טיגריסים ב- BBC

tiger34

New member
טיגריסים ב- BBC

נכון, מאוחר להודיע, אבל עדיף להודיע בכל זאת כדי לחפש שידור חוזר. עכשיו הסתיימה תוכנית בערוץ BBC על הטיגריסים בראנתמבור (הודו). הסרט ישן ושודר כמה פעמים, אבל למי שלא ראה זה פשוט חובה לחפש שידור נוסף. צילומים מרהיבים עוצרי נשימה !!!!

שמעתי ברדייו לפני כמה ימים

שחברת הוט מתכננת להוריד חלק מהערוצים ובמסגרת זו גם את BBC פריים! שערוריה!

harier

New member
אכן צילומים מדהימים רק חבל שהסיפור

האמיתי של מה שקורה במדינת ראגיסטאן אינו מסופר. רנטהמבור שהיא אחת משמורות הדגל של "פרויקט טיגריס" איבדה לפחות חצי מטיגריסיה ב3 שנים האחרונות,בשמורה נוספת בראגיסטאן סריסקה שמה הוכחדו כל הטיגריסים ב3 השנים האחרונות,ובעוד כמה שמורות ממדינות אחרות של הודו(pana,pench,melghat) של "פרויקט טיגריס"הרשויות איבדו שליטה והציד משתולל.את הציד מבצעים כפריים שמופעלים ע"י סוחרי חיות בר שקשורים לפוליטיקאים מקומיים ומקבלים מהם תמיכה.הודו שסובלת מהתפוצצות אוכלוסין אדירה נמצאת היום בשיאו של משבר הטיגריסים מאז 1972 שבשנה זו הוחלט על "פרוייקט טיגריס".לצערי לא ניתן להאמין למספרי הטיגריסים שנמסרים ע"י הרשויות והם קטנים ממה שמדווח.מאד רציתי להעלות לכם תמונות של טיגריסים שצילמתי ברנטהמבור ובמקומות אחרים אך בשביל זה אני צריך לנבור בבוידעם ולבדוק בין אלפי השיקופיות ולכך אין לי זמן עכשיו ,אשתדל בעתיד. ליאור.

tiger34

New member
רנטהמבור ...

אני את רנטהמבור פספסתי כשהייתי בהודו, וכל פעם כשאני רואה את התוכנית על הטיגריסים (שודרה כבר מאה פעמים), אני אוכל את הלב שלא ביקרתי שם. בקיצור, אני חושב לנסוע. משמח לדעת שלפחות ראית שם טיגריסים, מה שנותן סיכוי באמת, כי די מאכזב להגיע ולא לראות. ברור שזה תמיד אפשרי, אבל אם הסיכוי לראות שם טיגריסים ריאלי, אז שווה לנסוע. לגבי התוכנית עצמה, אני לא מסכים איתך שחבל שהסיפור האמיתי לא מסופר. לא בכל תוכנית טבע צריך להדגיש את הבעיות. אפשר להראות את הצד היפה של הטבע, כדי למשוך תיירים מכל העולם, דבר שיעזור בשימור כיוון שזה יהיה כלכלי לשלטון. אם למשל התוכנית היתה דכאונית על המצב העגום של הטיגריסים, לא הייתי חושב לנסוע. עכשיו אני מת לנסוע (אין מה להגיד, הטיגריסים עם ה- 4 גורים קטנים הולכת על השביל, אין דבר יותר יפה מזה). חוץ מזה התוכנית דווקא שילבה גם את הבעיות (2 גורים מתו כתוצאה מפלישה של עדרי בקר ואוכל מורעל), כך שהיה בה איזון. בכל מקרה אני לא מבקר טלוויזיה, סתם נהנה לצפות בתוכנית עם צילומים מקסימים.

Mar1Zipan

New member
מודה שאני מבין את הפרספקטיבה

אבל אני חייב להודות שליפות את הדברים לא עושה טוב בטווח הארוך, ועשוי ליצור תחושה מוטעית אצל האנשים שבאמת אכפת להם, שהמטרה בדרך להיות מושגת. עם כמה שכיף לראות טיגריסים בטבע ולחשוב שהכל טוב ויפה, מספיק אדם אחד שיעשה מעשה בעקבות תכנית שמציגה את המצב העגום, כדי שתכנית כזו תהיה ערכית אלפי מונים על תכנית שתגרום למאות אלפים לבהות באהבה בחיה האצילית והמדהימה הזו...

tiger34

New member
זה ויכוח תיאורטי

כשלשנינו אין מספיק נתונים לדעת באמת מה יותר טוב. אני לא חושב שאותו אדם שדיברת עליו שיקום וייעשה מעשה, אם יש לו בכלל יכולת לשנות, זקוק לתוכנית הזו כדי לדעת את המצב האמיתי. אלה שאכפת להם כדי לשנות, יודעים את הבעיות, ולא זקוקים לתוכנית הזו. לדעתי יותר יעזור שציבור רחב ייראה למקומיים ולשלטון שהשמירה על הטבע מכניסה להם כסף. בכל מקרה,כפי שכתבתי אין לשנינו מספיק נתונים, ומבחינתי השורה התחתונה היא שבתוכנית יש צילומים יפים שכדאי לראות, ולי הם גורמים גם לתכנן לבקר שם.

ואני ראיתי תוכנית על

טיגריסים בנשיונל , או ליתר דיוק חלק של תוכנית. לא ראיתי את ההתחלה ואת הסוף כך שאני לא יודעת בדיוק במה מדובר, אבל הנושא היה טיגריסים שתוקפים אנשים או בעיקר ילדים. היה שם אפילו טיגריס אחד שפסח באלגנטיות על עז קשורה והלך ג\דוקא על ילדה קטנה שהיתה בחוץ. בגלל הקיטוע וההרס של בית הגידול המגע בין האוכלוסיה האנושית וחיות הבר- במקרה זה טיגריסים, אך זה נכון לעוד חיות רבות במקומום רבים בעולם, כמו פילים אסיאניים, היפופוטמים, קופים שונים, הופכים להיות מטרד ונזק לרכוש ולשדות במקרה הטוב וסנת מוות במקרה הפחות טוב. ידוע שיש טיגריסים שפיתחו חיבה יתרה לבשר אדם. אז אנחנו יושבים לנו וטוענים שצריכים להיות טיגריסים בטבע ושצריכים להשיב לטבע טיגריסים נוספים וכו' וכו' וזה קל מאוד, כי לנו אין "שכן" טיגריס או פיל שמאיימים על חיינו. עד כאן.. חומר למחשבה

tiger34

New member
לא חומר למחשבה

גם בארץ מתים כל שנה לא מעט אנשים מהכשות של נחשים, ועדיין לא עוברת בי המחשבה ולו לרגע שצריך להשמיד את הנחשים. בכל שנה מתים אלפים מחיות בר - היפופוטמים/תנינים/אריות/פילים/נחשים/בפלו והרשימה עוד ארוכה. אני לא חושב שאת חושבת שצריך להשמיד את חיות הבר. בקיצור, למה לסבך את העניינים, תראו את התוכנית (בשידור הבא) וזהו, לדעתי פשוט מקסים !.

לא נראה לי שאפשר להשוות

נחשים ארסיים שמתים אולי אדם אחד בשנה ליטיגריסים או לעדר פילים רעב שהורס לך את כל התבואה שעמתל עליה שנה שלמה ושבלעדיה אין לך מה לאכול בשנה הבאה אני לא אומרת שלא צריך לשמור על הטבע, רק מנסה להראות את הצדדים המורכבים של העניין

למעלה