טיולי ביה"ס

AYELET1

New member
טיולי ביה"ס

בכתבה זו, מדובר על ירידה גדולה במספר יוצאים לטיולים , עקב אי יכולת לעמוד בתשלומים (וגם כנראה עקב המצב הבטחוני, אך זו אינה הסיבה העיקרית). אמנם ישנה "ועדת הנחות", אך רבים מתביישים לעבור את התהליך. אכסניות מפוארות - למשל באחד הטיולים אצל הבת , הם ישנו בבית הארחה באיילת השחר. לא חסרות דוגמאות נוספות) - המייקרות במידה ניכרת את עלות הטיול. כשחלק מהתלמידים אינם יוצאים לטיול, האם זה עדיין "טיול חנוכי"? האם הוגן הלחץ המופעל על ההורים ש"נחנקים" כלכלית ומאפשרים בכל זאת לצאצא היקר (תרתי משמע) לצאת לטיול? מוזמנים לחות דעתכם

vered4

New member
מה הטיולים תורמים

אצל הבת שלי יש טיולי גיבוש חברתי. השנה עם לינה של לילה בחוץ (ביער). היא לא מעונינת לצאת, בגלל הלינה ופעולות "הגיבוש" המובטחות בלילה
ומה היא מבקשת? שאתן לה מכתב שבו אני לא מאשרת לה לצאת עקב המצב הבטחוני. לגבי אי יציאה בגלל מצב כלכלי, זה ממש נדיר אצלינו, ואם יש מעט ילדים אז עוזרים. אם יש יותר ממעט, צריך לדעתי לשנות את תכנון הטיולים כדי שיתאים לכולם. אבל השאלה היא מה מטרת הטיולים? גיבוש חברתי, ידיעת הארץ?

yalyul

New member
גם לי לא ברור ../images/Emo4.gif

ככל שהשרוכים גדלו ככה פחתה התענינותם בטיולי בי"ס ובקשו "אישור" לכך כמו שוורד כתבה מצד שני טיולים של התנועה לא היו מוכנים להפסיד גם אם מדובר בקריעת תחת כדי לשמש מדריכים לשכבות צעירות. מיותר לציין שטיולים של התנועה להוציא פולין שווים לכל כיס ותורמים לאהבת הארץ ולידיעתה אנא הסבירו לי במה בדיוק אמור לתרום הטיול של השמיניסטים בבית הספר השנה- אילת ,מתאכסנים בבית מלון ויוצאים לטייל בסביבה. טיול של 3 ימים מתוכו יום אחד חופשי... לדעתי ודעת השרוכונים...זה פשוט משעמם מנסיונם בשנים קודמות העיקר הוא עשיית פוגרום במלון נוסח הישראלי המטייל רעש בלאגן עישון בחדרים... (בשביל זה לא צריך לנסוע לאילת אפשר ללכת לחבר שהוריו בחו"ל) .
השנה לא שילמנו מראש עבור הטיול והבנים לא מתכוונים לצאת.

AYELET1

New member
ורד, אני הייתי נותנת מכתב

נורא קשה להכריח אדם שאינו מעוניין בכך, לצאת לטיות. יומיים באוירה לוחצת .מי שפחות "מקובל " בחברה עלול לסבול מאד מכך (אין, אין לאן להמלט...) מי שכן מקובל, אבל "סתם" ישתעמם, האם יפיק את מלוא התועלת? "אהבת המולדת" תוטמע בו באיזה טיול שיצא אליו מאונס? בכלל, אגב, אהבת הארץ תבוא מטיול חד שנתי? או שגם זה תחום בו להוים השפעה רבה מאשר לביה"ס?

vered4

New member
לא היתה לי כוונה להכריח אותה ללכת

הדבר היחיד שניסיתי לבדוק איתה, הוא האם החברה הטובה שלה, שאמא שלה לא מתכוונת לוותר לה, לא תרגיש קצת בודדה. מאחר ולדעתה אין בעיה, אז גם לי אין בעיה. פעם כשהייתי בקיבוץ, היתה הרצאה באיזה ערב של יום שישי, בשם "קולקטיביות רעיונית". אז לי אין בעיה לא להיות בקולקטיב

vered4

New member
איך שגלגל מסתובב ../images/Emo4.gif

בסופו של דבר היא החליטה ללכת, כי היא לא רוצה להשאיר את החברה לבד באוהל, ו...כי המחנכת אמרה שיורידו להם ציון אם לא יבואו. ועכשיו אני כבר חוששת לשלוח אותה בגלל ענין בטחוני. בן זוגי אומר שאף מחבל לא ידע בכלל לאיזה יער הם נוסעים, ואם הוא ירצה להתפוצץ הוא לא יסע דווקא לשם. מה דעתכם?

AYELET1

New member
בקשר לבטיחות-

אני מסכימה עם בן זוגך. קשה לדעת היכן יחליט המחבל להתפוצץ. מה שכן, לא כדאי לספר אודות מקום הטיול כאן ברשת (זו בדיוק הסיבה ששלחתי מסרים אודות מקום מפגש הפורום שהיה אמור להערך). מה שמקומם ומצריך התערבות, כך נראה לי, זה האיום להורדת ציון עקב אי השתתפות בטיול!!! נא לשים לב לאבסורד- מצד אחד ההורה צריך לחתום על הסכמה כדי שהילד יצא, ומצד שני איום בהורדת ציון...

עלות טיול בחטיבות הביניים היא אדירה

אני נדרשת לשלם 504 שקלים לטיול שנתי של 3 לילות בחטיבת הביניים. (בכיתות התיכון ל4 ימים 675 שקל).טיול לנגב, לינה באכסניית נוער, כולל קטרינג. לא נשאלנו כהורים כמובן להסכמתנו.אלא כחלק מהתשלום הכללי לוועד ההורים. אבל לא הצד הכלכלי הוא הכי משמעותי מבחינתי. אלא העלות מול תועלת. הם לא מפיקים ערך של טיול אמיתי, מטיול כזה- אלא בעיקרו ערך חברתי, וגם הוא חלקי. הגדולים יותר שלי, למדו בבית ספר אחר, הטיול היה עם התארגנות של הילדים לאוכל עצמאי בחוליות (יותר בלאגן להורים... אבל למידה של צרכנות והתארגנות) הלינה הייתה באוהלים בחוץ. והעלות של הטיול הייתה זולה יותר. אבל לא זו הנקודה, אלא הערך של טיול כזה מול הטיול של חטיבת הביניים של הבת. גם אצלה ברור לחלוטין, שאי הגעה לטיול, אינה מקובלת. הטיול הוא חלק מהפעילות של בית הספר (מסכימה עם זה אגב). הבעיה היא ,כמו תמיד, הפער בין הכוונה של "טיול" למודי ובין המציאות של טיול של חלק מהתלמידים, מתן שירותי קייטרינג וכו....

למעלה