טחינה גולמית

Giostiana

New member
טחינה גולמית

היי למישהו יש רעיון, מה ניתן להכין עם הרבה טחינה גולמית[טחינה ללא מלח(חוץ מחומוס)]? תודה

haleth

New member
טחינה גולמית מעשירה המוני מאכלים

ותבשילים, גם מבחינת הטעם וגם מהיתה "דבק" טוב - למשל, קציצות ירקות עם קצת טחינה... יש משהו ספציפי שאתה מחפש?

Giostiana

New member
כן, קציצות ירקות, נשמע לי מצויין?

אפשר לקבל מתכון? תודה

haleth

New member
הבטחתי ולכן אקיים - בורגר קישואים

בורגר קישואים / זהורית שייחי בלום בורגר עשיר ומזין. טוב כמנה עיקרית בתוספת אורז או כל דגן אחר חומרים ל-8 מנות: 5 קישואים פרוסים 2 כפות שמן 4 שיני שום כתושות 4 בצלים גדולים קצוצים 2 גזרים מגורדים 1 פלפל ירוק קצוץ 5 כפות טחינה גולמית 3 כפות רוטב סויה ½ כפית פפריקה ½ כפית אורגנו ½ כפית בזיליקום ½ כפית מלח ½ כוס זרעי שומשום ½ כוס זרעי חמניה 1 כוס קמח תירס, קמח מלא או קמח סויה הכנה: לאדות את הקישואים הפרוסים בסיר סגור עד שיתרככו. לחמם את השמן ולטגן את יתר הירקות עד שיתרככו. להוציא את הקישואים מהמים ולמעוך לקבלת מחית קישואים. לשים בקערה את הקישואים, את הירקות המאודים ואת יתר החומרים ולערבב היטב. לחמם תנור ל-180 מעלות. ליצור כ-24 כתיתות ולסדר בתבנית אפייה משומנת. לאפות כ-10 דקות, להפוך נוספות או עד שהכתיתות מוזהבות.

yaeltal

New member
אם לא לאכול אותה סתם ככה.....-

לביבות דוחן וטחינה (שאני עוד לא ניסיתי, אבל זה נשמע טוב ואני אנסה בקרוב..) וגם ממתקי תמרים וטחינה.. וכממרח זה לא חייב להיות דווקא לחומוס (או לממרח של כל קטנייה אחרת)- את יכולה גם לערבב עם סילאן וקצת מים לממרח "חלוואי" או (משהו שאני מאוד אוהבת) לערבב עם ממרח תמרים.

האפי לי

New member
חלבה

פשוט במקום מים מוסיפים דבש או דבש חרובים אני חושבת שאפשר להוסיף גם לימון אבל אני לא מבטיחה

למעלה