טושין -עיר בפולין

judithe

New member
טושין -עיר בפולין

האם מישהוא שמע או ביקר בעיר טושין? בעיר פיוטרקוב? שתיהן בפולין? אני זקוקה למידע על משפחת אבי ז"ל - צבי יבלונסקי.

judithe

New member
פיוטרקוב

חן חן כוכה. ידוע לי שהרב לאו מפיוטרקוב אספר לך גם שאבי צבי יבלונסקי ז"ל שהיה בבוכנואלד ושוחרר ע"י כוחות הברית, סיפר לי שהוא וחברו הצילו והחביאו את הרב לאו בהיותו במחנה. על העיר פיוטרקוב לא מעניין אותי כעיר, חשוב לי מאד לדעת על משפחת אבי שהיתה משפחה אמידה שעסקה בפרוות. מתוך משפחה של 7, ניצלו רק אבי ואחיו הבכור וכיום אף אחד מהם כבר לא חי. לכן, שאלתי כוונה למשפחה עצמה. תודה

talia olav

New member
לי יש ענף בטושין -

אך הסבירות שתמצאי כאן מישהו שיש לו מידע על משפחתך נמוכה מאד. כדי לקבל תשובות מועילות, כדאי לקרוא המאמר "צעדים ראשונים בפורום" הנמצא בצד שמאל של העמוד תחת "הודעות מנהלתיות". ובקצרה, אם תתארי מה את יודעת על המשפחה, מה בדיוק את רוצה לדעת, והיכן כבר חיפשת - אולי ניתן יהיה לסייע לך יותר.

judithe

New member
תשובה לטליה

שלום טליה, מאחר ואני מנויה חדשה ב"שרשים", עדיין אינני מתמחה בפורום. התקוה שלי היא למצוא בני משפחה קרובים ורחוקים שאולי שרדו את המחנות וגרים בארץ או בחו"ל? אנסה לחפש לפי הוראותייך ומי יודע, אולי אמצא? על כל פנים, רוב תודות על הערתך

talia olav

New member
כדי לא להשאירך בידים ריקות,

ובהמשך למסר הפרטי שכתבתי לך - האם את ערה לעובדה שמקור משפחתך הוא בלוטטוב שבמחוז קאליש ולא בערים שציינת? זאת על פי דפי העד על משפחת יבלונסקי מטושין במאגר יד-ושם. האם את מכירה את הדפים האלה? המידע הזה פותח אפשרויות חיפוש רבות נוספות!

למעלה