טחב

tsruya

New member
טחב

שנה טובה, איך משיגים טחב (למעט נבירה במעיינות ומערות) כדי לשתול על קרקע של עצי בונזאי ? ואיזה תנאים הוא צריך (נראה לי שטחה צריך צל ולחות). איזה עצים לא כדאי לחבר עם טחב. (יש לי בונזאי ברוש לימוני, פורטולקריה, שיטה אפריקאית וערער בן 15). איזה תנאים צריך פיקוס לונג איילנד ? תודה

סן תאי

New member
טחב נמצא בשפע

תתפלאי עד כמה הטחב נפוץ, מיד עם תחילת עונת הגשמים תוכלי למצוא אותו בכל מקום, בין אבני מדרכות, בכל חורשה על פני הקרקע ועל גבי אבנים וסלעים. הוא אכן צריך צל והרבה לחות. בחורף לא צריך להתאמץ מידי הוא שורד מצויין, בקיץ אם לא תקפידי על תנאים מתאימים הוא יתייבש, אך אל חשש, הוא לא מת, מיד בחורף הבא הוא מתעורר לחיים. הטחב הולך מצויין עם כל העצים שציינת למעט אולי פורטולקריה שהיא סיקולנט וזקוקה למעט מים יחסית בניגוד לטחב, אבל אם מאוד רוצים לחבר בין השניים אפשר להתגבר על המכשול הקל הזה- במקום להשקות הרבה את הטחב, יש להתיז עליו רסס מים לעיתים תכופות על מנת לשמור על לחות גבוהה. צ לי, לא שמעתי על פיקוס לונג איילנד, שמעתי על גרין איילנד, אבל כעיקרון כל הפיקוסים זקוקים לתנאים דומים: לחות,הרבה אור אבל לא שמש חזקה וישירה, יותר מים בקיץ פחות בחורף, מתאימים לגידול בבית על יד חלון מואר היטב, או במרפסת/חצר בתנאים דומים.

למעלה