טיולים מניו יורק

vishenka11

New member
מנצלש"ת. אני מתכננת טיול עם בני בן ה-13

תוכלי לפרט בבקשה מה עשיתם בניו יורק?

EyesToSee

New member
מה אוהב ילדך?

אם הוא ילד ספורטיבי, קחי אותו לאירועי ספורט.

בתלות בעונה, יש בסביבת ניו-יורק ובעיר עצמה,פוטבול,בייזבול,הוקי קרח וכמובן כדורסל.
אם אתם יוצאים בעונת הקיץ, נסי לצרף מספר משפחות עם ילדים בגילו וצאו לנופש של מספר ימים באחד מחמשת האגמים הגדולים של מדינת ניו-יורק.

אני חייתי במדינת ניו-יורק וסביבתה עם שלושה ילדים מתבגרים וספורטיביים.
העיר ניו-יורק שעממה אותם לגמרי.

מה מעניין ילד בן 13 בראיית העיר ממרומי האמפייר סטיט בילדינג?
(או בקניות ב OUTLET)

ההורים מלבישים על ילדיהם את שאיפותיהם הכמוסות וגורמים להם סבל.

תני לו\להם אקשן!

vishenka11

New member
נוסעים באוקטובר, כך שאגמים

לא רלבנטיים. מתוכנן משחק NBA. שוב, אשמח לקבל המלצה לחווה עם רודאו/מירוצים. וגם המלצה ל- OUTLET באזור של איתקה/בדרך משם לניאגרה.

EyesToSee

New member
את מענישה את הילד, קחי חברה טובה לקניות

בחודדש אוקטובר יש מספר רב של ארועי ספורט, חלקם בתנאי מזג אויר קשה (פוטבול , גם בבפלו ,ליד מפלי הניאגרה).

אם את כבר מתעקשת לעשות קניות ב OUTLET, קני אותם בדרך חזרה מהמפלים, כך שלא תצטרכי להסחב עם הסלים בכל הטיולים.

יש מוזאון (מפחיד קצת לילדים באזור המפלים.

כדאי לעבור לקנדה וכדאי מאד לתכנן מראש מה אתם הולכים לעשות בטיול, אתם לא הולכים להיות לבד שם.

vishenka11

New member
אני ממש לא מענישה אותו, הוא מת על קניות

הרבה יותר ממני. מצד שני, שום ספורט לא מדבר אליו, למעט כדורסל.
לגבי מועד הקניות- אנחנו נוסעים לניאגרה ברכב ומשם טסים לוושינגטון, כך שזאת ההזדמנות היחידה שלנו לעשות קניות (מעבר קניות על הדרך בניו יורק).
יש לך משהו להמליץ עליו בדרך מניו יורק לניאגרה (נעשה אותה ביומיים- שלושה)?

EyesToSee

New member
מוזאון קודאק (רוצסטר), מוזאון קורנינג

https://www.cmog.org/
https://www.eastman.org/

יש המון עיירות קטנות בדרך שמוכרות מעשי בית כגגון: ריבות, מייפל סירופ, שמיכות.

למה טסים ממפלי הניאגרה לוושינגטון?

סעו ברכב שכור ועצרו בדרך, תוך כדי שינה ב מוטלים.

האנפה

New member
ג'רזי גארדנס

קניון אאוטלטים שנמצא בדרך שלכם וחביב מאד על ישראלים. בניו ג'רזי אין מס על בגדים, אז העסק משתלם מאד. כדאי לקחת בכניסה חוברת של קופונים שמחולקת לתיירים בלבד, עם הנחות נוספות בהרבה מהחנויות. גן עדן לנוער חובב שופינג.

vishenka11

New member
מכירים אותו, אבל פחות מתאים לנו

אחרי טיסה מתישה. נוחתים ב-JFK ממשיכים ברכב לניאגרה. נלון 2 לילות באיתקה, לכן מחפשת משהו באזור.

לאונידס

Active member
הנסיון המוגבל שלי אומר שלעצור במרכז מסחרי מקומי על הדרך

ולרכוש מוצרים בחנויות כמו target פותר את עניין הקניות.
לאמריקאים הפרש של 10% בין מרכז קניות אחד למשנהו חשוב ולכן שווה להם להשקיע זמן וטרחה נניח ביציאה ממנהטן לניו ג'רסי כדי לחסוך מס על בגדים.
&nbsp
לישראלי עיקר הפרש העלויות הוא בין ארה"ב לישראל שיכול להגיע ל 100% וגם הרבה יותר (תלוי מאיזה כיוון מחשבים).
אני לא בא להגיד שעוד כמה אחוזים אינם כסף, כל סנט חשוב, אבל עלות זמנו של תייר שונה משל מקומי, זמנו של התייר הרבה יותר יקר וכלכלית צריך לאזן את ההנחה הנוספת במרכז קניות טוב במיוחד בעלויות הנוספות של הזמן והטרחה בהגעה.
לי בד"כ הטרחה והזמן לא שווים את ההנחה הפוטנציאלית הנוספת למוצרים.
&nbsp
החישוב הכלכלי לא תקף אם השופינג נחשב בילוי ואטרקציה.

vishenka11

New member
אני לא מחפשת מול ענק אלא מקום שנוכל למצוא

בו מספר רשתות שהנער רוצה- נייקי, אדידס וגם משהו שקשור לגדג'טים/גיימינג/אביזרים למחשב

לאונידס

Active member
אני בד"כ מחפש מקום כזה ליד אחד ממקומות הלינה הצפויים

כזה שלנים בו יותר מלילה אחד.
בגוגל מפות אין בעיה למצוא כאלה בקרבת מקום - נסיעה קצרה.
&nbsp
בד"כ דואג באחד מהימים לחזור מוקדם יחסית מהטיול ואז בשעות הערב עורכים את הרכישות, לפעמים דווקא להיפך - על הבוקר קונים מה שקונים ואח"כ טיול.
מכיוון שמדובר בגיחה קצרה אפשר יותר מאחת.
יש כאלה שרוכשים פריטים רבים באינטרנט, למשל מאמזון, ומבקשים את המשלוח למלון (צריך לבדוק שמבחינת המלון זה בסדר) או איזשהו boxit ואז בכלל חוסכים בזמן הטיול.
&nbsp
לנסוע במיוחד לאיזשהו אאוטלט ענק ולהקדיש לו יום או יותר - לא בשבילי.

placid1

New member
ממש ליד המפלים, בצד האמריקאי יש אאוטלט

חביב, בגודל בינוני. גגלי Fashion outlets Niagara Falls

RonspotNL

New member
שאלה כי משהו לא מובן לי

מה הקטע להגיע לניו יורק אם ככה? אם אתם רוצים להגיע לניאגרה ישר למה לא לקחת טיסה ליעד קרוב יותר לניאגרה שיאפשר לכם לנוח יום אחד מהטיסה ואז להגיע לניאגרה? קצת לא ברורה לי התכנית טיול הזו

אני יכולה לפרט, וזה הפוך לגמרי ממה שכתב eyestosee
כי הבנים שלי מאוד נהנו מלטייל רגלית בעיר, ולעלות לתצפיות. וכן, זה כן עניין אותם. והם מאוד אוהבים שופינג. כך שכל מה שהוא כתב בכלל לא נוגע לנו.
הגענו לניו יורק אחרי 6 שבועות בחוף המערבי, כך שאת רוב הקניות שלנו עשינו הרבה לפני. אבל עדיין הבכור נכנס לשופינג בחנות הענקית של יוניקלו בשדרה החמישית.
בגדול זה מה שעשינו (לא לפי סדר):
יום 1- סנטרל פארק (כולל כניסה לגן החיות. לא היינו באף גן חיות במהלך הטיול, והצעיר ביקש להיכנס לשם, אז נכנסנו)
יום 2 - שייט לליברטי איילנד ואליס איילנד. לא עלינו על פסל החירות (לא נשארו כרטיסים כבר) אבל כן עצרנו בשני האיים. מודה שמוזיאון ההגירה פחות עניין את הבנים, אבל מה לעשות שגם אנחנו ההורים חלק מהטיול, אותנו זה כן עניין, ותכלס להם לא היה ממש אכפת לשבת שעה עם הטלפונים שלהם ולחכות לנו... אחכ טיילנו באזור סאות' סטריט סיפורט, הלכנו לברוקלין ברידג', חצינו אותו ברגל, טיילנו בברוקלין (באזור שקרוב לגשר), אכלנו גלידה במקום הידוע שם.
יום 3 - museum of natural history (היינו ממש מהפתיחה ועד הסגירה. 8 שעות)
יום 4 - סיור רגלי בנקודות החשובות במנהטן: טיימס סקוור (תכלס הגענו לשם יותר מפעם אחת, בגלל חנויות השוקולדים שם....), מגדלי טראמפ, מגדל רוקפלר, מדאם טוסו - מומלץ בחום עם ילדים ובני נוער, ספריית העיר ניו יורק, תחנת גרנד סנטרל, אמפייר סטייט (עלינו עליו), כיכר יוניון. זה קצת רחוק, והגענו לשם ברגל רק כי היו שם מספר חנויות אליהן רצינו להגיע, כמו חנות קומיקס שעניינה את הצעיר, וסניף של dylan's candy shop ששני הבנים רצו להגיע אליו.
יום 5 - בבוקר היינו ב Intrepid sea air & space museaum, אחה"צ בקרנו ב one world observatory. ממליצה להגיע כשעה לפני השקיעה, כדי לראות את העיר גם באור וגם כשהשמש שוקעת. מאוד יפה.
יום 6 - metropolitan (כן, כן! עם הילדים!)
יום7 - צ'לסי מרקט ואזור ההיי-ליין
זהו בגדול. לא הלכנו להצגות, לא הלכנו לאירועי ספורט (הילדים שלי לא בעניין של אירועי ספורט בכלל), ועדיין היה לנו המון מה לעשות בניו יורק, וכולנו היינו חוזרים מחר בבוקר בלי להסס.

לאונידס

Active member
שני סנט שלי, סתם דוגמה כי תלוי מה מעניין אתכם לראות ולעשות

מנהטן תחתית:
טיול בצ'ינה טאון, ליטל איטלי, התמודדות של דילמה מה לאכול צהרים - סיני או איטלקי,
קצת לימוד על חיי המהגרים, ביקור (מודרך) בבית שהפך למוזיאון, להבין כמה קשה והיה צפוף - כולל ליהודים שעלו בגל הגירה משלהם.
גיליתי שם בית כנסת משוחזר, מאוד מעניין לבקר גם בו כי מוצגים בו חיי הקהילה. משימה לילדים להצליח לקרוא מודעות שכתובות באותיות לטיניות ועבריות בערבוביה ובשלוש שפות עברית/יידיש/אנגלית גם כן בערבוביה.
להדרים עד לבורסה, לבקר את הפסל של השור, מי שחשוב לו יכול ללטף את אשכיו למשל טוב (בד"כ יש תור...).
ממשיכים למעבורת לאליס איילנד, תצפית על פסל החירות.
חוזרים אחה"צ ועוברים לברוקלין, עם מוקדם אפשר לטייל בברוקלין,
חזרה למנהטן בערב על גשר ברוקלין
טיול צפוף מאוד של יום שלם.
&nbsp
עוד שני חצאי ימים,
מוזיאון אינטרפד, ביקור בנושאת מטוסים, חוץ מנושאת המטוסים עצמה יש מטוסים מעניינים (כולל כפיר), ליד אפשר לבקר בצוללת
חזרה לכיוון הטיימס דרך הרחובות של היהלומים, לראות חנויות מסוגננות עם אבנים שקופות שאנשים מוכנים לשלם עליהן המון כסף.
כשמגיעים לטיימס נחמד לבקר בחנות של M&M, תלוי מתי אתם נוסעים, בקרוב יתחיל המסע לפרסום הסרט החדש של מלחמת הכוכבים, אם הבנים שלך בעניין יהיה להם מה לראות בטיימס
בניין רוקפלר, לקחנו את הסיור הארוך.
לומדים על התפתחות הרדיו, שחרור נשים, הקמת האו"מ, בסוף עולים לתצפית.
צריך לפנות כמה שעות לסיפור הזה.
וחזרה לטיימס כשיש חושך.
&nbsp
יש המון מה לעשות ב NYC.

למעלה