני בג'ונגל בבוליביה ( קאנו משוטים ) משימה לא קלה עבור מקומי וממש ממש קשה עבור זר , חבר אחר שלמד דרכי אלא מה ... על הסיפור הזה ... חזר על המסע בקאנו ממונע על הנהר מאנו בפירו וגם זה לא היה קל ... , ממש לא קל ( קריאת נהר היא משימה לא פשוטה בלשון המעטה ) גם אחרי שעברת קורס מדריכי ראפטינג . בקיצור בענין טיול סוסים מדובר על טיול הישרדות ברמה אני כמובן ממליץ על דרום אמריקה וכל שניה שתקדיש להכנה מדוקדקת , תורגש בזמן הביצוע . אגב אל תבינו לא נכון : אותם מומחי הישרדות הם לא רק אנשים מאד מוכשרים , לא רק , אלה אנשים שחשבו מאד לעומק והתכוננו מאד ברצינות לטיול ולמשימות שלהם . העובדה שאני מתאר אותם בצורה מבדחת משהו היא לאו דוקא כל הסיפור. נתי

קולומביה ופטגוניה נשמע לי טוב

תוכל לנדב עוד מידע? ובנושא רמת הרכיבה שלי אין מה לדאוג- לרכב אני יודע עוד מהיסודי ובזמן הקרוב אפילו אלך לעבוד בחוות הסוסים שבישוב שלי.

natyh

New member
קולומביה

תגיע לסן אנדרס קולומביה יש בסביבה חוות מפה ועד הודעה ... תזהה אותם בקלות והם יזהו אותך ואז או לקנות או לשכור לדעתי לשכור עדיף קיבלתי ביסקת חבילה את המדריך מחירים טובים ללינה , ירד ממך הטיפול בסוסים ותוכל לרדת מזה מתי שתרצה ולהמשיך בטיול רגיל . החיסרון כמובן מחיר . בענין הסוסים הרכיבה זה הדבר הקל : כתבתי בפירוש טיפול , לדעת מתי הסוס חולה , להאכיל אותו בזמן לדאוג לו לדיאטה נכונה לא פשוט , וטיפול וטרינרי לא זול לא פה ולא שם . בעליה לאלפא מאיו התמוטטו לנו שני סוסים ביניהם שלי אז בטיפוס 1500 מטר גבה משכנו אנחנו את הסוסים קטעים מסוימים ולא להיפך . קטע מענין היה בדרכנו חזרה , פגשנו בבחור צרפתי שסוסו התמוטט הוא פשוט העמיס עליו יותר מדי ואז פרדי המדריך שלנו החליט יומיים לפני הסוף לתת לו את הסוס שלי . על הסוס הזה שמרתי חמישה ימים העבדתי אותו בפרך דהרתי עליו וגם נתתי לו לנוח כשצריך . ועכשיו פרדי החליט לתת אותו לצרפתי שיתעלל בו ממש כפי שהתעלל בסוס הקודם. הסברתי לו בעדינות מה דעתי על הרעיון להרויח עוד קצת כסף ולגמור את הסוס , פרדי הבין והסוס המשיך לנוח אתי ! זו הכונה טיפול ! מסוס אפשר לקבל בתנאי שנותנים לו בחזרה , סוס חלש עלול למעוד , לשבור רגל ומזה כידוע אין שום דרך חזרה : במילים אחרות סוס ממש כמו רכב הוא נכס , חיבים לשמור עליו ולא להתיחס אליו כאל רכב שכור . בהצלחה . נתי

ההבדל בין סוס לרכב...

הרכב בד"כ יסע על דרכים... ואם יתקע יהיה ניתן להשיג גרר... או איזה מישהו שיועיל בטובו לפחות לאסוף אותך עם הציוד... אם הסוס נתקע באמצע טיפוס בהרים באמצע שום מקום... אתה הולך הרבה מאוד ברגל... אם או בלי הציוד...

ברור

לא היה בכוונתי כלל לצאת עם סוס למסע בודד וללא טיפול, כוונתי היתה ליציאה עם מדריך וכל הציוד הדרוש(מזון לסוס, ציוד לטיפול) וכמובן עזרה בטיפול בסוס(עוד בלימודי הרכיבה הבנתי שזה גורם לסוס לבטוח בך). אני גם איני מתכוון ל'התפרע' ולקרוע לסוס את הצורה כמו שהצרפתי עליו סיפרת עשה. אני מוצא ברכיבה חוויה מהנה שמאפשרת לחצות מרחקים נרחבים יותר מטרק רגלי ולהגיע למקומות שאף רכב לא יגיע וזה נראה לי הטיול האידיאלי בשטחים רחבי ידיים כמו פטאגוניה או מולגוליה(שהולכת ומסתמנת כיעד נחשק בעיני). גם הסוסים עצמם הם אתגר- זכור לי איך היו מספקים חוויה של רכיבה אם היו מטופלים היטב ובוטחים במי שעל גבם או לחלופין היו מעיפים מעל גבם את מי שלא בטחו בו או הפגין זילזול כלפיהם. סוס הוא מעבר לנכס. תודה על הטיפ. איזה סדר גודל המחיר של טרק סוסים באיזור המדובר?

sela v

New member
אני מכיר מישהי

שעשתה טרק סוסים במונגוליה עם שותף. רק שבאמצע הדרך הסוס החליט שהוא לא ממשיך יותר.

natyh

New member
למיטב זכרוני

משנת 1987 השתנו דברים בקולומביה ומשנת 94 השתנו דברים בפירו אז זה היה סדר גודל של מחיר מלון ללילה : סביבות 30 ש"ח ליום או 6 דולר ליום אני מעריך שהיום לא יקר בהרבה .

למעלה