טיובלס - שאלה..

רעות 26

New member
טיובלס - שאלה..

שלום רציתי לדעת מה ההבדל בין צמיג טיובלס לבין צמיג עם פנימית. (ואל תענו לי שטיובלס זה ללא פנימית) למה משתמשים גם בזה וגם בזה מה יתרונות חסרונות מה הכי כדאי, עדיף, בטיחותי... ואיך יודעים אם בצמיג מסויים יש או אין פנימית ? ( אמור להיות כתוב איפשהו או שבד"כ זה שבאופנועי כביש אין ובשטח יש ) ? תודה לעונים.

C O L T

New member
טיובלס זה יותר מתקדם ובטוח

כזה עם פנימית זול יותר וקל יותר לתיקון, אבל נשאר בעיקר באופנועים בעלי חישורים\שפיצים\סילקים תקראו לזה איך שרוצים, אוויר של טיובלס בורח דרך חיבורי השפיצים לחישוק. אופנועים מסויימים כבר עקפו את הבעיה ושמו טיובלס. יש לי אופנוע כביש עם צמיגים בעלי פנימית, כאמור, בגלל החישורים. עקרונית, הטיובלס בטוח יותר בגלל שהוא פחות מועד לבריחת אוויר מהירה, פנימית לפעמים מתפוצצת והגלגל מאבד את הכל האוויר במכה. לא שזה לא אפשרי בטיובלס, במיוחד אם הלחץ בו נמוך מדי ויש עומסי צד, כמו בפניה. כתוב על כל צמיג אם הוא TUBELESS או TUBE TYPE, אאל"ט. אסור להכניס פנימית לצמיג טיובלס, כי בגלל עומסי חום שנוצרים שם עלולה זו להתפוצץ. אבל עושים את זה ולא מעט, במיוחד בקטנועים זולים ושליחויות. כנראה שהחיים של הרוכבים האלה זולים גם כן.

iec

New member
אני מוחא...

כפיים...
לדעתי ולאור נסיוני הדל עם כמה פנצ'רים בחיי...תמיד המשכתי לרכב לאחר שתיקנתי עם "התולעים" הדביקות והמברג המיוחד שהיו לי בטרקטורון... זה אצלי תמיד מתחת לכסא...וזה תמיד חילץ אותי מיד...5 דקות עבודה..ניפוח עם מיכל לחץ או משאבה קטנה..וחזרה לדרך.... מאחר ומדובר על אופנוע ספורט לא רכבתי במהירויות מסחררות עד לתיקון (שהגיע יום ימיים אחריי)....דבר שאינך שלא ניתן לעשות עם צמיג המכיל בתוכו פנימית... ראיתי אנשים/חברים שניסו עם פאסט..וזה יצא
בריבוע...חומר מעפן!

iec

New member
תן לו את הלינק של פורום האופמועים הזה...../images/Emo8.gif

למעלה