טיולים בדרך לאילת

menimm

New member
קצת קשה...

לנטוש את כביש הערבה ולפנות אל אחד היישובים הללו... בזמן שכל מה שעובר לך בראש הוא צורת הים, כשאתה נוסע לך לאורך הכביש לכיוון החוף הדרומי... הכחול הרגוע הזה, ושפע החיים שבתוכו.. שרק מחכה לקלוט אותך לתוכו...

ניב, סוף סוף

יש כאן מישהו רציני ואוהב טבע כאמור אני מאוהבי הטבע לדוגמה: בפעם האחרונה שהגעתי לעיר הקטדש אילת נסעתי דרך המכתש הקטן, דרך יפיפיה שאני בטוח שהרבה חברים כאן לא נסעו בה. נכון הדרך ארוכה ב-30 ק"מ לערך וב-40 דקות נסיעה, אך הדרך ממש מקסימה וממולצת לכולם. לשאר פרטים אפשר לפנות אלי ישירות צלילה בטוחה ונסיעה טובה קיסר הדור

חי בר

New member
עוד כמה רעיונות

במכתש רמון אפשר לרדת לפרסת נקרות, עין סהרונים ועוד עשרות פינות חמד נוספות. קניון עדה. נמצא די קרוב לכביש מצפה-אילת (מתנקז לנחל פארן). המכתש הגדול: דרך ירוחם או דרך מישור ימין אפשר לרדת אליו ולהמשיך דרך מעלה עקרבים, נחל גוב, הר צין ושדה הבולבוסים. אם נוסעים פה כדאי להזהר מהמשאיות הענק שמסתובבות כאן: הגודל של כל גלגל הוא כמו בית של כמה קומות... עין ירקעם: ממש על הכביש. קניון נחל צפית, קניון נחל תמר. שניהם מאוד קרובים לכביש באזור צומת הערבה. נחל פרס. כנ"ל. המכתש הקטן אכן נמצא די קרוב לכביש, אבל למיטב זכרוני אין כביש סלול שעובר דרכו. באזור של מרכז ספיר בערבה יש גם כמה פינות חמד. עין נטפים, נחל שני (הקניון האדום), נחל גשרון וכו´ נמצאים גם די קרוב לכביש הגבול עם מצרים.

אבי ע

New member
כידוע לא כדאי לנסוע ממצפה ועובדה ../images/Emo39.gif

דרך מפותלת, נידחת, מסוכנת, לא שגרתית, ואם תבואו היא תהיה גם צפופה
אבל למי שבכל זאת שם נפשו בכפו וזו נקלעת בכף הקלע, עוד המלצות: תצפית על נחל צין מקבר בן גוריון - מדהים ומרגש. תצפית על עין עבדת מלמעלה (כרוך בכניסה לגן לאומי קטן, לפני עבדת). עבדת עצמה. קיר האמוניטים (משולט ביציאה מהמכתש), נוסף לכל אתרי המכתש המשולטים. מי שבמקרה לא מכיר - חובה מרכז המבקרים של מכתש רמון. הזדמנותלעשות מנוי שתי לרשות השמורות והגנים. מערת-נביעה של מעיין קדום עם טרוורטינים יפים, חתוכה על ידי הכביש ירידה אחת לפני המישר. אתר פולחן קדום על הכביש לשחרות, מול שדה עובדה, ובו "ציורי" חיות על ידי אבנים תקועות בקרקע (יעלים, נמרים) מלפני כחמשת אלפים שנה. תצפית בקעת הירח וגם מפרץ אילת מהר חזקיהו (מרשים בשקיעה), ממש על הכביש. תצפית מפרץ אילת מהר יואש (מחייב רכב גבוה וחזק, או טיפוס של כרבע שעה) - כנ"ל. ועוד...
לגבי הצעות חיבר: לפני הירידה למכתש הגדול לקחת צפונה לשתי התצפיות של הר אבנון לכיוון המכתש. זהו מקום מתאים לקרוא את האגדה על טיפות המים הקטנות והחצופות והסלע הזקן. טריוויה: מאיזה ספר, ומה קרה בהר אבנון באותו ספר (ספר חובה לאוהבי הנגב ובעיקר לילדיהם).

ועוד בהר יואש...

כדי לשם לב במהלך הטיפוס, ההר מלא במאובנים של יצוריים ימיים
, חסרי חוליות כגון צדפות, מינים ממשפחת כוכבי הים וגם רודיסטים שהם מינים של רככיות בונות שונית שאינן קיימות כיום (נעלמו עם הדינוזאורים זצ"ל), ומילאו את התפקיד שהיום ממלאים אלמוגי האבן.

הלו, חבר´ה להרגע

הרעיונות שלכם טובים, אבל לא בדרך לצלילות. אתם מדברים על סטיה מנתיב הדרך ועל טיול של יום שלם. לא זו הכוונה, אני מדבר על דרך שונה ונסיעה רצופה לכיוון אילת. חי בר, אתה מדבר יפה ועל דרכים מקסימות, אבל דחילק אנחנו נוסעים עם רכב פרטי ולא בגייפ. (כמוני) הכביש שאני מדבר עליו זו דרך סלולה כבר 6 שנים לפחות, אז לך תבדוק. ובהזדמנות זו תבדוק את שאר הדרכים שהמלצת לנו. נסיעה טובה צלילה בטוחה קיסר הדור

למעלה