טוראט "ממאיר"- Malignant Tourette syndrome

חגית35

New member
טוראט "ממאיר"- Malignant Tourette syndrome

הידעתם???? שקיימת הגדרה כזו??? Malignant Tourette syndrome- טוראט ממאיר: מחקרים המפורסמים בכתב עת להפרעות תנועה משתמשים במושג זה בתדירות ואני לא חושבת שאני נתקלת בו באיבחונים של אנשים או בדיווחים או ברישומים של רופאים בהקשר לטוראט, או למשל בהגדרות של המוסד לביטוח לאומי למחלות. מה שחשוב לדעת, כי Malignant Tourette syndrome- טוראט ממאיר אני קוראת לו בתרגום חופשי, זו לפי המתואר במחקר שאני מצרפת ובעוד איזכורים בספרות, זו הדרגה החמורה ביותר המיוחסת לטוראט. המחקר סקר כמה מאות מקרים במשך 3 שנים ועולה ממנו, כי 5% מהם עונים על הקריטריון ל"טוראט ממאיר. את ההגדרה של טוראט ממאיר קובעים לפי: חומרה של הטיקים על סוגיהם, ההפרעות הקומורבידיות (נלוות-אוסידי, ADHD דכאון וחרדה), קופרולליה... הייחוס של קשה מגיע ממקום של אישפוזים רבים במחלקות המיון עקב פציעות או כאבים הקשורים לטיקים/ קשורים לטוראט, למקרים של פגיעה עצמית מה שנקרא SIB - self-injurious behavior , אלימות והתקפי זעם אלימים, אי שליטה במזג, בעיות מצב רוח, קופרופרקסיה, אי הגבה לטיפול תרופתי, נטייה התאבדותית . אני חושבת שנתון המדבר על 5% מהטוארטניקים, שהסימפטומים שלהם מסכני חיים, הינו משמעותי באופן שלא ניתן להתעלם ממנו, שלא לדבר על לחשוש מפניו! *** בכלל... המילה "ממאיר" (בשבילי ממאיר זה גידול סרטני לא עלינו חס וחלילה חס ושלום!) בהקשר לתסמונת נוירו פסיכיאטרית נשמע לי הכלאה מוזרה- ולי זה חדש בכל אופן המושג הזה ביחס לטוראט או לטיקים. עכשיו אני וראה שיש גם שימוש במושג malignant coprolalia בספרות- ולא ידעתי זאת. אגב, ביחס לתרופות נוירולפטיות קיימת אזהרה לגבי Neuroleptic Malignant Syndrome (NMS) - "תסמונת נוירולפטית ממאירה", שזו תגובת היפך לשימוש בתרופות נוירולפטיות שמשוייכת למערכת העצבים המרכזית ובאם היא מתרחשת מפסיקים את השימוש בתרופות. תופעה זו מופיעה למשל בעלון התרופה גאודון (זיפרקסה) והיא משוייכת אמנם באופן נדיר אגב, גם לתרופות כגון האלידול, טטראבנאזין Tetrabenazine- מוכרת גם בשם Xenazine . (הסימנים שלה: עליית חדה בחום, איבוד הכרה, קשיות שרירים, קהות חושים, נוקשות שרירים, שינויי לחץ דם ודופק (מהיר), הזעת יתר, ניתן לזהותה בשתן, בבדיקת אנזימים וחלבונים, החומרה הגדולה יכולה חלילה לגרום לכשל כלייתי ואף מוות.)

yakovs

New member
חגית, נכנסתי לדיכאון קליני עמוק.

ממאיר זה אומר בלתי ניתן לריפוי, נכון? לדעתי האופטימית והבלתי מלומדת, אין דבר כזה. כולנו נמות בסוף, וכל אחד מסיבה אחרת. אבל אם נעסוק רק בזה, המוות יגיע יותר מוקדם, לא? למה שלא נדבר על כל המקרים הממאירים והבלתי ניתנים לריפוי, שבאופן בלתי מוסבר לחלוטין על ידי המדע הנאור התרפאו פלאים? המון אנשים כאלה חיים ומסתובבים להם באין מפריע, נגד כל הסטטיסטיקות והסיכויים.

last day

New member
זה היה ספויילר מטורף .

יותר גרוע מהארי פוטר! ככה הורסים לבן אדם את סוף הסיפור של החיים |לשון| (רק חוננים שונאי ספרים יבינו אותי
)

../images/Emo41.gif Malignant = זְדוֹנִי, מְרֻשָּׁע; מַמְאִיר

מדובר במידע חשוב - ולא מוכר כל כך. אלו ממש המקרים ש"מוציאים לטוראט שם רע"... למרבה המזל, מדובר רק ב- 5% מהמקרים. אבל, למרות שזה די נדיר - שבארץ אנחנו מכירים כמה מקרים שכאלו. אלו המקרים הקיצוניים שבהם באמת החיים הם בלתי נסבלים - אשר בהם יאושרו הטיפולים הרדיקלים ביותר, כגון: שימוש במריחואנה רפואית, DBS ("הניתוח של אלין) ו- החלפת פלזמה. לגבי Neuroleptic Malignant Syndrome - גם מידע חשוב מאד. זוכרים שסיפרתי לכם על חברה שהבן שלה נוטל גאודון וחטף התקף חום בלתי מוסבר? עכשיו נראה לי שמדובר ב- NMS...

המילה "זדוני" באמת יותר נכונה כאן...

וחגית, אני שמחה מאוד על המידע הזה. סופסוף קם מישהו ומחלק את העניין ל-2 מחלות... וזה גם מחזק את דבריה של בת-שבע מהשירשור ההוא: "יש טוראט ויש טוראט... ודווקא המקרים הקיצוניים הם אלו שצריכים את התמיכה..."

למעלה