טוראט חדש

פרפרים7

New member
טוראט חדש

שלום,

אנחנו בתחילת הדרך עם ילד בן 7 חמוד ונבון.
התחלנו במקביל טיפול cbt ורפואה סינית.
אנו מאוד רוצים להבין יותר ונשמח אם בעלי ידע וניסיון יחלקו אותם איתנו.
מהו טווח הזמן בו טיפולים אלו מראים תוצאות?
האם מישהו מכיר מקרים של הפחתה דרמטית בטיקים עקב טיפול זה או אחר?
איך שורדים את הדיאטה ללא סוכר, קמח לבן, אורז לבן, תירס או תפוחי אדמה?
ומה עושים עם הזעם?

שתפו אותנו. אנחנו קצת לבד בעניין הזה.

פרפרים

אנחנו ניסינו כל רעיון חדש שצץ ובסוף נכנענו

לכימיה...
ההתחלה באמת מבלבלת וצריך הרבה כוחות כדי ללמוד את נלקות.
יש פה אנשים נהדרים,יקרים מפז שידריכו,ילוו ויתמכו.
המלצה אישית שלי,תעלעלו בדפים הקודמים של הפורום.תקראו את המאמרים בקישורים ותמשיכו לנסות.
התסמונת משתנה מילד לילד, חלקה מורכבת מעוד אספקטיים וחלקה לא.
קיבלנו מאנשי מקצוע, בתחילת הדרך המלצה לקרוא וליישם את הספר "ילד פיצוץ" של רוס גרין.
זה יעשה לכם סדר ויתן לכם טיפים יעילים לשלוט בהתקפי הזעם.
אצלנו הם די נעלמו.

הסדנא עזרה ועדיין עושה לנו הרבה סדר בדברים, עד אז היה קשה להבין ולראות מעבר.

שיהיה לכם בהצלחה במסע ואל תהססו להעזר בפורום.הוא מקום נהדר ובית חם לכולנו

פרפרים7

New member
תודה על התגובה

תודה על התגובה,

אנחנו עוד בשלב של ההפנמה
נקרא עוד ונשמור על קשר
אגב, את יודעת מתי נפתחת סדנא?

פרפרים

annipk

New member
טוראט חדש

שלום פרפרים,

גם אנחנו חדשים בענין (שבועיים) ואני חייבת לציין שבזכות הפורום וגובלינית אנחנו לא לבד!

סרקתי את הדיונים בפורום וקראתי חלק גדול מהקישורים. כמו כן, ואולי הכי חשוב, מצאתי אנשי מקצוע טובים שיתמכו בבני ובי, ביחד ולחוד(-:

בסוף, אחרי הקריאה השיחות וההתייעצויות, התחלתי בדרך שכרגע נראית הכי מתאימה לנו (מתוך ידיעה שעוד יהיו הרבה תפניות, הפתעות ושינויים).

אני מאמינה גדולה בפסיכולוגיה חיובית אז משתדלת להתרכז (ברגעים שאני לא בוכה) בדברים הטובים.

בכל מקרה, עד כה פגשתי במסע אנשים מדהימים!

המון בהצלחה.
אני

פרפרים7

New member
תודה

שלום אני
תודה על ההתיחסות ,האם תוכלי לפרט אלו אנשי מקצוע מצאת?
תודה פרפרים

שלום וברוכים הבאים. אתמול רשמתי תשובה

ארוכה והיא נמחקה לי...

באופן כללי אין טיפול אחד אשר יש מחקרים קליניים שמצביעים על יעילות לטיפול בטוראט וזה מהסיבה שבטוראט יש אספקטים רבים שדורשים טיפול במקביל.

הטיפול המומלץ בדרך כלל הוא טיפול תרופתי (וזה ספציפי לכל ילד והמנדט של הרופאים...) יחד עם טיפול התנהגותי רגשי.

אני יכולה להניח שפניתם לרפואה סינית כי אתם לא מעוניינים בטיפול תרופתי. זה בסדר - כל עוד לא תולים בשום טיפול ציפיות גבוהות מדי וכל עוד לא פוסלים באופן גורף שום גישה. כי בסופו של דבר כל אחד מוצא את הדרך שהכי מתאימה לו ולרוב זה עובד.

לגבי טיפול התנהגותי - הרי ש cbt נמצא כיעיל בעיקר לטיפול ב ocd ובחרדות. דרך אגב - יכול להיוצ שזה מה שגורם להתפרצויות זעם של הילד. לטיפול בטיקים נמצא שהשיטה של המרת טיקים יכולה מאד לעזור (hrt).

חשוב לזכור ששום טיפול לא יעזור בלי שיתוף פעולה של

המשך... נדרש שיתוף פעולה של הילד בכל

מקרה ולכן אנחנו ממליצים גם על הדרכת הורים על מנת לקבל כלים לגיוס של הילד לשיתוף פעולה.

בדף זה תוכלי למצוא קישורים לטיפול משולב של רפואה סינית יחד עם hrt. כמו כן בהודעה הנעוצה למעלה יש קישור מעניין על התערבות מכילה. אני פשוט עם הסמרטפון ולא יודעת איך לעבוד כאן עם קישורים. אצרף בהמשך כשאהיה ליד מחשב.

כך או כך הייתי ממליצה לשקול ולקבל חוות דעת פסיכיאטרית על רקע התפרצויות זעם. בעיני - זה הגורם אליו צריל לתת התייחסות ראשונית.

היכנסו לקישורים שלנו ובעיקר לשאלות נבחרות ותוכלו למצוא שם מידע רב.

בכל מקרה - אני ממליצה להיכנס לרשימת ההמתנה לקבוצת הורים. יש כאלה שלא נרשמו לקבוצה הנוכחית ומצטערים...

בהצלחה!

למעלה