טיב היחסים עם אבא

chemical sister

New member
טיב היחסים עם אבא

רציתי לדעת, למי מכן שאביה עוד בחיים, מה טיב היחסים איתו מאז שאמא נפטרה, אבי הוא אדם שדי קשה להסתדר איתו, היתה תקופה שהיינו מתווכחים המון ואחת לכמה זמן הוא היה עושה כמו ברוגז כזה ולא מדבר עד שהייתי באה להתנצל, םעמים רבות בלי שחשבתי אני צריכה. עכשיו המצב יותר טוב ואני תמיד מנסה לראות את הדברים מהצד שלו כדי למנוע חיכוכים מיותרים. העניין הוא, אבי הוא ממוצא פולני וגם כזה באופיו, ותמיד חושב שהוא עושה הרבה בשבילנו (והוא אכן עושה) ולא מקבל תמורה והערכה הולמת (וזה לא נכון לדעתי, וגם לדעת אחי ואחותי), וכל פעם מחדש זה עולה כשיש מין ריב כזה. אני חושבת שלפעמים הוא מרגיש שהכאב שלו באיבוד אימי - אשתו, גדול יותר משלנו. אני לא מטילה ספק באהבתו אליה, אני יודעת שהיא היתה אהבת חייו, ואפילו שעכשיו יש לו בת זוג (כבר כמה שנים, מישהי שהיתה חברה טובה של אימי, אבל זה כבר סיפור אחר) אני יודעת שהוא אף פעם לא יאהב אותה כמו שהוא אהב את אימי, אבל זה לא נכון שהכאב שלו יותר גדול, וזה משהו שאני אף פעם לא אוכל להגיד לו כי זה דבר מאוד פוגע. מצד שני הוא תמיד נותן לנו את ההרגשה שלו זה יותר קשה. בזמנים של ריבים איתו אני חושבת מחשבות כמו - שהייתי רוצה שהוא היה זה שמת ולא אמא, והיא היתה נשארת איתנו כי היא היתה הרבה יותר מבינה וחמה ותמיד מקבלת אותנו כמו שאנחנו, אבל אח"כ אני כ"כ כועסת על עצמי על המחשבות האלה ויודעת שאני צריכה להיות מאושרת שלפחות אבי נמצא איתנו. בכלל, היחסים בין אב לבת הם מסובכים, לא ? ועוד כשאין אמא בסביבה שתגשר... מצטערת על אורך ההודעה ...

Cat79

New member
את מתארת בדיוק אבל ממש בדיוק

את המצב אצלנו בבית... אבא שלנו בן 70 נצול שואה וככזה הוא חושב שמחר כבר לא יהיה לו מה לאכול וכל הזמן הוא חושד בנו שאנחנו גונבות לו כסף ושאנחנו מתעלמות ממנו וכו'... אין מה לעשות.

chemical sister

New member
לא בדיוק לזה התכוונתי...

בסך הכל הוא אבא טוב ומאוד מאוד דואג לנו (אפילו שאנחנו כבר "ילדים" גדולים), פשוט יש כזאת הוא הרגשה כאילו הוא חושב שכל תהליך המחלה והמוות שלי אימי היה ועדיין קשה לו יותר מאשר לנו. לפעמים אני מבינה אותו כי אני יודעת שחייו לא היו קלים במיוחד, אביו נפטר כהוא (אבא) היה בן 16 והוא היה צריך להיות "הגבר" במשפחה, וגם טיפל באימו (סבתי) במשך שנים רבות כשגם היא הייתה חולה, אבל אני לא חושבת שצריך להשוות כאב. אי אפשר למדוד למי יותר קשה, לכל אחד קשה בדרכו שלו והוא מתמודד עם זה אחרת. לזה התכוונתי... וגם רציתי לדעת איך מתנהלים היחסים האלה אצל הבנות האחרות כאן.

shirann1

New member
היי

הריבים שאת מתארת הם בדיוק כמו אצלי בבית. גם אני רבה עם אבא המון, אנחנו שני אחים-אני ואח קטן בן 5, כך שכל האחריות על הבית נופלת עליי ואבא תמיד טוען שאני לא עוזרת לו מספיק ושלא אכפת לי, מה שממש ממש לא נכון, כי אני עוזרת לו המון גם בטיפול באחי וגם במטלות בבית. ובכלל אף פעם לא הייתי קשורה אליו ותמיד אמא גישרה בנינו ועכשיו כשהיא איננה אין מי שיגשר. אני יודעת כמה שזה מרגיז ומעצבן ופוגע כי אולי הם לא מבינים כמה קשה לנו בלי אמא שהכי אהבה אותנו בעולם, אבל אנחנו חייבות לסלוח כי בסך הכל הם אנשים מבוגרים וקשה להשתנות בגיל הזה, אנחנו עוד צעירות וצריכות ללמוד להבין ולהתפשר.. תהיי חזקה...

אדומה2

New member
אומנם אבא שלי נפטר...

אבל יש לי כמה דברים שעלו לי כשקראתי את הודעתך והייתי רוצה לכתוב לך: היחסים שלי עם אבא שלי תמיד היו טובים. היו לנו ריבים מ-ש-ו-ג-ע-י-ם לפעמים, אבל האהבה תמיד התגברה עליהם. כשאימא שלי מתה האובדן היה מטורף לכולנו. כמו שציינת לגבי אבא שלך, גם שלי התחיל לצאת עם נשים אחרות אבל היה ברור שאף אחת לא תתפוס את מקומה של אימא שלי- גם לי וגם לו. אבל אני גם לא בטוחה שזו הייתה הכוונה. אצל אבא שלי גודל האובדן אני חושבת התבטא בהיותו טריגר לפרוץ מחלת הסרטן אצלו (לאחר שאבחנו לו לפני כמה שנים תאים סרטניים, הוציאו בהרדמה חלקית וסגרו עניין), ואצל אדם כמו אבי שהיה בריא תמיד, זו הייתה התבטאות רצינית. מההתמודדות שלי עם מות אימא שלי, ועם איך שראיתי את היחסים שלי עם אבא שלי ואת ההתמודדות שלו, אני חושבת שהאובדן הוא גדול לכל אחד- הוא פשוט אחר. את איבדת אימא. הוא איבד את אישתו. שניכם איבדתם אדם קרוב ביותר אליכם, אבל אופי היחסים ביניכם ומהות היחסים ביניכם היו שונים. ולשניכם האובדן הוא גדול. יכול להיות שאם תדברי איתו יותר על אימא שלך, לאו דווקא על העובדה שהיא מתה אלא על כל מיני זכרונות נחמדים ומצחיקים, אולי יהיה לו יותר קל להתקרב אלייך מהמקום של האובדן המשותף. היה לי מאוד קשה לדבר עם אבא שלי בהתחלה כי כל הזמן הייתי בוכה, ממש בלי הרף, כשהייתי מדברת על אימא שלי, ולא רציתי להעציב אותו ולהיות לו לעול נוסף. אבל ככל שדיברנו יותר התקרבנו עוד יותר והרגשנו יותר בסירה אחת, לפחות כך אני הרגשתי. אני חושבת שהמחשבות שלך לגבי מותו במקום מות אימך הם טבעיים. אבל אני חושבת שאת יכולה לנצל את הזמן שנשאר לך עם אבא שלך ולתקן דברים, או לפחות לנסות, על מנת שלא תרגישי חרטה עמוקה בשנים מאוחרות יותר.

אמאל4

New member
יודעת מה?

את די מתארת מה שאני מרגישה. אבא שלי כשהתאלמן מהדקה הראשונה פחד מהלבד. כשהגענו הביתה מביצ העלמין והתישבנו הוא מיד אמר:"מה אני אעשה לבד?" פחד מההגדרה של להיות אלמן והסתגר בעצמו מתעלם לגמרי מהעובדה שאנחנו אבדנו אמא. היום יש לו בת זוג אני שמחה בשבלו. גם המחשבה שעברה בראשך מה היה קורה אילו...עברה גם אצלי וגם אני חשבתי כמוך. אבא שלי יכול להסתדר שבועות מבלי לראות את ילדי ומגיע כשאני שואלת אותו:תגיד,לא התגעגעת? אנחנו בקשר טלפוני יומיומי ואני מאוד מכבדת ומעריכה אותו. אבל...זה לא אמא חסר לי החום והתמיכה היד המלטפת.

אצלי ...

תמיד היו יחסים טובים, למרות פער גילים מאוד גדול, ופער תרבות מאוד גדול [אבא שלי עלה לארץ בגיל 43, ואני צברית בכל רמ"ח איברי...]. היחסים היו טובים גם כשהייתי ילדה, אם כי הם השתנו אח"כ, בעיקר אני חושבת בגל תחושת המחויבות ההדדית - אמי הייתה חולה ומאושפזת שנים רבות, וכולנו היינו רתומים ל'מאמץ המלחמתי'. בגלל זה כנראה גם אף פעם לא מרדתי. כשרציתי לעזור, אבא שלי שיחיה אמר לי שאני יכולה לעזור בזה שאני לא אעשה בעיות ... אז השתדלתי. לא שלא היו דברים לא קלים, היו ועוד איך. אבל אני תמיד חושבת לעצמי שהוא עשה ועושה כמיטב יכולתו והבנתו, ומה שאינו יודע ואינו מסוגל - זה לא בגלל שהוא לא רוצה. הוא אבא נפלא, ואני אוהבת אותו אהבה גדולה. אשר למה שכתבת, אני חושבת שאי אפשר להשוות כאבים, ושאין טעם להתעסק בזה. הוא חושב שהוא סובל יותר? שיחשוב. כמו שאני רואה את זה אין ספק שאין מה להשוות בין אובדן של ילדה בת 16.5 שעוד לגמרי תלויה בדמויות המטפלים בה, ועדיין אין לה יכולות התמודדות מפותחות כמו למבוגר. אבל מה זה משנה? אני בטוחה שבאופן יחסי לעצמו ולמה שהוא מכיר, כל עולמו זועזע, ועדיין קשה לו. משפחה שאיבדה אחד מחבריה לעולם נשארת 'חסרה', ולכן על אף הקושי, שמובן לי בהחלט, הייתי בודקת איפה כן אפשר לעשות את החיבור ביניכם. ולו מפני שהוא ההורה יחיד שיש לך ...

למעלה