טוש לקרמיקה?

טוש לקרמיקה?

יש חיה כזאת? אני מחפש טוש לכתוב על קרמיקה ושאי אפשר למחוק. כבר דורשים ממני לחתום על העבודות פסיפס וחשבתי על פתרונות כמו חתיכות מוטבעות בחתימה שלי אבל זה לא מתאים לכל עבודה שאני רוצה ולפעמים יהיה גדול מידי או קטן.. בקיצור טוש צבע לקרמיקה אמורה לפתור לי את הבעיות... מכירים? שמעתם? מה אתם ממליצים? אולי יש לכם רעיון לחתימה בעבודות פסיפס? אשמח לשמוע אריאל

חvי

New member
נהדר!!

זה שדורשים ממך לחתום - זאת כבר הכרה בך כאומן - ברכותי הלבביות. בקשר לקרמיקה אין לי מושג, אך על זכוכית אפשר לבצע צריבה עדינה - אולי גם על קרמיקה?

eytcor

New member
מה עם טוש פרמננט?

אומנם הוא יורד עם משתמשים במשהו המכיל כוהל אבל אצלי טוש פרממנט שעולה 5 שקלים הוא מחזיק מעמד כבר שלוש שנים על עבודת פסיפס (מזכוכית אומנם)

אמנון אלבז

New member
מנהל
חתימה

לדעתי אריאל אינך זקוק לחתימה. העבודות שלך כל כך אופיניות רק לך שבשבילי זו חתימתך. אבל למען העתיד צריך וכדאי לחתום כמו גם להוסיף תאריך. אפשר לחרוט את שימך בצידי התמונה ואפשר גם לחתום על פיסת זכוכית קטנה שבחום נכון תיטבע בזכוכית ולעולם לא תימחק. זכוכית זו תשולב בכל עבודה שאתה תכין.

חתימה

יש טוש צבע לכתיבה על זכוכית ולאחר מיכן לשריפה בתנור פיוזינג הטושים הם עד 800 מעלות צריך לנסות על קרמיקה בהצלחה הערה טוש כזה עולה כ- 100 שח

mnoya

New member
חריטה.

הקרמיקות מצופות גלזורה וגלזורה מ"גלייז"=גלאס... ולכן עט חריטה יחרוט על הקרמיקה או יותר נכון על הגלזורה שלה כמו שהוא חורט על זכוכית... אני משתמשת בו הרבה...עולה בערך 190ש"ח ואפשר להחליף לו ראשים.

oritt3

New member
גם אני משתמשת בעט חריטה

סדר גודל של מחיר כמו שמירב אמרה. מוצר מאוד יעיל ונוח לשימוש. אני מקפידה להרטיב את השטח לפני שאני חותמת עליו . לא סימפטי לנשום חלקיקי זכוכית ולכן כדאי להרטיב. ניתן להחליף ראשים אבל המחיר של הראשים מאוד גבוה.

מרב, איפה קנית את העט חריטה שלך?

עט חריטה ועפרון חשמלי הם אותו הדבר

mnoya

New member
אני קניתי בגילרפאל

ולא, עט חריטה ועיפרון חשמלי אינם אותו מוצר. עיפרון חשמלי הוא גוף חימון שבקצהו סוג של חוט להט שאיתו צורבים עץ בפעולה של חימום. עט חריטה הוא עט חשמלי שעובד בצורה סיבובית וצורת החריטה נובעת מהראש המורכב וממיומנות החורט.

עט חריטה?

אשמח לקבל יותר פרטים על זה ... איך קוראים לזה? איך זה נראה? האם יש לכם תמונה או שם של חברה? חיפשתי באנטרנט ומאומה.... לגבי טוש - בגלל האפשרות שמשהו יכול למחוק - אני פוסל את האפשרות... ולגבי הרעיון לכתוב על זכוכית או קרמיקה ולשרוף בתנור - זה בעיה כי אני אף פעם לא יודע מה אני מתכנן בעבודה ואני מסיים את העבודה ואז מחפש איפה לחתום ולא תוך כדי העבודה רוצה לחשוב איפה לשים את החתימה... וגם החתימה צריכה להתאים בגודלה... זאת אומרת להכין מראש כמות של הרבה חתימות מכל הצבעים והגדלים.... קצת בעייתי.. לא? אריאל

אמנון אלבז

New member
מנהל
חריטה

חפש בחנות לציוד טכני אחד מהפריטים הבאים הזול ביותר מכשיר מתכתי דמוי עיפרון שקצהו מכיל מתכת מאוד קשה שבעזרתה ניתן לחרוט כמעט על כל דבר. כלי שני מעט יותר יקר.. אותו מכשיר אך מופעל חשמלית, הפעולה החשמלית גורמת לו לרטוט וכך בעזרת הרטיטה אפשר לכתוב או לצייר. האחרון הוא הדרמל שאינו רוטט את מסתובב כשאחד מלהביו מאפשר כתיבה, מכשיר זה יותר קשה לשליטה ויש צורך במספר אימונים אך המכשיר יכול לעזור בעוד מספר מטלות.

למה בעייתי../images/Emo35.gif

קרמיקה זה הפתרון בשבילך
אפשר לכתוב/לחתום על חימר מרודד, חתוך לחתיכות ויבש עם אנדרגלייז, תכין חתיכות בגדלים שונים, תשרוף, תצפה בגלזורה שקופה ותשלב בכל יצירה. חתימה זה דבר חשוב ביצירה

תודה על התשובות,

עדיין לא החלטתי על מה ללכת... ולמה בעייתי בלהכין חתיכות מוכנות - כי אני לא אוהב להטביע חתיכה עם חתימה שלי שלא מתאימה לעבודה שאני עושה ... זה מכוער ובולט ... למרות שאפשר לעשות בכמה צבעים... ובעיקר לעין שלי זה יפריע... ואם לי זה מפריע אז לא אוכל להציגו.. או למכור.. מכירים את ההרגשה? אם לא תאהב זה יהיה ל"מגירה" שלך... בכל אופן , יש לי דרימל אבל את הראש אין לי אז אני פשוט אברר על זה - מירב האם העט חשמלי שקנית זה דומה לדרימל? תוכלי לצלם את העט חשמלי? או להפנות לאתר מסוים? איזה חברה זאת? ביררתי בעניין הטושים לקרמיקה ומתברר שאפשר לגרד זאת מקרמיקה והוא לא עמיד להרבה זמן וניתן למחוק באמצעות כוהול, ואציטון ועוד חומרים שונים... אז זה לא טוב וחבל .... שבוע נפלא לכולם אריאל

תשמעו משהו מעניין -

הייתי היום בחנות קרמיקה - קניתי קצת חומרים לעבודה וסתם שאלתי אולי יש להם עט חריטה או טוש. וספרו לי שיש משהו אחר פשוט יותר והם צריכים לברר איפה עושים ואיך קוראים להם ויתנו לי את הפרטים. מה שסיפרו לי : מדבקות!!! מדבקות שניתן לכתוב עליו וניתן להדביק על קרמיקה / זכוכית ולאפות בתנור ביתי ולא ניתן להוריד אותו אחרי האפייה. מה דעתכם??! האם שמעתם על זה? אני מקווה שיש דבר כזה וזה נשמע לי יופי... ועדין ולא פולשני בעבודות שאני רוצה... אם אקבל פרטים - אכתוב כאן. ולכולם - שבת שלום !!!! אריאל

למעלה