טורטיקוליס

• פותח הנושא meys
  • פורסם בתאריך

meys

New member
לא עברנו עוד בדיקות

לא עברנו עוד בדיקות אך ברור שהילדה שומעת ורואה היטב .(חוץ מעניין ההתמקדות בצד ימין ) היא מגיבה וחייכנית. לגבי האורטופד והפיזיוטרפיסט ההתפתחותי - היינו. בדקו 2 דקות - בעצם פחות ואמרו שצריך להמשיך קצת בפיזיותרפיה ושיהיה בסדר.... אני מקווה שהם צודקים אך מפחדת שאולי יש צורך במשהו יותר קיצוני ושכל יום שעובר נגרם נזק בלתי הפיך. האם יש קשר בין העיכוב ההתפתחותי לטורטיקוליס???

meys

New member
בדרך לבדיקת עיניים...

קודם כל , תודה לך על התשובות המלמדות! דבר שני, בדיוק הייתי איתה היום אצל רופאת משפחה והיא שלחה אותנו לרופא עינים להבדק. הפיזיותרפיה עד כה היתה במסגרת קופ"ח וגם באופן פרטי פעם או פעמיים - 2 מטפלות אמרו דברים שונים לחלוטין - דבר שערער את ביטחוני מאד. הרופאה אמרה שמבחינת מוטוריקה עדינה היא ממש בסדר .היא לא עושה שלום או מוחאת כפיים אבל זה עדיין לא נורא , נכון? האם יש מסגרת טיפולית אחרת מומלצת מעבר לפיזיו? כי האמת שממש קשה לי עם הצרחות הנלוות לטיפול..

meys

New member
טורטיקוליס

שלום, בתי בת 9 חודשים - נולדה עם טורטיקוליס בצד שמאל (בצוואר).כולל שטף דם במקום שכנראה כבר התפוגג. נשלחנו לטיפול פיזיוטרפי אשר הכאיב לה מאד ועיקרו היה לגרום לה לסובב את הראש לשמאל. מאחר והיינו מודאגים הלכנו באופן פרטי למטפל אחר - אשר אמר כי אין להטות שמאלה אלא רק למרכז מאחר והילדה מסתכלת כל הזמן רק ימינה.(טען שצריך למרכז לה את המבט) מבולבלים המשכנו לעשות קצת מכל תרגיל והיום המצב הוא שהילדה יכולה לסובב שמאלה בצורה סבירה - לא מושלמת. עדיין מעדיפה להסתכל ימינה , הראש מוטה שמאלה אבל בצורה פחותה - והילדה עדיין לא מתישבת לבדה . יש תחושה שפלג הגוף העליון (כתפיים,ידים) חלש בהרבה מהתחתון... הפסקנו לתרגל איתה כי היא בוכה ממש. ולהניח אותה בתנוחות לא עוזר כי היא מתהפכת לגב ונחה לה. מה עושים???? האם זה מסוכן להתפתחות השכלית? המוטורית? תודה מראש- אני כבר אובדת עיצות והפסקתי לסמוך על קופת החולים...

למעלה