טטם..

טטם..

תוצאות הסקר: סהכ 17 תשובות הרוב- 8 אנשים- לא מטפלים בנדודי שינה. מעניין לדעת האם זה כי הם לא רואים את הבעיה כרצינית או אולי כי הם לא רוצים לנסות דברים אחרים. 5 אנשים עוסקים בתחביבים בשעות האלה. האם זה מרגיע אתכם? או אולי אפילו מוציא את העייפות? 2 משתמשים בכדורים כימיים אדם אחד משתמש בכדורים טבעיים ועוד אחד נמצא בטיפול כלשהו. תודה רבה על השתתפותכם, נתראה בסקר הבא.

והנה כבר סקר חדש

שתוהה: האם אתם מסתדרים עם הבוקר? מצפה לדיון סוער בנושא, השלכות על היום כולו, האם יש לכם שגרת בוקר או שזה תלוי בזמן ובמצב? אז אחרי שתענו, מצפה ל"מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר"? כאן, בפורום, מחכה לכם.

ושוב אני ראשונה לענות :)

התלבטתי בין שתי התשובות האחרונות: כי אני תמיד מצליחה להתעורר אבל איך שאני מרגישה, זה משתנה מידי פעם. לפעמים אני מרגישה ממש רעננה (זה קורה דווקא בלילות שלא ישנתי בכלל. אם ישנתי שעה-שעתיים אז אני מרגישה עייפה) לפעמים קצת סחרחורת (כמו עכשיו למשל). יש ימים שאני קמה מלילה לבן ומרגישה די רעננה ובמשך היום נהיית עייפה יותר (בשעות מוקדמות יחסית). ויש ימים שאני קמה עם תחושת עייפות אחרי לילה כזה ומתרעננת במשך היום.

JCD

New member
../images/Emo1.gif../images/Emo12.gif

עניתי שאני מצליחה להתעורר, אבל נשארת עייפה. אבל למעשה זה לא תמיד נכון. בתקופות שעבדתי/למדתי/שרתתי בצבא כמה שלא הייתי עייפה קפצתי על הרגליים בתוך שניות. אבל זה קורה רק שאני מודעת שבאמת חשוב והכרחי לקום! אם אני צריכה לקום לסידורים יומיומיים וכד´, אז אני מסוגלת להמשיך לנמנם עוד קצת לפני שאני קמה (ואני שמה מלבד השעון המעורר גם תזכורת בסלולרי להעיר אותי, לפעמים גם שתיים). במצבים אחרים, בייחוד אם אני מאד עייפה ו/או הסידורים לא כל כך חשובים לי, אני מסוגלת לכבות את הסלולרי ולהמשיך לישון, גם אם מישהו בא ומעיר אתי כמה פעמים אני אמשיך לישון ואפילו לא אזכור שכל זה קרה. למעשה, אני (וגם אחי) מסוגלת לנהל שיחות שלמות והגיוניות במצב כזה, בלי לזכור כלום אח"כ. מה קורה במשך היום? זה משתנה, אבל אם להתייחס בממוצע ובאופן כללי, אז זמן מה אחרי הקימה אני עייפה, במשך היום אני נעשית ערנית יותר, בשלב מאוחר יותר שוב העייפות חוזרת וכשאני מושכת את זה מעל שלב מסויים העירנות שבה בחזרה.... אבל עדיין יש עייפות מסויימת שנמשכת לאורך כל היום, חוץ מבזמנים שהאנדרנלין זורם. בפעם האחרונה שזה קרה (שהאנדרנלין זרם) נכנסתי למעגל כזה של 4 ימים ללא שינה, אחריהם 12 שעות שינה בערך ושוב כ-4 ימים ללא שינה וכל הלאה (אני כבר לא זוכרת כמה זמן זה נמשך, אם תרצו אברר).... מה שהחזיק אותי היה האנדרנלין. אם היו במהלך ארבעת הימים רגעים שרמת האנדרנלין ירדה, מיד הרגשתי את העייפות, עד שהרמה שוב עלתה... זה באמת נכון שאם ישנים רק שעה-שעתיים זה מעייף יותר מאי-שינה בכלל, זה קורה כך גם אצלי וגם אצל חברות שלי... סחרחורות...גם אני מרגישה לפעמים שהראש שלי מסתובב, ולפעמים שהוא מלא בצמר גפן, או משהו כזה. לא יודעת איך להסביר את זה. אבל בלי קשר ממשי, תמיד כשאני קמה מהר אז הראש מסתובב לי ואני רואה לכמה רגעים רק אדום/שחור מול העיניים. זה קורה גם לכן?

ראש מסתחרר

כן, זאת תופעה מוכרת גם אצלי כשאני קמה בפתאומיות ומהר אז הראש נהיה כבד כזה, הרגשה מוזרה. לא קרה לי שראיתי אדום ושחור מול העיניים (אולי הראייה הטשטשה לי קצת לשניונת) אבל זה בהחלט מוכר. ואדרנלין... כן אני חושבת שזה בעיקר מה ש"תרם" לחוסר השינה שלי באותו לילה שהייתי כאן, לפני שני לילות. עסקתי בפעילות שמשחררת המון אדרנלין (חוג דרמה) וכמו כמעט תמיד, חזרתי משם עירנית.

קרני

New member
שונאת לקום בבוקר

מותחת את ההשכמה כמה שיותר. שמה שעון חצי שעה לפני כדי שאוכל אולי לפקוח את עין שמאל בשעה שצריך. שונאת בוקר!

כמעט צהריים טובים :)

אני כתבתי בסקר שאני לא מטפלת ולא עושה שום דבר מיוחד. זה למרות שאני בהחלט סבורה שצריך לטפל בזה אבל זה עוד אחד מהדברים שאני יודעת שצריכה לעשות, אבל דוחה אותם :). וגם בגלל התקווה שזה יסתדר מעצמו ולמרות הלילה האחרון, אני חושבת שבאופן כללי בזמן האחרון השינה שלי יותר טובה מבעבר.

JCD

New member
):

זו הסיבה שגם אני לא מטפלת במצב. אני תמיד חושבת שזה לא כזה רציני, ושאם אני אדאג לשגרת יום יותר קשיחה... ללקום ולישון בשעות מסוימות זה יסתדר.. אולי זה נכון, אף פעם לא ממש הצלחתי לדאוג לשגרת יום שכזו. וגם בגלל שיש לי נטייה כללית לדחות דברים, אני משערת שזו סוג של עצלנות או עצלות.

למעלה