אני יכולה לפרט, וזה הפוך לגמרי ממה שכתב eyestosee
כי הבנים שלי מאוד נהנו מלטייל רגלית בעיר, ולעלות לתצפיות. וכן, זה כן עניין אותם. והם מאוד אוהבים שופינג. כך שכל מה שהוא כתב בכלל לא נוגע לנו.
הגענו לניו יורק אחרי 6 שבועות בחוף המערבי, כך שאת רוב הקניות שלנו עשינו הרבה לפני. אבל עדיין הבכור נכנס לשופינג בחנות הענקית של יוניקלו בשדרה החמישית.
בגדול זה מה שעשינו (לא לפי סדר):
יום 1- סנטרל פארק (כולל כניסה לגן החיות. לא היינו באף גן חיות במהלך הטיול, והצעיר ביקש להיכנס לשם, אז נכנסנו)
יום 2 - שייט לליברטי איילנד ואליס איילנד. לא עלינו על פסל החירות (לא נשארו כרטיסים כבר) אבל כן עצרנו בשני האיים. מודה שמוזיאון ההגירה פחות עניין את הבנים, אבל מה לעשות שגם אנחנו ההורים חלק מהטיול, אותנו זה כן עניין, ותכלס להם לא היה ממש אכפת לשבת שעה עם הטלפונים שלהם ולחכות לנו... אחכ טיילנו באזור סאות' סטריט סיפורט, הלכנו לברוקלין ברידג', חצינו אותו ברגל, טיילנו בברוקלין (באזור שקרוב לגשר), אכלנו גלידה במקום הידוע שם.
יום 3 - museum of natural history (היינו ממש מהפתיחה ועד הסגירה. 8 שעות)
יום 4 - סיור רגלי בנקודות החשובות במנהטן: טיימס סקוור (תכלס הגענו לשם יותר מפעם אחת, בגלל חנויות השוקולדים שם....), מגדלי טראמפ, מגדל רוקפלר, מדאם טוסו - מומלץ בחום עם ילדים ובני נוער, ספריית העיר ניו יורק, תחנת גרנד סנטרל, אמפייר סטייט (עלינו עליו), כיכר יוניון. זה קצת רחוק, והגענו לשם ברגל רק כי היו שם מספר חנויות אליהן רצינו להגיע, כמו חנות קומיקס שעניינה את הצעיר, וסניף של dylan's candy shop ששני הבנים רצו להגיע אליו.
יום 5 - בבוקר היינו ב Intrepid sea air & space museaum, אחה"צ בקרנו ב one world observatory. ממליצה להגיע כשעה לפני השקיעה, כדי לראות את העיר גם באור וגם כשהשמש שוקעת. מאוד יפה.
יום 6 - metropolitan (כן, כן! עם הילדים!)
יום7 - צ'לסי מרקט ואזור ההיי-ליין
זהו בגדול. לא הלכנו להצגות, לא הלכנו לאירועי ספורט (הילדים שלי לא בעניין של אירועי ספורט בכלל), ועדיין היה לנו המון מה לעשות בניו יורק, וכולנו היינו חוזרים מחר בבוקר בלי להסס.