טיוטה מעודכנת

oshiko

New member
טיוטה מעודכנת

סיבוב שני. הסתמכתי על הטיוטה הראשונית שהציעה אשד4, והשתדלתי להביא לידי ביטוי את הערותיכם. אנא חוו דעתכם. נקווה שנוכל לסגור נוסח סופי עד סוף השבוע. אשד4, שאר המעורבים במקרים אם אתם קוראים את זה, או סתם מי שמוכן לבדוק את נכונות פרטי המקרים שבקישורים - אנא תקנו את פרטי המקרים אם יש צורך.

oshiko

New member
טיוטה עוד יותר מעודכנת ...

היו שאריות מגזירה-הדבקה קודמת. מחקתי אותן. ברשימה המסכמת, השורה התחתונה של המסקנות, מניתי 2 סעיפים, אני מניח שצריך עוד. מבקש מכם להציע, באותו סיגנון.

אימשל2

New member
חייבים לקצר את המכתב באופן דרסטי

אחותי עוסקת בתחום שכרוך בקשר מתמיד עם פונים, מתלוננים ומבקשי בקשות. ממנה למדתי שכשפונים להתלונן על משהו, צריך לכתוב קצר ולענין ככל שניתן. אחרת מאבדים את תשומת הלב של הקורא. זה לא הוגן לתת עצות מהצד, אבל אין לי כרגע זמן לכתוב מכתב לדוגמא. באופן כללי, יש לקצר בהקדמה (רק אולי להוסיף למשפט "...ומפקדים בדרגות פיקוד שונות" גם את "במגוון חיילות צה"ל כולל יחידות מובחרות"). אני חושבת שלא חשוב לפרט את המקרים אלא רק לספר בתמצתיות את עיקרי המקרה מהכיוון של הפרט שמצביע על הכלל. אפשר להציע לו לקבל סיפורים מפורטים, אם הוא יהיה מעונין.

סמדר בנ

New member
אפשרות נוספת

בעיני הסיפורים דוקא טובים, כי הם ממחישים את הבעיה, אחרת זה יישמע כאילו אנחנו שולחים מכתב תלונה באויר. מה שניתן לעשות כדי לתמצת זה לצרף את הסיפורים כנספח כלומר קודם המכתב ואז הסיפורים, אז מי שרוצה קורא, ומי שלא - לא. גם אני קצת לחוצה כרגע - אנסה מאוחר יותר לשלוח גירסא ברוח זו.

אשד4

New member
"גנבתי" רגע בעבודה...

אושיקו וכולם שלום, אשב על המכתב בערב... אשד

י רדן

New member
צהרים טובים

קראתי את המכתב,אמנם גם בריפרוף מחוסר זמן. לדעתי גם צריך לקצר אותו . הקדמה קצרה יותר..לגבי הבאת הדוגמאות אולי מספיק רק מספר מצומצם של דוגמאות כי הרעיון הכללי ברור.. אקרא שנית מאוחר יותר .. ונפלא שיש כבר טיוטא בדרך ..

אימשל2

New member
טיוטא להצעה מקוצרת

מצרפת טיוטא למכתב מקוצר יותר, שתואם עם אושיקו. קיבלנו את הצעתה של סמדר לצרף את המקרים כנספח. לטעמי אפשר לתמצת עוד קצת. אני לא מצאתי איך בלי להשמיט דברים חשובים. הצעות תתקבלנה בברכה.

י רדן

New member
קראתי את הטיוטא המקוצרת

והיא נראית לי מאוד.. מה שחשוב לגבי העתקים גם את ראש אכ"א..לכתב.

אשד4

New member
שכלול טיוטא

שלום לכולם, הרעיון של הנספח מצויין. מוסיפה קובץ בו ערכתי מספר שינויי ניסוח.כמובן, שהטיוטא תהיה גמורה צריך לערוך פסקאות וכו. (אני מוכנה לעשות זאת...). כדאי להחליט על תאריך יעד לסיום הטיוטות וניסוח סופי. יישר כוח לכולם אשד

סמדר בנ

New member
הקדמתם אותי...

היה לי נתק עם הרשת - ובינתיים קיצצתי גם אני את המכתב (סליחה, אושיקו - זה היה קשה כי המכתב שלך היה מנוסח היטב). כשנכנסתי כבר ראיתי את התיקון של אמשל2 ואשד. בכל זאת, אם אנחנו בעניני קיצוץ, את הפסקה הראשונה ניתן עוד לרדד. אני לא חושבת שהפרוט מי בדיוק קרובי המשפחה של הגולשים באמת מענינת מישהו בהקשר של המכתב- העובדה החשובה היא שהם בשירות צה"ל. בקשר למסקנות - חלק מהן הן פרוט של אותו נושא ולכן ניסיתי לרכז אותן. מצרפת עוד הצעה לנוסח על בסיס הטיוטה של אשד(לא התייחסתי כרגע לנספח)

אימשל2

New member
סומכת את ידי על הנוסח. יש אבל

אני חושבת שאולי בכל זאת כדאי להדגיש שאנחנו לא חבורה של הורים בכינים שחושבים ש"מגיע לנו". נראה לי שזה יעזור לשרת את המטרה אם יחשבו שדעתנו ראויה להשמע. אהבתי את הרעיון לצרף קישור לפורום. בכל אופן, נראה לי שגם ללא שינוי אפשר לשלוח את המכתב בניסוח של סמדר. תודה.

oshiko

New member
אני חושב שהמשפט הזה ...

"אנחנו לא דוגלים בהתערבות יתר של הורים בנעשה בצבא, וסומכים בהחלט על המפקדים שבידיהם הפקדנו את בנינו ובנותינו. אולם כשהמדובר בבריאות, אין מנוס לעיתים מהתערבות בונה." מקפל בתוכו את המסר הזה. אם בכל זאת את חושבת שצריך להדגיש, אולי כדאי בשינוי נוסח קל במסגרת המשפט הזה. אני מציע שעד ששי בבוקר לכל המאוחר נסיים את הניסוח (שכבר נראה לי מספיק טוב כמו הפיתוח האחרון בעזרתן של אשד4, אימשל2 וסמדר). בינתים, במקביל, מי שיכול שיברר וייתן לי בבקשה את מספרי הפקס של הגורמים אליהם אנו מעוניינים לשלוח. הייתי רוצה שניידע גם גורמים בתקשורת. חוץ מזה, אם גיליתם אי דיוקים בתיאור ששת המקרים שבנספח אנא העירו על כך. חשוב שנהיה אמינים.

אימשל2

New member
לא מתעקשת

אם נראה לכם שבנוסח של סמדר ברור מספיק שמדובר בהורים רציניים לחיילים רציניים מבחינתי זה מספיק. כדאי אולי להוסיף את הסיפור על השפעת שסיפרה מעוז אישה.

אשד4

New member
ערב טוב

שלום לכולם, רק עכשיו הגעתי לפורום... מקבלת בהחלט את הנוסח המקוצר שהביאה סמדר ובמקביל מקבלת גם את הערתו של אושיקו בעניין המשפט בניסוח קצת אחר. מה דעתכם על: "מתוך בטחון בצה"ל ומפקדיו, איננו רואים לנכון (ראוי?) את התערבותם של הורים במערכת הצבאית. עם זאת, כאשר נחשפנו בפורום לריבוי בעיות הבריאות הגופנית והנפשית של חיילים וחיילות שאינן מטופלות כראוי, חשנו שעלינו להתריע בנושא ולהעלותו למודעות הדרג הבכיר" לילה טוב בנתיים אשד

אשד4

New member
זה מה שהצלחתי למצוא...

גורמים בצבא ובמשרד הביטחון: שאול מופז, שר הביטחון, משרד הביטחון, קפלן 37, תל-אביב 61909 טל: 03-6934114 פקס: 03-6976218 או 03-6962757 או 03-6916940 או 03-6917915 קצינת פניות הציבור ניתן להעביר באמצעות הפקס או הדואר. יש להקפיד על כתב-יד ברור. פקס: 03-5699400, מטכ"לי: 0302-9400. דואר צבאי: 02919. כתבים צבאיים אורי בינדר (כתב "מעריב" לענייני צבא, בטחון, חינוך וכלכלה בדרום) 62665508(08) איתן גליקסמן (צבא ובטחון, "ידיעות אחרונות") 576522 (050) אלון בן-דוד (חברת החדשות, ערוץ 10) 7331600 (03) אמנו ברזילי (צבא ובטחון, "הארץ") 6136240 (03) רוני דניאל (צבא ובטחון, חברת החדשות ערוץ 2) 6239000 (03) כרמלה מנשה (צבא ובטחון, קול ישראל) 209887 (050)

רק עכשיו הצלחתי לפתוח את הקובץ

לאחר מס' נסיונות (כנראה המחשב לא היה בסדר). אין לי מה להוסיף או ותקן, יישר כח על היוזמה, בתקווה שזה יעזור לאלה שזקוקים

zehava17

New member
כל הכבוד לכם,חיזקו ואימצו|!!חיבוק|

יישר כח למאמץ, שאתם משקיעים למטרה כל כך חשובה !!!רוב תודות.

s h o o s h a

New member
מספר הערות

לדעתי - על המכתב צריכים להיות חתומים מנהלי הפורום בשמותיהם המלאים וכתובתם בשם כלל גולשי הפורום. - דבר נוסף, לדעתי כדאי לשקול אי שליחת המכתב אל הרמטכ"ל ושר הביטחון בשלב זה. את הדרגים האלו כדאי 'לשמור' למקרה ולא תהיה כל התייחסות ו/או תשובה מספקת. - עוד דבר, מהנושא בנדון הייתי מסירה את המילים "הערות על תיפקוד". מי שיקבל לידיו את המכתב עלול להתייחס אליו בחשדנות ובהסתייגות מראש.

סמדר בנ

New member
יש לך רעיון

לנוסח לכותרת? אנחנו בטוח לא רוצים ליצור אנטגוניזם ישר מהכותרת. נשמע הגיוני לא לשלוח ישר לרמטכ"ל ושר הבטחון - בד"כ מקובל להתחיל עם דרגים נמוכים יותר - קרפ"ר הוא כנראה האיש המתאים הקשור לרפואה.

למעלה