טור דעה...

oevus

New member
טור דעה...

האמת וכל האמת !
רק אתמול העליתי טור דיעה ובו ציינתי את טענות המשקיעים מחד, ואת התיקווה לשינוי מאידך, כל זאת בצל העמדת פיטורי מנכ"ל גבעות עולם על המדף.
לא חלף אלא יום, ותגובת המנכ"ל מעורער המעמד יוצאת לאור ובריש גלי בשלל אמצעי התקשורת.
בואו ונחזור על חלק מטענות המשקיעים.
1. "השותף הכללי אינו משקיע מכיסו דבר, וכל הכסף מגוייס מהשותף המוגבל !"
האמנם ?

אצטט מדברי טוביה לוסקין בתגובתו.
"...בעוד שאתם לא נקפתם אצבע בניהול החברה, ואף לא השקעתם בה הון כלשהו,..."

2. "חברי השותף הכללי אינם בעלי הכישורים המתאימים לנהל חברה ציבורית !"
האמנם ?

עד כה שמענו כי חברי הדירקטוריון סוברים כך לגבי המנכ"ל, עכשיו נותר לצטט את דעתו שלו.
" ...צר לי לומר כי אתם אינכם בעלי הבנה, ידע וכישורים לשמש כדירקטורים בחברה, והנכם משמשים בתפקידיכם מכוח הסכמים היסטוריים בלבד..."

3. "בראש מעייניו של חברי השותף הכללי עשייה לביתם שלהם ולא דאגה למשקיעיהם !"
האמנם ?

ושוב נצטט.
" ...במקום זאת אתם עוסקים מזה תקופה ארוכה אך ורק במאבקי כוח מיותרים, כשלנגד עיניכם טובתכם האישית ולא טובת החברה..."

זאת ועוד.
"... מכתבכם נשלח בעיתוי רגיש ביותר לחברה מבחינה עסקית. אין ספק כי לא טובת החברה עמדה לנגד עיניכם כאשר בחרתם לשלוח מכתב זה דווקא כעת..."

4. "השותף הכללי צובר הון בעוד המשקיעים רואים את השקעתם נגוזה !"
הייתכן?

לא נשאר אלא לצטט שוב.
"... במקום לשמוח בהצלחת החברה, שאתם לא תרמתם לה דבר, ואף על פי כן אתם נהנים ממנה בסכומי עתק"

ובכן, ניתן לומר כי משקיעי החברה מצאו עצמם היום חוזים בעימות פנימי בחברה, שאמנם אין להם יכולת השפעה עליו, אך נוגע ישירות לעניינם, וישפיע עמוקות על ערך כספם המושקע בהמשך.
בפועל, אם ניקח את דברי המנכ"ל, המועמד להדחה, כאמת לאמיתה, הרי שניתן לומר בפה מלא כי טענות המשקיעים צודקות לחלוטין ולכל אורך הדרך.
אם אינם נכונים, הרי שיש למשקיעים סיטואציה בה מנכ"ל החברה, ובל נשכח,גם היזם והגיאולוג הראשי, אינו דובר אמת.
ולכך נצטרך להתייחס גם לציטוט הבא.
"... אני פועל כמנכ"ל החברה מאז הקמתה, מבלי שאני מקבל תמורה כלשהי עבור תפקידי זה..."
נזכיר לקהל הקוראים, כי טוביה לוסקין מקבל שכר מהשותפות, ניתן לעיין בדו"חות החברה, זכאי ל"דמי מפעיל" וכמובן לתמלוגי העל שמצטברים להם בנחת בקופת החברה מאז החלה להפיק.
כך או כך, משקיעי גבעות מתעוררים למציאות לא נוחה, בה מסתבר כי חששותיהם הגדולים אכן מתממשים אל מול עיניהם. וגרוע מכך, למרות שהם המחזיקים ברוב המוחלט של הזכויות בחברה, הרי שאין להם יכולת השפעה, ולו מינורית,על מהלך העניינים, כפועל יוצא מהסכם השותפות המוגבלת.
נציין כי גם בשאר השותפויות המוגבלות המצב דומה, אלא שמאחר וברובן לא התגלו משאבי טבע מסחריים, הרי שמצב המשקיעים בהן גרוע פי כמה.
ביוצאות מן הכלל, בהן נמצאו מאגרי אנרגיה ימיים, מצב המשקיעים אמנם טוב יותר כפועל יוצא מעלית שווי השוק של החברות, אך גם שם הכסף המושקע הינו של המשקיעים, אך את הרווחים הגדולים באמת גזרו בעלי העניין בשותף הכללי, מה שלא הפריע להם , כמובן , לבצע תספורות כואבות למשקיעים בחברות אחרות וכושלות שבבעלותם.
בהחלט ייתכן וזה הזמן לקרוא לרגולטור לבצע תפקידו, להכחיד מהעולם את הישות המשפטית "שותפות מוגבלת" ולהכפיף את השותפויות הנ"ל לחוק החברות על כל המשתמע מכך.
להבדיל מהסדרי החוב בחברות שסרחו , בשנים האחרונות, בהן המשקיעים הצליחו להציל חלק מכספם ע"י התאגדות ושימוש במערכת בתי המשפט . הרי שבמקרים אלו המשקיעים חסרי זכויות לחלוטין אל מול ההסכמים עליהם הם חתומים תיאורטית, ולא נותר להם לקוות אלא כי הרגולטור ימצא לנכון להגן עליהם, במקום בו אין להם הגנה אחרת.

רק שלא נקבל היום סיבוב שני בלילה קלקלי

הם מתים עם החומר הזה ....
מצד שני ..יש כאלה שיאמרו שמספיק שמאייתים את השם נכון זה כבר עושה את העבודה ..אז לך תדע ..כי גרוע יותר כבר לא יכול להיות .( אני שונא את המשפט הזה ..צוחק )

ערני77

New member
אתה משתבח עם הזמן.....

הקריאה לא צריכה להיות מכאן לדעתי לרגולטור
תכף יקפצו עלי הסכמים צריך לכבד???
אנחנו באמת בבעיה רצינית מאד כרגע...

ofek new

New member
נשמע מעניין

לי אין את הכלים לקבוע עד כמה זה מעשי, אבל זה בהחלט מעניין.

הסכם הנאמנות -לדעתי לא חוקי

ואין לי ספק -שההסכם נופל בבית משפט

ועל כמה וכמה -בבית דין רבני

רק דבר אחד חסר בהסכם החד צדדי הזה--וזה היה הופך למושלם מבחינת בכללי
וזה שברגע -שמגד -6- מוציא 2500 חביות ליום---מינה קופץ ממגדל שלום

TOKTOK5

New member
מכל המלחמה הזו

אצל הכללי לי ברור שהם ורק הם האשמים לשווי הנמוך של השותפות ושהם בכלל לא מבינים מה קורה סביבם.
אשכרה לקחו יהלום ועשו ממנו זכוכית.
נו טוב זה גם הישג...

zur55

New member
מנהל
אוהבוס אתה חוזר על עצמך אין טעם

כמו שאמר יוני
לקחת כתבת צבע
ולהציב אותה כעובדה
הרי ברור לך שכל צד
מספר או מכפיש לטובתו

גם אין טעם לנתח את זה
עוד פעם ועוד פעם

ואני לא חושב
שכדאי לנו להיהפך לחברה
אם היום אנחנו מדברים על תמלוגים
כחברה יישאר לנו רק לחלום על זה

יש תגלית
יש שותפות
יש הסכם השותפות
אפשר לבצע בו תיקונים
אין צורך לבנות מחדש
צריך רק לתקן את הקיים
ולהתקדם

oevus

New member
תגובה...

ממש לא...

הפוסט הזה עלה באופן הזה, מאחר והוא היה אמור להתפרסם בעיתונות, אולי עוד יתפרסם...

זה בכלל לא משנה מי הכפיש ומה מטרותיו...ברגע שהדברים האלו נאמרים מפי המשורר בעצמו, אין לנו ברירה אלא להתייחס להם כאל אמת צרופה, אחרת המשמעויות חריפות פי כמה, תחשוב על זה ...

ובעניין החברה אתה טועה..

דווקא כחברה הסיכוי שלך לראות כסף גדל פי כמה מאחר וכחברה הם יכולים לחלק דיוידנדים...
מאחר ולציבור יהיה חלק גדול בחברה, להבדיל מהיום, הם יוכלו לקבוע כי חלק מהרווחים יחולקו כדיוידנדים על בסיס אחוזי...

את הסכם השותפות יהיה מסובך מאד לתקן, מאחר והוא בנוי בצורה שכולה מקפחת את המוגבל, ולכן, אם בכלל צריך הסכם חדש לגמרי, מה שברור לך שאינו אינטרס הכללי...
ומאידך הפיכה לחברה יחייב שקיפות גדולה יותר, ייתן כוח למחזיקי ניה"ע כפועל יוצא מהיקף אחזקתם, יכפיף אותם לנהלי מנהל תאגידי עפ"י חוק החברות, דבר שישרת את כולנו..
ויפתח אינספור אפשרויות נוספות..

אם תבחן את כל עניין השותפויות המוגבלות בבורסה הישראלית, תגלה שברוב המוחלט הן גרמו מפח נפש גדול למשקיעיהם, ומאידך לא פעם הכניסו לא מעט מזומנים לשותפים הכלליים, באותה נשימה..
גם אלו שהצליחו, אמנם סיפקו נחת מסויימת משקיעים, אך בעיקר הפכו את השותפים הכלליים לעשירים מופלגים..

הגיע הזמן להיפטר מהשרץ הזה, והגיע הזמן שהרגולטור שאמון על הגנה על המשקיעים ולא רק על החברות יעשה משהו בנדון...

zur55

New member
מנהל
גם בחברה יש מחלות שעדיף שלא נידבק בהם

ודוידנדים זה בסמכות
ההנהלה לחלק
הם יכולים להחליט גם לא לחלק

כאן ברגע שנתחיל לקבל תמלוגים
נדע שנקבל אותם בזמן
כל עוד יש רווחים

ועל חברה אפשר גם להשתלט

זה לא איזה יצור שיפתור
את כל הבעיות שלנו

מה שצריך זה פיתוח מהיר
של השדה
והמון נפט

oevus

New member
לא מסכים...

פגמים וכו יש בכל גוף ...
אלא שבחברה יש לך כלי נשק כנגדם הנגזרים מחוק החברות , מכללי הפיקוח והביקורת ועוד....

נכון, דיוידנדים הם בסמכות ההנהלה, אך יש הבדל בין הנהלה עצמאית, כמצב היום, שעושה בכספך מה שבא להם, לבין הנהלה שמי שבוחר אותה הוא בין השאר אתה עצמך והיא מחויבת למשקיעיה....
בכל הסכם חדש, או החלטות דירקטורין שאינו נגוע, ניתן לקבוע מחדש את אופן חלוקת הרווחים, זו לא הבעייה...

ונכון, על חברה ניתן להשתלט, נהדר, אני מחכה בכיליון עיניים לרגע הזה...

ואגב, הפיכת השותפות לחברה, עשויה במידה רבה להאיץ את כל התהליכים כולל גיוסי כפים ופיתוח השדה...
נכון להיום המצב הפוך...

מספר הבהרות...

1. משכורתו של ר' טוביה לוסקין משולמת מדמי המפעיל.
אינה משולמת מהשותפות המוגבלת. למרות שבעל
טור הדעה היודע הכל.... כתב זאת בטור הדעה היומי.
ר' טוביה נהנה גם מדמי המפעיל.

2. העלה יאן את מהלכם של קנזי ויוני. האמת, הייתי בידע
למהלך זה. ממידת היושר היה. להעלות את דבריו של
ר' טוביה לוסקין בפגישה. מדוע דחה את הצעתם. דרך
אגב, באותו ערב פורסם תשקיף ההנפקה של הישיבה
שפוצצה בכפר המכביה

3. המחלוקת בכללי היא רבת שנים. אנו איננו צד בה. אנו
מושפעים ממנה בלבד. לטוב או לרע? ימים יגידו. אל לנו
לנתח את המהלכים והנעשה. הרי הכל בגדר ניחושים
בלבד. הכתיבה בנושא רק מזיקה לנו.

jonyanay

New member

oevus

New member
ובכן...

1. זה בכלל לא משנה...
מאחר והנ"ל נהנה הן מדמי המפעיל והן מתמלוג העל, הרי שברור שאינו יכול לבוא ולטעון כי אינו מקבל כל תמורה בניגוד למה שטען.
השורה התחתונה נותרה בעינה.

2. לגבי מהלכם של רון ויוני, אני מכיר רק את הקווים הכלליים של הנושא, ולכן לא מכיר את פרטי הפרטים, ובמילא אין זה רלונטי לטור שהעליתי מאחר וזה כלל לא מוזכר...

3. אין הטור בא לטפל במחלוקות פנימיות, אלא לטפל במי שנפגע מהן בסופו של יום.
לגבי הערתך לגבי ניתוח המהלכים, הצחקת אותי....
זה אחרי שניתחתם, כל נוד, מתנצל על השפה, שיצא מהשותפות במהלך השנים האחרונות ?
כלומר אתה מבקש לתת לך לנתח רק מה שנוח לך ולא לנתח מה שלא נוח לך....

ולא, איני מסכים שהכתיבה מזיקה לנו, ואין לך שום תימוכין לטענה זו...
מה שכתבו הן הדירקטוריון והן לוסקין עצמו מזיקים יותר מכל מה שאנחנו נוכל אי פעם להזיק...

במילים אחרות, אני בא כאן להציף נושא שהלואי ויתגלגל למקומות הנכונים , יטופל, ותבוא לכולנו הישועה, ואתה מבקש, כרגיל, יש לצין, לסתום פיות ברגע שזה אינו תואם את דעתך...

רק הצלחות !

ליודע ומבין הכל...

1. לא העליתי דברי כתגובה לך. משום מה, יוני
העביר פוסט זה אליך... למה??????? איני יודע.

2. מחפש בדוחות את הסכומים שקיבל ר' טוביה לוסקין
ושאר חברי הכללי מתמלוגי העל. כנראה ייקח לי זמן
להגיע לכך. בגלל זקנותי המופלגת קורא אני לאט...
ואל תשכח שהחומר לא מנוקד....

3. מת להצחיק אותך. מחכה שתתפקע מצחוק. הזילות
שלך באחרים ידועה לקוראים. קצת צניעות כי אתה
לא איש עליון, לא תזיק לך.

4. כמושקע ומייצג משקיעים, פוגע אתה בהשקעתנו.

oevus

New member
בינתיים המזלזל העיקרי כאן זה אתה..

וזה מופיע לאורך כל כתבייך בפורומים..

אז ברורה תגובתך למי שעונה לך בדיוק באותו אופן...

1. בעץ השרשור זה מופיע כתגובה אלי, ובלי קשר זכותי המלאה להגיב לכל דבר גם אם לא הופנה אלי... זה פורום ציבורי...
2. אני בטוח שידידך משכבר הימים בהתארגנות ישמח להראות לך כי תגמולי העל נצברים וממתינים ליום פקודה, להזכירך כי אין לך יד ורגל בהם, אלא רק לכללי, ומכאן /זו תמורה גם אם לא שולמה בופעל, היא עדיין עומדת זכותם !
3. צחקתי, כבר אמרתי, ההבדל בינינו שאני מוכן לשמוע כל דיעה, לא חייב לקבלה, לעומת זאת אתה פוסל כל דיעה שלא הולכת בדרך שלך, שכולנו רואים כמה השגת בה עד היום...
להביע דיעה אישית, אנו קשור לצניעות אלא להבעת דיעה, זכותך לא להסכים עימה או לקבלה, אך ברגע שאתה מתייחס אליה בזלזול, אל תתפלא כי ייתחסו אלייך באותו אופן...

מעולם לא טענתי להיותי עליון, או יודע כל, זה שאתה חוזר על זה אינספור פעמים לא עושה אותך צודק, אלא פתטי, כי פשוט אינך יודע להתמודד עם הדברים שעולים....

4. תוכיח שאני פוגע בהשקעה שלנו, נדבר... עד אז אתה ממשיך להפריח סיסמאות...
בינתיים אותם אלו שפוגעים שוב ושוב בהשקעה שלנו הם אותם אלו שעליהם אתה בא להגן...

אני חושב שהגיע הזמן שתכיר בטעותך, כי כל השאר כבר הבינו זאת מזמן...

תבוא בטענות למנהלים....

בעיקרון!!! איני משרשר לך ואיני קורא את דבריך....
רגיל מילדותי לקרוא רק דברים חכמים....

תבוא בטענות למנהלים....

עדיין קורא רק דברים חכמים...
לכן איני קורא אותך ואיני מגיב לך...
כשמיידעים אותי בטלפון על דברי
חכמתך שיוצאים מגדרם, קורא ומגיב.

למעלה