טיולים בחוץ

Gnomik

New member
טיולים בחוץ

היי חבר'ה,

בעצתה (ובעזרת כמה נקודות) שמגי נתנה התחלתי לטייל עם בונזאי בחוץ (הוא כבר בן 14 חודשים).
אני משתדל לקחת אותו למקום, ואז לתת לו לשחק ואז אנחנו הולכים הביתה.
יש איזשהן עצות, איזשהם דברים שצריך לשים לב אליהם, איזשהם טיפים שיש למישהו לתת?

אה, כשחוזרים הביתה אם הוא התנהג יפה בחוץ אני נותן לו פינוק (דג נא או ממתק קטן)

אשמח לכל עצה.
תודה

WTR

New member
הכללים אצלנו:

אם הטיול ארוך יותר מרבע שעה-20 דקות אז אנחנו תמיד לוקחות מים טריים ואוכל
צפצפה או כל צעצוע אחר שהחמוס מגיב אליו - למקרה ויחליט לברוח פתאום
אני אישית לא נותנת לכלבים וחתולים להתקרב כי אי אפשר לדעת איך הם יגיבו
ילדים ואנשים - יכולים ללטף רק אם אני מחזיקה את ג'ייד ככה שהיא לא יכולה להגיע עם הפנים אל הגוף שלהם (לא רוצה להסתכן בתביעה בגלל נשיכה קטנה)
ולהשתדל לא לצאת בצהריים כשממש חם. גם כשיוצאים לבחור אזורים מוצלים.
אם אתה ממש מטייל איתו ברחוב עם רצועה אז תבדוק שהרצפה לא חמה מדי.

וד"א, אני לא בטוחה עד כמה דג נא בריא לתת כל יום. תחשוב שבשבילו הצ'ופר זה לצאת החוצה ולהריח ולהכיר דברים חדשים, הוא לא צריך ממתקים וגם לא בטוח עד כמה הוא יקשר שהממתק זה בגלל שהוא התנהג יפה בטיול. אם כבר אתה רוצה לצ'פר אז תעשה את זה במהלך הטיול עצמו.

Jeinn

New member
שאלה

כשאני מוציאה את ג׳ויה לטייל בדשא היא לא אוהבת כל כך את הראיון וכל הזמן מתפסת עלי.
לעומת זאת אספלט ואדמה היא אוהבת מאוד, מה שאני לא כל כך אוהבת כי האדמה נורא מלכלכת, והאספלט ג׳יפה
ובגללו גם הכריות שלה ברגלים נהיות קשות. נתקלת פעם (מנסיונך) בדבר כזה?
וגם אני מוציאה אותה אומנם לא המון אבל גם לא מעט, והיא עדיין כל פעם מחדש מנפחת את הזנב כשאני מורידה אותה ללכת. זה הגיוני שלא עובר לה הפחד?

Gnomik

New member
זנב נפוח

זנב נפוח, "מנקה ארובות", הוא לא רק מפחד.
הוא גם מהתרגשות... :)

Jeinn

New member
אהה לא ידעתי

התרגשות זה טוב. מקווה אן כך שזה באמת קורה מהתרגשות.
כי כשאני מורידה אותה בידיים, היא רועדת, אם כי היום קצת פחות..

WTR

New member
כריות קשות

לא נתקלתי בזה אצל החמוסים שהיו אצלי, כי אני לרוב הלכתי איתם על חול/דשא. אבל אצל כלבים למשל הכריות של הרגליים נהיים קשות בגלל השפשוף והחום מהאספלט.

Gnomik

New member
כללים

מים ואוכל זה רעיון מעניין... אבל הטיול הופך לאופרציה שלמה, לא? איך לוקחים כלי מים?
מבחינת אינטראקציה עם יצורים (חיות ובני אדם) אחרים, בונזאי ממש סבבה. אין בעיה שמלטפים אותו, ועם חיות גם אין בעיה.
היום בצהריים בדיוק חשבתי על נושא החום של האספלט, אבל הטיול היום היה בשבע בבוקר
ובד"כ זה בערב אחרי העבודה. אבל עכשיו עם הקיץ שבא צריך לקחת את זה יותר בחשבון...

שמתי לב שלפעמים יש לו קטע של "לעמוד על קצות האצבעות" ליד דברים מסויימים (זה לא מחום, כי זה קרה במדשאה), מכירים?

הדג זה פינוק, לא כל יום...
אבל פינוקים תו"כ זה רעיון ממש מעניין. אני אנסה לאמץ. תודה

באופן כללי, אוכל נא זה לא רע לחמוסים (או לכל חיה). יש לא מעט אנשים שמאכילים את החמוסים שלהם אוכל נא בלבד:
קישור לדוגמא: http://forum.ferret.com/tm.aspx?m=55994

WTR

New member
כן, זה דורש התארגנות

אבל אל תשכח שהעיכול של חמוס מאוד מהיר לכן הוא גם צריך אוכל ומים זמינים תמיד.
פשוט לקחת קערת מים ובקבוק מים בתיק...

לגבי חיות אחרות ובני אדם -
לצערי לא חסרים אנשים שמחפשים על מה להתלונן או לתבוע ולכן תלונה על נשיכה של חמוס יכולה לגרום ל"בילוי" בהסגר של 10 ימים.. לא נעים
לגבי חיות אחרות, זה יפה שבונזאי מגיב טוב אבל אתה אף פעם לא יכול לצפות תגובה של חיה אחרת. חוצמזה שמספיק כלב יחסית גדול שידרוך עליו בטעות ואז יכולה להתחיל "מסיבה" שלמה...
סה"כ שיקול שלך, אני רק כתבתי לך מה אנחנו עושות

לגבי האוכל הנא -
זה נכון שיש כאלו שמאכילים אך ורק בזה, אבל אל תשכח שבונזאי מקבל אוכל מסודר דרך האוכל היבש שלו, כך שלהוסיף לזה גם אוכל נא מדי יום יכול לגרום להשמנת יתר.

למעלה