טו יור ג´אדג´מנט

לייזער

New member
ושכחתי להוסיף- אם לא תאמרו דברים

שליליים בהגדרה אגלה בסוף מי זה. אם כן רק אומר באופן כללי מי ומה ומו.

עטרה ב ט

New member
הכתב מוכר לי, בטוח ראיתי איפשהו

בגדול קשה הרי לשפוט לפי שירים (אלתרמן?) אבל האיש הזה (אולי אישה?) נראה מאוד מאוד אינטלגנטי, יצירתי, אחד כזה שיודע לראות את התמונה כולה ואת כל הסתעפויות העלילה לפני שהוא מתחיל בכלל לכתוב. אחד כזה שהוא כריזמטי מאוד ותופס הרבה תשומת לב. אחד כזה שצריך להתעמק בכתב היד שלו כשאין כאב ראש ואפשר למצוא שם המון אוצרות
. אדם שעושה רושם מאוד חזק.

אריק!

New member
ראשוני התרשמותי:

תלאות חיים, סבל, צער וכאב כמקור השראה רוחני יוצר, פורה ואולי גם מקורי. נסיון חייו משובץ ביצירותיו בניסוח מדוייק ושנון. לפעמים בתאור חודרני עד פרטים וכאב. ואולי מתאר מצבים וטפוסים במציאות - כאספקלריה של נסיון חייו וכל מה שלא הרשה לעצמו לבטא גלויות. גם סבלנות, שיטתיות, התמדה, צנזורה פנימית לפני הוצאת המלאכה מרשותו ופרסומה ברבים. הכי חשוב, רק התרשמות שיכולה גם להיות שגויה.

אריק!

New member
עוד קצת התרשמותי

עוקב זמן רב אחר תופעות כדי לבסס קביעות, לפעמים מוחלטות מדי לטעמם של אחדים. חותר לאובייקטיביות - בהצלחה משתנה. גם אלמנטים חבויים של שנאה ורוע שהיו אולי מנת חלק , ובאים לידי בטוי באופן מתוחכם, בתאור תופעות, בהתייצבות נחרצת בעד/נגד דבר, גינוי, דרישה לא להתפשר וכד´. המבט מופנה רחוק לתופעות אוניברסליות. ואולי זה מבטא פער של אופי אינטלגנטי מסובך ברמה הפרטית, לבין הפן המוכר ומוערך. לייזעריקו, כלום לא יגרע מהוד מעלתו אם גם נכתוב פה ושם איזה מגרעת. למי אין ? תן תאריך לפרסום. יורד קצת לגנת המשחקים. אריקו.

לייזער

New member
לייזריקו, מה?

ואם תכתוב אחר כך אריקו זה יעבור? תשמע מסובך העניין של המגרעות. האיש לא פנה אלינו. אז למה לא לוותר על זה ולכתוב רק דברים חיוביים/בניסוח חיובי וכן דברים ניטרליים? תגידו מתי ואני אגלה.

אריק!

New member
כתבתי "אריקו" לא שמת לב ?

גם כך אנחנו ( בד"כ ) כותבים דברים בנימה חיובית, אבל אני לא מצליח לרדת לסוף דעתך בענין הזה, אנחנו צריכים להיות נאמנים לאמת ולא יצרני שבחים. אבל יש לי רעיון, אתה תציין כל מה שידוע לך על המנותח, גם דברים פחות טובים, רק בלי לציין את שמו וגם לא ננסה לנחש בקול רם. להתראות. אריק. אתה מוזמן להגיב, אני לא רואה עוד תגובות.

לייזער

New member
שמתי לב

אני רק שואל אם נראה לך שזה מתיר לך להשתלח בי ולקרוא לי לייזריקו.
נאמן לאמת תהיה בניתוח אמיתי כשהמנותח מבקש זאת. כאן זה לא המצב. הידעת ש´שמו של הקב"ה- אמת´ ולעומת זאת ´חותמו של הקב"ה- שלום´?

תיקתקית

New member
מותר לנחש מי זה?

אולי יורם טהרלב (אני מקווה שאני לא טועה בשם הפרטי)?

לייזער

New member
את טועה גם בפרטי וגם במשפחה

לעומת זאת עטרה טועה רק במשפחה. חה חה. נתן יונתן, ואם תתעקשו תקבלו גם חתימה שלו. אריקל´ה, בשביל מה שמתי אמוטיקון קורץ?

אריק!

New member
לייזער שלום.

לא שמתי לב לשום סמיילי קורץ באופק, זה גם לא היה אומר לי הרבה, חוץ מזה אתמול נאלצנו להרדים את הכלב שלנו וזה לא הזמן המתאים להלצות. עכשיו, אחרי שהתנצלתי בפניך על ההשתלחות הבוטה וכנוי הגנאי המזעזע שהצמדתי לך, אתה מוצא לנכון לקרוא לי אריקל´ה. מה, אני לא בן אדם ? אין לי כבוד ורגשות ? איזה מין בדיחה זאת ? איזה חוסר רגישות. כבר הבנתי את הרמז אז למה להמשיך בכך ? טוב, בוא נסגור את העבר ונפתח דף חדש, עניני, קורקטי ומכובד. בכבוד רב - אריק.

אריק!

New member
זוכרים משהו על חללי רווח שיש בהם

המון מן הבלתי מבוטא ? המוסתר ( סדאם ) או מודחק/מוחנק אצל כאלה שחוו עוצמות רגש וחויות מעבר ליכולתם לעכל. חללים ברווחי אותיות כגון בכתב האחרון מבטאים את כל העוצמה הרגשית חוויתית, בכלל זה כאב/כעס שעוצמתם לא באה לידי בטוי אמוציונלי. העוצמה הנ"ל נדחסת בתוך אותיות עפי"ר שלדיות/זויותיות. להשתמע. אריק.

שאלה

יש למורה שלי לספרות כתב מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מעניין. האם תסכימו לנתח בקווים כלליים ? שיר

למעלה