טחב לא נשאר

• פותח הנושא BP2
  • פורסם בתאריך

BP2

New member
טחב לא נשאר

שלום לכולם - כאשר אני יוצר תערובת לשתילה היא בד"כ ביחס של 2/3 ל 1/3 של טוף מול כבול. כעבור תקופה מסויימת בשכבה העליונה בעציץ נשאר רק טוף - דבר שמקשה מאד על טחב להשאר מלמעלה ... (ברור שגם החמסינים לא מאד עוזרים) שאלתי היא - האם זה קורה גם לכם? ואם כן איך מתמודדים עם זה? (לדעתי טחב מוסיף המון יופי לבונסאים מסויימים) תודה מראש!

elonliberman

New member
טחב

שלום אני עושה את תערובת האדמה שלי מ רבע תוף גרוס והשאר כבול (וקצת קומפוסט והומוס) וכך אני לא מגיע למצב שיש לי טוף שמיצתבר מעל למצע. וסך הכל אין בעיה אם החמסינים כל עוד משקים לעיתים תכופות יותר כך שהאדמה אינה מיתייבשת וכך אני מגיע למירבדי טחב גדולים ומבוססים אלון

סן תאי

New member
טחב

מרבדי טחב נהוג להוסיף ע"ג המצע לקראת הצגת העץ בתערוכה או תחרות. טחב גם מתפתח לעיתים באופן עצמאי ע"ג המצע במידה ומתקיימים עבורו התנאים הנכונים. אם תסנן את הטוף ותשתמש בתערובת רק במה שנותר לאחר סינון ברשת 1/8 או 1/16 אינץ' -התערובת תיוותר כפי שהכנת אותה והכבול לא יזלוג מטה.

טחב

מגדלים טחב בנפרד עד שמגיע מועד התצוגה ואז לוקחים "מרבדים" לכיסוי ושמים אותם למשך התצוגה ואחכ מורידים אותם ומחזירים אותם למשתלת הטחב שלך ?? ככה?? זב

סן תאי

New member
לא מדוייק

את מרבדי הטחב מניחים על מצע הבונסאי מס' חודשים לפני מועד התצוגה על מנת שהוא יתאקלם היטב בכלי ולא יראה 'תלוש'.

סן תאי

New member
כבול

בדר"כ ניתן להשיג בחנויות אספקת ציוד לחקלאות כמו "הגרעין" "עמיר" וכו'

BP2

New member
הבעיה היא

שמוכרים שם מינימום 100 ליטר... זה קצת הרבה לחובב ממוצע...

Rockamora

New member
זה המוןןןןןןןןן!

בעע.. לא עדיף לסוע לעמק החולה ולקחת קצת?! יש שם המון כבול!

BP2

New member
יכול להיות

בכל מקרה זה המון למי שאין דונם מאחורי הבית...

למעלה