טיהור מים

tolwyn

New member
טיהור מים

אני מתכנן טיול לדרום אמריקה ורציתי לשאול: עד כמה צריך ערכות לטיהור מים??? אי אפשר לסחוב מים ל3 ימים (לא מעוניין ביותר) בבקבוקים? ועד כמה הטבליות האלה שוות? הן באמת הורגות את כל החיידקים?

מים לשלושה ימים???

רק חמור יסחוב... בקשר לתיהור מים... הטבליות מטהרות אבל משאירות בד"כ טעם לוואי לא ממש נחמד...(לפחות בשבילי) אני הייתי 10 חודשים ועשיתי טרקים קצת יותר ארוכים ובקושי יצא לי להשתמש בטבליות. אם הטרקים הם בצילה או ארגנטינה (פאטגוניה) אז בד"כ אתה פשוט ממלא מים מהנהר (מי שלגים...) המים הכי טובים ששתיתי עד היום!!! ולא צריך שום טיהור. באנדיות רצוי לטהר בחלק מהמקומות כי זה גם מי קרחונים וגם אנשים וחיות נמצאים בד"כ די קרוב למקור... ואז המים פחות טובים.

זה עולה גרושים...

אני קניתי בארץ... אבל תמיד ניתן לקנות גם שם אם תרצה עוד... בכל מיקרה זה זול ואני מניח שההבדל במחיר לא יהיה משמעותי.

sela v

New member
טיהור מים

ביום אתה שותה לפחות 5 ליטרים של מים, ותחשוב שבטרק אתה מתאצץ, ושותה הרבה, לכן לסחוב מים ל-3 ימים זה קצת הרבה. יכול להיות שהיכן שתעשה את הטרק ניתן לקנות מים מינרלים בדרך (לפעמים זה יקר במקומות נדחים). יש כמה שיטות בטיפול במים, אפשר לקנות קשיות או כוס מיוחדת שמטהרים את המים, ערכה זו טובה לטיהור מעל 100 ליטר מים, ולכן אם לא מתכוונים להשתמש בה הרבה עדיף לקנות חומר לטיהור, מכיוון שהקשים והכוסות לטיהור די יקרים. כדורי יוד לטיהור מים עולים בחנויות המטיילים כ-50 ש"ח יחד עם הכדורים שמורידים את טעם הלואי של היוד, עוד דרך להתגבר על טעם הלואי הוא לערבב את המים עם אבקת מיץ (זיפ). חשוב לקרא את ההוראות שבאות עם הכדורים, ושצריך להמתין זמן מהרגע ששמים את הכדור במים, ועד שניתן לשתות את המים. הכדורים אמורים לטהר מים שלא בטוחים בהם, ומי נהרות, אבל למשל עם טסים כדור כזה במים מאחד מנחלי הארץ המורעלים, לא תוכל לשתות, הכדורים אמורים להרוג את המזיקים שמווספים למים בזמן שהם באוויר, ובעלי חיים ואנשים משתמשים בהם. עוד פרטים לגבי טיהור מים תוכל לקבל היכן, שאתה עושה חיסונים. ותקרא גם את הקישור ששלחתי לך.

למעלה